عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس می گوید با حذف یارانه ثرتمندان باید اعتبار آزاد شده از آن برای اشتغالزایی هر استان هزینه شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی پورمختار با اشاره به احتمال حذف یارانه ثروتمندان در سال ۹۸ و توزیع یارانه نقدی توسط استانها گفت: چند سال پیش به رئیس جمهور پیشنهاد دادیم که پرداخت یارانه نقدی را به استانها داده شود، چرا که هر استان به راحتی میتواند ثروتمندان را شناسایی و یارانه آنها را حذف کند.
حذف یارانه نقدی ثروتمندان رقم سنگینی میشود که میتواند مشکل اشتغال را حل کند. عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی درباره اعتبار آزاد شده از حذف یارانه نقدی ثروتمندان بیان داشت: اعتباری که از حذف یارانه نقدی ثروتمندان باید به بودجه اشتغالزایی همان استان افزوده شود، به عباراتی اگر هزار میلیارد تومان اعتبار از حذف یارانه نقدی ثروتمندان یک استان احصا میشود، چه اشکالی دارد این اعتبار به طور مشخص و قابل ارزیابی از سوی مجلس و دیوان محاسبات در اشتغالزایی هزینه شود.
اعتبار آزاد شده از حذف یارانه ثروتمندان گم نشود نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: نباید اعتبار آزاد شده از حذف یارانه نقدی ثروتمندان، در حوزه جاری و متفرقه هزینه و گم شود که نتوان آن را رصد کرد.
کشاورزی روستا اشتغال روستایی وی تاکید کرد: حذف یارانه نقدی ثروتمندان رقم سنگینی میشود که میتواند مشکل اشتغال را حل کند، در واقع با این کار هم مشکل نیازمندان برطرف میشود و یارانه نقدی دریافت میکنند و هم موجب میشود سطح توزیع ثروت افزایش یابد.
پورمختار در ادامه گفتگو درباره افزایش یارانه نقدی، بیان داشت: برای افزایش اعتبار یارانه نقدی در برنامه ششم توسعه حکمی تصویب شده است، در این حکم تاکید شده است که تا حدود ۷۰ درصد حداقل حقوق باید به نیازمندان یارانه داده شود، امسال این رقم ۷۵۰ هزارتومان بود و سال آینده این مبلغ بیشتر میشود، دولت اجازه دارد از محل هدفمندی یارانهها ۷ هزار میلیارد تومان به این موضوع اختصاص دهد.
این نماینده مجلس گفت: دولت باید این حکم قانون برنامه ششم توسعه را عملیاتی کند تا مشکل بخش نیازمند برطرف شود و با حذف یارانه نقدی ثروتمندان اعتبار بیشتری برای حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی در نظر بگیرد، تا مشکل بیکاری در بازه زمانی کوتاهی حل شود.
۶۵ هزار تومان اختلاف بین درآمد و هزینههای هدفمندی یارانهها وی با بیان اینکه مجلس افزایش یارانه نقدی را تصویب کرده است، عنوان کرد: نباید اعتبار افزایش یارانه نقدی از حذف یارانه نقدی ثروتمندان تامین شود، برای کمک به طبقه آسیب پذیر ردیف اعتباری دیگری تعریف شده است و نیاز نیز از این اعتبار آزاد شده استفاده کرد.
پورمختار تاکید کرد: در سالهای گذشته شاهد افزایش هزینه آب، برق و گاز هستیم و بررسیها حاکی از آن است که سالیانه بین ۳۹ تا ۴۱ هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت میشود این در حالی است که در آمد ناشی از افزایش قیمتها بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است، مجلس و دیوان محاسبات به این اختلاف ورود کرده اند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این اختلاف حدود ۶۵ هزار میلیارد تومان میشود که باید مشخص شود این مبلغ جای دیگر هزینه نشود و به سمت اشتغال و حمایت از واحدهای تولیدی برود.