جشنی با عنوان «جشن بزرگ شب چله» به مناسبت شب یلدا در دانشگاه بجنورد در حالی برگزار میشود که هزینه بالای بلیط این جشن، صدای دانشجویان را درآورده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، به مناسبت شب یلدا، جشنی تحت عنوان «جشن بزرگ شب چله» در دانشگاه بجنورد برگزار خواهد شد.
در اطلاعیهای که برای این مراسم منتشر شده است، صندلی داغ، شعبده بازی، اجرای تئاتر، اجرای موسیقی زنده، جشن ازدواج و برگزاری مسابقه جزو برنامههای این مراسم است.
اما نکته قابل توجه این است که حضور در این مراسم رایگان نیست؛ البته اخذ پول از دانشجویان در تمام جشنهای دانشگاه بجنورد که از سوی تشکل و کانونهای مختلف برگزار میشود یک امر مرسوم است؛ اما این مراسم هزینه اخذ شده از دانشجو را عددی بسیار بالا در نظر گرفته است.
دانشجویان میبایست برای حضور در این جشن اقدام به خرید بلیط به قیمت ۷ هزار تومان کنند. عددی که برای یک دانشجو یقینا مقدار کمی نیست و همین امر باعث شده تا دانشجویان به این جشن واکنش گستردهای نشان دهند.
جشن شب یلدای دانشگاه بجنورد، در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه که جمعیت ۲۲۰ نفری را پذیرش میکند برگزار خواهد شد. این یکی دیگر از اعتراضات دانشجویان است. دانشجویان معتقدند حجم بسیار بالای هزینهها برای ۲۲۰ نفر یک امر معقول نیست.
برگزاری جشن رایگان حداقلیترین وظیفه مسئولان است در این راستا علی زمانی، یکی از اعضای شورای صنفی دانشگاه در پیامی برگزاری جشن را حداقلیترین وظیفه مسئولان عنوان کرد و از دانشجویان خواست بلیط این جشن را نخرند.
این دانشجو سپس از زحمات دانشجویان مشغول در کانونهای فرهنگی که مسئولیت برگزاری این جشن را برعهده دارند تقدیر کرد و گفت: گلایه من متوجه مسئولین دانشگاه است که چرا حمایت نمیکنند. مسئولان چطور میتوانند یک هفته جشنواره تئاتر رایگان برگزار کنند، اما نمیتوانند یک جشن شب یلدای رایگان برگزار کنند؟
یک چهارم هزینه از دانشجویان گرفته میشود سجاد موسایی، دبیر شورای هماهنگی کانونهای دانشگاه بجنورد که مسئولیت برگزاری این جشن را برعهده دارد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: با توجه به نابسامانیهای اقتصادی اخیر و با توجه به این که دانشگاه از نظر بودجه بندی در فعالیتهای فرهنگی طَی سالهای اخیر با مشکلات فراوانی رو به رو شده، کانونهای فرهنگی دانشگاه بجنورد در حال تدارک دیدن یک جشن باشکوه برای دانشجویان هستند که با توجه به برآورد هزینهها در شورای مرکزی قرار بر این شد که یک چهارم هزینه هر شخص را از دانشجو دریافت نماییم.
موسایی به برخی از اعضای شورای صنفی نیز نقدی وارد کرد و گفت: حال با توجه به این که چند نفر از دوستان عزیز از آیین نامههای شورای صنفی اطلاعی ندارند و نمیدانند که شورای صنفی در جشنهای دانشگاه هیچ گونه حق دخالتی نخواهند داشت، باید زحمتهای دبیران و اعضای کانونها را زیر سوْال ببرند؟
دبیر شورای هماهنگی کانونهای دانشگاه بجنورد در پایان گفت: من خواهش میکنم در زمان انتخابات شورای صنفی وعدههای دروغین ندهید تا در ادامه برای دیگران مزاحمتی ایجاد نشود.
از آن جایی که قیمت هر بلیط ۷ هزار تومان است و این مقدار فقط یک چهارم هزینه هاست و با توجه به این که مجموعا ۲۲۰ دانشجو میتوانند در جشن شرکت کنند باید نتیجه گرفت برای جشن شب یلدا در دانشگاه بجنورد مجموعا مبلغ ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان هزینه خواهد شد.
کمپین نه به جشن بسیار پولکی!/ مسئولان توانایی هماهنگی یک سالن بزرگتر را ندارند دانشجویان در ادامه کمپین عدم حضور در این جشن را به راه انداختند. یکی دیگر از اعضای شورای صنفی درواکنش به قیمت گران بلیط این جشن در صفحه اینستاگرام خود نوشت: دلیل مخالفتم با این جشن به خاطر مسئولان دانشگاه و بی لطفی آنهاست. از این جهت به کمپین «نه به جشن بسیار پولکی» پیوسته ام.
یکی دیگر ازخواستههای دانشجویان، برگزاری جشن در مقیاس بزرگتر است. در این زمینه یکی از کانالهای دانشجویی این دانشگاه نوشت: دوستانمان در کانونهای فرهنگی نهایت تلاششان را برای برگزار کردن جشن به نحو احسن کرده اند و برای برگزاری این جشن از کار و درس افتادند که ما همینجا از ایشان صمیمانه تشکر میکنیم. ولی این باعث نخواهد شد که ما به مسئولین فرهنگی که راحت پشت میز نشسته اند و توانایی هماهنگی یک سالن برای برگزاری جشنها در مقیاس بزرگتر و ظرفیت بزرگتر را ندارند انتقاد نکنیم.
این کانال دانشجویی در یک نظر سنجی، نظر دانشجویان درخصوص منطقی بودن قیمت بلیط و نحوه برگزاری جشن را بررسی کرد. در این نظر سنجی ۹۰ درصد دانشجویان مخالف برگزاری این چنینی جشن بودند. این نشان میدهد مسئولان فرهنگی دانشگاه بجنورد باید فکری جدی به حال نارضایتی دانشجویان کنند.
اما با ورود به سطح شهر بجنورد، اوضاعی بهتر را مشاهده نمیکنیم. به عنوان مثال هتل داریوش این شهر در اطلاعیهای برگزاری جشن شب یلدا را اعلام کرد. اما نکته قابل توجه اینجاست که هزینه این جشن برای هر نفر ۱۶۰ هزار تومان است. عددی که معادل حقوق چهار روز یک کارگر عادی در بجنورد است.
حال این سئوال پیش میآید در شرایطی که استان خراسان شمالی جزو کم درآمدترین استانهای کشور است، چرا باید چنین مراسمی با هزینههای هنگفت برگزار شود؟ آیا این رفتار باعث افزایش میل مردم به اشرافیت نمیشود؟ آیا در شرایطی که یک سوم جمعیت بجنورد حاشیه نشین هستند، برگزاری چنین مراسمات مجللی در شان استان است؟