کد خبر:۷۳۲۸۲۴

فایننشال‌تایمز: سوئیس آماده راه‌اندازی کانال ویژه مالی با ایران است

روزنامه انگلیسی فایننشال‌تایمز گزارش داده سوئیس در آستانه راه‌اندازی مکانیسمی است که هدف آن مجاز کردن فروش غذا، دارو و کالا‌های پزشکی از طریق شرکت‌های این کشور است.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، یک روزنامه انگلیسی امروز چهارشنبه گزارش داده سوئیس در آستانه راه‌اندازی مکانیسمی است که هدف آن مجاز کردن فروش غذا، دارو و کالا‌های پزشکی توسط شرکت‌های این کشور با استفاده از یک کانال مستقل پرداختی است.

فایننشال‌تایمز گزارش داده طرح «برن» برای تأمین کالا‌های انسانی با ایران در حالی است که کشور‌های اتحادیه اروپا گفته‌اند قصد دارند در هفته‌های آینده کانال ویژه‌ای برای تسهیل گسترده‌تر تجارت با ایران راه‌اندازی کنند. راه‌اندازی این کانال یکی از وعده‌هایی است که کشور‌های اروپایی بعد از خروج آمریکا از برجام برای حفظ این توافق به ایران داده‌اند.

یک نماینده وزارت دارایی سوئیس به این روزنامه گفت: این کشور آماده ایجاد این کانال ویژه پرداخت در «اسرع وقت» است، اما نمی‌تواند درباره زمان راه‌اندازی آن موعدی ارائه دهد. این منبع گفت: «رایزنی‌ها با مقام‌های آمریکایی، ایرانی و شرکت‌های سوئیسی هنوز در جریان هستند.»

سوئیس از آن جهت که عضو اتحادیه اروپا نیست، بخش گسترده‌ای در داروسازی دارد و به سنت بی‌طرفی در مناقشات سیاسی پایبند است از امتیاز‌های ویژه‌ای برای میزبانی چنین ساختاری برخوردار است.

شرکت داروسازی «هوفمان-لا روش» گفت: از رایزنی‌ها بر سر راه‌اندازی یک کانال مالی برای مبادله کالا‌های انسانی با ایران برخوردار است، اما قادر به اظهارنظر بیشتر در این باره نیست. این شرکت گفت: «حسب اطلاع ما، هنوز هیچ طرح ملموسی ارائه نشده است.»

فایننشال‌تایمز مدعی شده وزارت خارجه آمریکا به تلویح گفته مشکلی با راه‌اندازی چنین کانالی ندارد. یک مقام این وزارتخانه گفت: «ما اهمیت چنین فعالیتی را از آنجا که به مردم ایران کمک می‌کند درک می‌کنیم. سیاست آمریکا هیچ‌گاه هدف قرار دادن چنین مبادلاتی نبوده و حالا هم نیست.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار