به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از خانه ملت، محمدرضا امیرحسنخانی در تشریح نشست کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی که عصر روز گذشته با حضور نمایندگان دانشگاه آزاد، سازمان سنجش، مرکز پژوهشها و برخی نمایندگان مجلس تشکیل شد، گفت: این جلسه پیرو شکایات مردمی که در خصوص اعلام ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی به کمیسیون واصل شده بود، تشکیل شد.
وی درباره شکایت از دانشگاه آزاد افزود: دانشگاه آزاد بر اساس اعلام ظرفیت برای برگزاری کنکور تعداد زیادی دانشجو در مقاطع کارشناسی و دکتری و در تمامی رشته ها به خصوص در رشته های پزشکی ثبت نام کرد.
نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس تاکید کرد: شهریه ترم اول از دانشجویان پذیرش شده توسط این دانشگاه دریافت شد اما زمان حضور در کلاس ها گفته شد که تراز را کسب نکرده و در این رشته امکان پذیرش وجود ندارد که به این ترتیب تعداد زیادی دانشجو بلاتکلیف شدند.
حسنخانی ادامه داد: برخی از موارد ثبت نام شده در دانشگاه آزاد دانشجوی دانشگاه دولتی در رشته ای مثل پرستاری بوده اند که با اعلام ظرفیت دانشگاه آزاد در رشته داروسازی پذیرفته شده و بعد از انصراف از دانشگاه دولتی به دانشگاه آزاد مراجعه کردند و بعد از گذراندن روند ثبت نام، هنگام تشکیل کلاس ها از پذیرش آنها امتناع شد چراکه دانشگاه آزاد نتوانسته بود ظرفیت مورد نیاز را ایجاد کند.
وی اضافه کرد: در دوره قبل دانشگاه آزاد برای ۱۸ هزار دانشجو اعلام قبولی کرد که از این میزان ۳ هزار نفر ثبت نام کردند اما ظرفیت دانشگاه ۷ هزار نفر بود از این رو در دوره جدید یعنی سال ۹۶-۹۷ برای خالی نماندن ظرفیت اعلام ۲۵ هزار نفر قبولی کردند اما هنگام تشکیل کلاس ها و بعد از ثبت نام به علت نبود زیرساخت ها اعلام کردند دانشجویان نمره تراز نیاورده و در رشته مربوطه قبول نشده اند.
نایب رئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس با بیان اینکه کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز جلسات متعددی درباره این موضوع داشته است، گفت: برای دانشجویان رشته های پزشکی نیز وزارت بهداشت ظرفیت لازم را نداده است چراکه زیرساخت ها وجود ندارد با این حال در نهایت ۶۰۰ نفر را پذیرفت و مشغول به تحصیل شدند اما تعداد زیادی بلاتکلیف هستند.
حسنخانی با بیان اینکه تخلف دانشگاه آزاد اسلامی در نحوه اعلام قبولی دانشجویان محرز بوده است، خاطرنشان کرد: کمیسیون اصل نود منتظر دریافت اطلاعاتی از سازمان سنجش و دانشگاه آزاد است تا گزارش خود را تکمیل و به صحن علنی یا در صورت تشخیص کمیسیون، مستقیما به قوه قضاییه ارائه کند و دانشگاه آزاد نیز موظف به جبران خسارت هستند که ممکن است به صورت پذیرش دانشجویان در رشته های قبول شده، باشد.