عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران گفت: وقتی خصوصیسازی جواب میدهد که صنایع به یک بخش خصوصی قدرتمند واگذار شود؛ اما صنایع مهم کشور به کسانی داده شده که توانایی اداره آن را ندارند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، متین فارابی، عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران ظهر امروز، ۲۶ تیر در نشست خبری خصوصی سازی که در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: سال ۸۴ سیاستهای خصوصی سازی در کشور با اهداف مشخصی ابلاغ شد، اکنون ۱۴ سال از این ماجرا میگذرد و نتیجه خصوصیسازیها چیزی نیست جز مشکلاتی که برای کارخانههای ماشین سازی تبریز، پالایشگاه کرمانشاه و هپکو اراک پیش آمده است.
فارابی افزود: مشکلاتی که برای صنایع کشور بعد از واگذاریها پیش آمده، نشان میدهد روند خصوصی سازی ایرادات اساسی داشته و این موجب شده امروز بسیاری از صنایع کشور از بین بروند.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: ۱۴ سال از ابلاغ سیاستهای خصوصیسازی میگذرد و تاکنون منفعت بخش خصوصی در مکیدن انواع فال آنها بوده و نه کارآمد کردن صنایع و کارخانجات.
این فعال دانشجویی اظهار کرد: وقتی خصوصی سازی جواب میدهد که صنایع به یک بخش خصوصی قدرتمند واگذار شود. حال میبینیم صنایع مهم کشور به کسانی داده شده که توانایی اداره آن را ندارند.
عضو شورای مرکزی مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران اضافه کرد: همه کسانی که صنایع مهم کشور به آنها واگذار شده احتمالا به جایی وصل هستند؛ وگرنه چگونه این صنایع به چنین افرادی واگذار شده است. کسانی که صنعت را در دست میگیرند به نفعشان است که اعتصابات کارگری شکل بگیرد، چرا که یک مشکل اقتصادی به مشکل امنیتی تبدیل میشود و خریدار از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکند.
وی ادامه داد: سازمان خصوصی سازی ادعا میکند بهترین واگذاریها صورت گرفته است، اما از طرفی مقامات نظارتی حرفهای دیگری میزنند.
فارابی گفت: مشکل این است که مسئله خصوصی سازی به یک موضوع سیاسی تبدیل شده و برخی برای منافع شخصی و حزبی خود کارهایی انجام میدهند؛ اما به دنبال این نیستند که مشکل را حل کنند. آنها بیشتر به دنبال این هستند که به جای حل مشکلات مردم و کارگران، کار سیاسی کنند.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه دانشجویان انقلابی باید به این مسائل ورود کنند و اجازه ندهند فساد رخ دهد، گفت: به گفته عادل آذر، مشکل اصلی هیئت واگذاری در خصوصیسازی است و این ایراد بزرگ باید حل شود. مجلس و قوه قضاییه باید به این موضوع ورود کنند و نگذارند که چنین ایراداتی باعث شود خصوصیسازی در کشور باعث ایجاد مشکلاتی برای مردم و صنایع شود.