مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: مجمع تشخیص و قوه قضائیه هر چه سریعتر به مسئله خصوصیسازی پالایشگاه کرمانشاه ورود کنند، چرا که در این خصوص غارت بیت المال صورت گرفته است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا صالحی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه ظهر امروز، ۲۶ تیر در نشست خبری خصوصی سازی که در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: پالایشگاه کرمانشاه، دومین پالایشگاه کشور است که از جایگاه ویژهای برخوردار است. این پالایشگاه تولید کننده پنتان و سوخت هواپیما و تامین کننده خوراک نفت سفید شرکت بیستون کرمانشاه است و در زمان جنگ تحمیلی، نقش مهمی به عنوان پشتیبان تولید صنایع نفتی کشور ایفا کرده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه اضافه کرد: روند خصوصی سازی پالایشگاه کرمانشاه از سال ۹۰ شروع شد و دولت، ۵۵ درصد از سهام پالایشگاه را در اختیار بانکها قرار داد که در سال ۹۳ این موضوع رد میشود و پالایشگاه به مالک اصلی خود بازگردانده میشود.
وی ادامه داد: در سال ۹۵ این پالایشگاه با مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان وارد روند واگذاری شده و شخصی که اهلیت ندارد و در حوزه شیر و لبنیات فعالیت دارد، پالایشگاه را به مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان خریداری کرد.
صالحی خاطرنشان کرد: با فروش این پالایشگاه به خریداری که فاقد اهلیت است، اعتراضات کارگری این مجموعه شروع شده و اخراج برخی از کارگران صورت گرفت. برخی از ادوات دارای قدمت پالایشگاه (از جمله برج تقطیر) هم که قرار بود در موزه نگهداری شوند، به فروش رسید.
وی بیان کرد: بعد از واگذاری این پالایشگاه و شروع اعتراضات کارگری، جنبش دانشجویی استان کرمانشاه به این جریان ورود کرد و آخرین اقدامی که این جنبش در راستای شفاف سازی روند واگذاری پالایشگاه انجام داد، صدور نامهای با مضمون شفاف سازی روند واگذاری پالایشگاه کرمانشاه خطاب به مجمع نمایندگان استان با ۳۶۰۰ امضا بود که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه جمع آوری شد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار کرد: اواخر دی ۹۷ بود که کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی اهلیت خریدار، نحوه قیمت گذاری و نحوه واگذاری پالایشگاه کرمانشاه را رد کرد و بعد از سه ماه، در صحن مجلس شورای اسلامی با رای موافق ۱۶۷ نفر از نمایندگان، پرونده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه به قوه قضاییه ارجاع داده شد تا روند واگذاری و تخلفات آن از سوی این دستگاه اجرایی به عنوان مدعی العموم مورد بررسی قرار گیرد.
وی ابراز کرد: با اینکه سه ماه از این جریان میگذرد، قوه قضاییه در این خصوص سکوت کرده و هنوز مشخص نیست پرونده پالایشگاه کرمانشاه به کدام شعبه ارجاع داده شده است.
صالحی یادآور شد: مسئله پالایشگاه کرمانشاه و شفاف سازیهای این موضوع و رسیدگی به پرونده آن، دغدغه اصلی جنبش دانشجویی کرمانشاه است؛ در حالی که هیچکدام از ارگانهای مربوط واکنشی در این خصوص از خود نشان نداده اند. به جد، خواستار رسیدگی قوه قضاییه به این جریان هستیم و لازم است، مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان دستگاه ناظر به این مسئله ورود کند.
وی تصریح کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام علاوه بر ورود مصداقی، باید ورود کلان نیز به این جریان داشته باشد و بابهای قانونی را اصلاح کند. از این ارگان تقاضا داریم هر چه سریعتر به این مسئله ورود کند چرا که در موضوع واگذاری پالایشگاه کرمانشاه، غارت بیت المال صورت گرفته است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه اظهار کرد: بعد از اخرج کارگران پالایشگاه و به واسطه روند واگذاری و نحوه قیمت گذاری و اهلیت نداشتن خریدار، یکسری از کارگران متولی پیگیری مطالبات کارگری پالایشگاه میشوند. از چهار کارگر اخراجی پالایشگاه، اکنون سه نفر از آنان به شغل خود بازگشته اند، آن هم به این صورت که در سطح پایینتری از سمت قبلی خود مشغول کار شده اند و هیچکس حق صحبت با آنان را در پالایشگاه ندارد و به تنهایی در اتاقهای مجزا استقرار پیدا کرده اند.
وی ادامه داد: نفر چهارم این افراد اخراجی، ۲۰ تیر با حکم قوه قضاییه مبنی بر بکارگیری مجدد، به پالایشگاه مراجعه میکند، اما با برخورد تند مجموعه حراست مواجه میشود و وقتی این شخص به کلانتری مراجعه میکند و با ماموران به پالایشگاه مراجعه میکند تا حکم صادره قوه قضاییه را اجرا کنند، به این شخص اجازه ورود به پالایشگاه را نمیدهند.
صالحی با بیان اینکه جنبش دانشجویی با اصل جریان خصوصی سازی مشکلی ندارد و مسئله اصلی ما نحوه واگذاری است، ابراز کرد: از قوه قضاییه و مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستاریم به جریان روند واگذاری پالایشگاه کرمانشاه ورود و هر چه سریعتر این مسئله را تعیین تکلیف کنند.