اسدالله عباسی عضو هیئت رئیسه مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در هفته سوادآموزی در ارزیابی خود از میزان آموزش و سطح سواد مردم، اظهار داشت: در چهار دهه ای که از انقلاب گذشته توانسته ایم سطح سواد مردم را از حدود 50 درصد که قبلا کمتر از این میزان بوده را به حدود 90 درصد برسانیم.
وی در ادامه افزود: اینکه چرا نتوانسته ایم این میزان را به 100 درصد برسانیم به دلیل سن ورودی های مدارس بوده است که موجب شده بسیاری از آنها از تحصیل در مدارس محروم شوند و به دلیل غفلت های صورت گرفته این افراد امروز به عنوان بی سواد محسوب می شوند.
عباسی با تاکید براینکه در برهه ای از زمان بسیاری از بی سوادان کشور بالای 30، 40 و یا 50 ساله بودند، تصریح کرد: در حال حاضر توانسته ایم در بحث سوادآموزی به یک سطح مطلوب و استانداردی دست پیدا کنیم به نحوی که در حال حاضر بیشتر بی سوادان و افرادی که نتوانستند به شرایط تحصیلی دست پیدا کنند، زیر 20 سال هستند.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه ما این موضوع را در کمیسیون آموزش مورد بحث و بررسی قرار داده و پیگیر آن هستیم، یادآور شد: نهاد هایی چون آموزش و پرورش، ثبت احوال، استانداری ها، فرمانداری ها و بخشداری های مناطق مختلف مکلف هستند با همکاری یکدیگر تمامی افرادی که در روستاها سکونت داشته و واجد تعلیم بوده را به صورت رسمی و شناسنامه دار اعلام کنند تا هیچ کس از تحصیل محروم نشود.
عباسی در پایان با اشاره به مشکلات مهاجران افغانستانی در زمینه تحصیل در مدارس، خاطرنشان کرد: بعضی از بازماندگان از تحصیل مهاجران افغانستانی که به ایران آمده اند، هستند که باعث شده به این آمار افزوده شوند. این افراد به دلیل نداشتن شناسنامه از تحصیل محروم مانده اند که مجلس پیگیر این موضوع نیز خواهد بود .