بیش از ۳۶۰۰ دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه در نامهای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار شفاف سازی در روند واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به بخش خصوصی شدند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت بسیج دانشجویی دانشگاه رازی، بیش از ۳۶۰۰ دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه در نامهای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار شفاف سازی در روند واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به بخش خصوصی شدند.
در بخشی از این نامه آمده است: نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی؛ همانطور که میدانید، در دورههای مختلف، دولتها به بهانهی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در پی واگذاری شرکتهای مختلف دولتی براساس الگوی افزایش درآمد و نه افزایش کارایی، برای خود بوده اند. به نحوی که این نوع نگاه به خصوصی سازی موجب دیده نشدن برخی مؤلفهها همچون اهلیت و سابقه خریداران، قیمت گذاری واقعی از داراییها و ارزش آن شرکت و رقابت و شفافیت در روند واگذاریها گردیده است. متأسفانه این نگاه درآمد محور، به حدی است که حتی سعی میکنند به طرق مختلف شرکتها را به ظاهر زیان ده جلوه دهند تا بتوانند با دور زدن قوانین و بدون نظارت، آن شرکت را به اشخاص نزدیک به مسئولین واگذار نمایند و از این قسم واگذاریها میتوان به هپکو اراک، ماشین سازی تبریز، نیشکر هفت تپه و... اشاره نمود.
مستحضرید که استان کرمانشاه نیز از این موج خصوصی سازی «با نگاه درآمد زایی نه کارآمدی» بی نصیب نبوده و پالایشگاه کرمانشاه؛ دومین پالایشگاه قدیمی کشور، با بیش از ۸۰ سال سابقه فعالیت، در حالی که در طول این سالها یک شرکت سودده بوده و حتی در دوران جنگ تحمیلی نیز به فعالیت خود ادامه داده و ارزش واقعی آن ۲۰۰۰ میلیارد تومان بوده، طی فرایندی مشکوک به قیمت ۲۱۰ میلیارد تومان آن هم در ازای دریافت تنها ۱۷ میلیارد تومان نقدی، به فردی که سابقه فعالیت در حوزه نفت و پالایش را نداشته، واگذار شده است.
حال که نزدیک به دو سال از این واگذاری پر شائبه میگذرد این سوالات در اذهان شکل گرفته که چه شده که نمایندگان استان کرمانشاه که ابتدا فریاد احقاق حق ضایع شدهی مردم را بر میآوردند، در حال حاضر برخی از آنان سکوت پیشه کرده و این مسئله را پیگیری نمیکنند؟ مگر شما نبودید که مصاحبه کرده و در مجلس نطقهای غرا ایراد میفرمودید که بیت المال را به حراج گذاشتند و حق مردم کرمانشاه را ضایع کردند؟!
لذا دانشگاهیان خواستار شفافیت در اموال و داراییها و روند واگذاری پالایشگاه هستند و از شما میخواهند گزارش تحقیق و تفحص از واگذاری پالایشگاه توسط مجلس شورای اسلامی آماده شده و عملکرد خود نسبت به تحقیق و تفحص صورت گرفته را به دانشگاهیان و عموم مردم ارائه نمایید.
پالایشگاهی که بیش تر از ۸۰ سال سودده بوده. به یکباره ضرر ده میشه.
چرا؟ چون از عمد به پالایشگاهی که متناسب با نفت سبک طراحی شده بوده، نفت سنگین داده میشه.
و حاصل میشه ضرر ده شدن پالایشگاه.
جالب اینه که بعد از اتمام واگذاری، دوباره به پالایشگاه نفت سبک میدن.
برج قدیمی پالایشگاه رو که حدود ۱۸۰ تُن وزن داشته و بیش از ۱۰۰ سال قدمت داره و در آثار ملی ثبت شده بوده و طبق قانون، غیر قابل فروش بوده، رو به قیمت ۱۰۰ هزار تومان قیمت گذاری میکنند!
جالب تر این که ۵۰ هزار تومن هم تخفیف میدن بهشون.
چرا؟ چون از عمد به پالایشگاهی که متناسب با نفت سبک طراحی شده بوده، نفت سنگین داده میشه.
و حاصل میشه ضرر ده شدن پالایشگاه.
جالب اینه که بعد از اتمام واگذاری، دوباره به پالایشگاه نفت سبک میدن.
که فقط ۱۷ میلیارد تومن رو نقدی پرداخت میکنه و باقی به صورت اقساطی!
اینا خیلی خوبن بخدا
جالب تر این که ۵۰ هزار تومن هم تخفیف میدن بهشون.
به همین سادگی
مگه بسیج دانشجویی به داد ما برسه
(خریدار، مالک شرکت شیر بیستون هست)
و هزار ابهام دیگه ای که در این مساله وجود داره.