به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو دوره آموزشی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه خوانی با حضور سعید سعادتی معاون فرهنگی، هنری و آموزشی، مرتضی طاهریان معاون ساماندهی و شبکه سازی، سید هاشم خضری معاون اداره کل برنامه ریزی و عملکرد ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، حجت الاسلام و المسلمین غلامعلی قدیریان مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان تهران و همچنین 200 نفر از ائمه جماعات مساجد استان تهران ظهر امروز 5 دی در سالن همایش های مجتمع فرهنگی هنری نور برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین قدیریان با سخنرانی در این دوره آموزشی ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت عالم ربانی، سید محمود هاشمی شاهرودی گفت: همه ما به خوبی واقف هستیم که امروز جنگ اصلی و نبرد واقعی دشمنان اسلام با جمهوری اسلامی ایران به جبهه فرهنگی وارد شده و چندی است در این جبهه هم به لحاظ اجتماعی فرهنگی، ما موفقیت دشمن را بالحس و المشاهده می بینیم.
قدیریان ادامه داد: در سال 1370 مقام معظم رهبری به خوبی به باز شدن یک جبهه جدید بر علیه جمهوری اسلامی اشاره و به همه نیز گوش زد کردند. این جبهه با یک تهاجم فرهنگی شروع و با آوردن مدها و آوردن دربهای بد فرهنگی، اخلاقی، غربی و شرقی و اختلات آن با فرهنگ اصیل دینی و اسلامی ادامه یافت. تعبیر مقام معظم رهبری در سالهای ابتدایی "تهاجم فرهنگی" بود اما بعد مدتی این تعبیر از سوی ایشان به شبیخون فرهنگی تغییر کرد.این تعبیر یعنی در هیچ مکانی، هیچ زمانی و هیچ صنفی نمی توانی با آسودگی و آرامش خاطر بی دغدغه فرهنگی بنشینیم. شبیخون یعنی بدون برنامه ریزی و از جایی که فکر آن را نمی کنیم به ما حمله کنند. دشمن در این شبیخون ابتدا با مباحث اخلاقی و منکراتی وارد شد، اما بعد با تهاجم در تمام ابعاد و زمینه ها به ما روی آورد. متاسفانه در سال های اخیر نیز به موضوع به ناتوی فرهنگی تعبیر و تغییر یافت، یعنی جمعی بر علیه کشوری که دارای یک فرهنگ اصیل است مستجمع شدند.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان تهران تصریح کرد: فرهنگ مقوله ای است که نیازمند به وقت گزاری دارد، امروز می بینیم مستشرقین هستند که تسلط بر مبانی دینی و نهج البلاغه و قرآن دارند. مانند جورج جورداق مسیحی که هیچ شبی نبود که وی بدون اینکه نهج البلاغه در کنارش نباشد و بخوابد. کسی که یک مسیحی است و از نوجوانی با نهج البلاغه انس و آشنا می شود. به فرموده مقام معظم رهبری نهج البلاغه کتاب عمل است، کتاب معرفی دین است هرکس نهج البلاغه نمی خواند از قرآن خبر ندارد.
وی با اشاره به اینکه ما با یک تهاجم فرهنگی، یک شبیخون فرهنگی و یک ناتو فرهنگی روبرو هستیم بیان داشت: آیا دست ما در مبارزه با تهاجم فرهنگی خالی است. آیا به لحاظ محتوایی دستمان خالی است. خیر، ما هم به لحاظ نرم افزاری قوی هستیم، یعنی اصول و مبانی دینی ما آنقدر قدرمند است که هم در مقابل این هجمهها بایستیم. از طرفی نیز ساختار کشورمان ساختاری است که با همین مساجد، حسینیه ها، تکایا، مهدیه ها و دارالقرآن ها به لحاظ سخت افزاری موقیعتی داریم که می توانیم در جامعه و اجتماعات کار کنیم و در مقابل این بی بندباری فرهنگی و در مقابل این جنگ نرم، که مقام معظم رهبری بسیار از آن نام برده است، بایستیم و مقابله کنیم و علاوه براینکه تاثیر نمی پذیریم بتوانیم تاثیر گذار هم باشیم.
قدیریان با بیان اینکه روحانیون و مدیران کانونها افسران جنگ نرم و قرارگاه فرهنگی هستند گفت: شما مدیران مسئول و بزرگانی که در کانونهای فرهنگی هنری مشغول فعالیت هستید و روحانیونی که در خط مقدم این جبهه هستند باید مسلح به مبانی دینی، بزار و آداب باشند. دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری نیز بر حسب وظیفه و به اندازه توان و موقعیتی که دارد در صدد است این مبانی آموزشی، فرهنگی و اصالت های دینی مانند کتاب نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را در فرهنگی سازی جامعه بکارگرفته تا بتواند به عنوان سربازان و افسران جنگ نرم، فرهنگ جامعه اسلامی را روبه قرآن و مبانی دینی و آثار اخلاقی هدایت کنید
وی همچنین با اشاره به اینکه دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان تهران پشتیبان ایده ها و طرح های فرهنگی است خاطرنشان کرد: این دبیرخانه از هر طرح و ایده ای که در مقابل هجمه و تهاجم فرهنگی ایستاده و مقابله می کند و همچنین بتواند فرهنگ جامعه را ارتقا بخشید و قدمی در این راه بردارد و جامعه را به قرآن نزدیک کند پشتیبانی کرده و از آن نیز حمایت می کنیم.
قدیریان گفت: کانونهای بازوان فرهنگی امامان محترم جماعات می باشند که برادر و در کنار بسیج نیز هستند و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند کانونهای فرهنگی هنری را فعال کنید البته با همکاری بسیج، ما نیز کار موازی انجام نمی دهیم و هم کانونی و هم بسیجی هستیم و در کنار هم دست به دست هم داده تا جامعه را از منجلاب فساد، فحشا، انحطاط و انحراف نجات دهیم و همانگونه که جبهه، سخت نیاز به برنامه ریزی و تجهیز و مراقبت دارد، جبهه فرهنگی و جنگ نرم نیز نیازمند تجهیزات، آماده سازی و ایجاد قرارگاه و همچنین برنامه ریزی میباشد.
وی تصریح کرد: طبق قانون مصوب ستاد عالی سرانه کانونهای فرهنگی هنری به ازای هر نفری واریز شود که به عنوان عضو کانون ثبت شده است به همین دلیل هرچقدر تعداد اعضای کانون بیشتر شود سرانه آن نیز بیشتر خواهد شد. البته این یک بخش سرانه خواهد بود و سرانه دیگر بر حسب ایده ها و طرح مانند خانه های نور، کتابخانه و فعالیت های هنری و فرهنگی محاصبه و تخصیص پیدا خواهد کرد.