آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۶۶۰۸
شامی زنجانی در گفتگو با دانشجو:

۲۵ محقق حوزه فناوری دیجیتال در دانشگاه تهران مشغول تحقیق هستند/ رسیدن به ایران دیجیتال نیروی ماهر می‌خواهد

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: یک هسته پژوهشی متشکل از حدود ۲۵ محقق دانشگاه تهران در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد در حوزه فناوری‌های دیجیتال مشغول به کار هستند.

مهدی شامی زنجانی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه در حال حاضر در حوزه پژوهش‌های فناوری کار‌های خوبی در دانشگاه تهران آغاز شده است، اظهار کرد: به طور مشخص در حال حاضر در حوزه تحول که دغدغه ما نیز می‌باشد حدود سه سال است که یک هسته پژوهشی تشکیل شده و در حدود ۲۵ محقق در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد در این مدت کم بر روی مفهوم و ابعاد مختلف آن کار می‌کنند.
 
وی ادامه داد: همچنین پروژه ملی تحول دیجیتال که کارفرمای آن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است از سوی پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات به دانشگاه تهران واگذار شده که در این پروژه هم مطالعات و پژوهش‌ها در حال انجام است تا دیجیتالی شدن از ابعاد مختلف اقتصادی، فناورانه، اجتماعی و حوزه‌های انسانی موضوع را مورد بررسی قرار دهند.

این استاد دانشگاه افزود: اما نکته‌ مهمی که وجود دارد، این تلاش‌ها گرچه از نظر بنده تلاش‌های باارزشی است، اما برای دیجیتالی کردن کشور کافی نیست و ما نیاز به یک موج و یک نهضت ایجاد مهارت و پرورش استعداد داریم یعنی اگر بخواهیم به سمت اقتصاد دیجیتال حرکت کنیم نیاز به مهارت‌های دیجیتال داریم و وقتی در دانشگاه‌های کشور سَرک می‌کشیم می‌بینیم که متاسفانه به اندازه کافی بینش آن وجود ندارد که درس‌ها و رشته‌های مرتبط تعریف شود و این موضوع فقط مسئله دانشکده‌های مدیریت و فنی نیست.

شامی زنجانی گفت: امروز دانشگاه‌های علوم پزشکی هم باید درس‌ها و واحد‌های دیجیتال را داشته باشند در واقع امروز هر کسی باید عینک دیجیتال را بر روی چشمان خود داشته باشد در هر حوزه‌ای که مشغول تحصیل است.

پژوهشگر حوزه دیجیتال تصریح کرد: به نظر من این موضوعی است که در کشور نیاز به توجه بیشتری دارد و من در مورد آن نگرانی جدی دارم خصوصا اگر بخواهیم به ایران دیجیتال برسیم نیاز به نیروی ماهر دیجیتال داریم.

وی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه دانشگاه‌ها به تنهایی نمی‌توانند این مسئله را حل کرده و پیش ببرند، به نظر شما دولت چه نقشی می‌تواند ایفا کند؟ گفت: این موضوع را نمی‌توان به همه حوزه‌های دولت تعمیم داد به طور مثال وزارت ارتباطات در این حوزه فعالیت‌ها چشمگیری داشته است؛ و البته ما نیاز به مدیرانی داریم که انگیزه داشته باشند، ما مدیرانی میخواهیم که اشباع نشده باشند، ما به مدیرانی نیازمندیم که با مدل‌های جدید ذهنی دنیا تا اندازه‌ای ارتباط برقرار کرده باشند.

شامی زنجان ادامه داد: با نگاهی دقیق به بخش‌هایی که این مدل از مدیران در آنجا قرار گرفته‌اند شاهدیم که چه قدر موضوعات و گفتمان آنجا تغییر کرده است، ولی این کافی نیست زیرا ما نیاز داریم تا کل کشور پشت این ایده قرار بگیرد.

این استاد دانشگاه افزود: ما در حال حاضر شاهد آن هستیم که در کشور نهاد‌های مختلف در حوزه‌های دیجیتال کار یکدیگر را خنثی می‌کنند، در ایران یک وزارتخانه نظری دارد و در مقابل شورای عالی نظر دیگری را مطرح می‌کند و در بسیاری جا‌ها این جدل بین روسا انرژی‌ها را هدر می‌دهد.

پژوهشگر حوزه دیجیتال تصریح کرد: بحث دیجیتال یک بحث ملی بوده و نیازمند این است که یک نخ تسبیحی از داخل دانه‌های تلاش‌هایی که در حال انجام است بگذرد و اتفاقا در کشور بحث ما این بوده که یک مدیر ارشد دیجتیال نیاز داریم، کسی که این قدرت را داشته باشد که با بخش‌های مختلف صحبت کند و بحث را پیش ببرد.
 
وی تاکید کرد: البته ما نهاد‌های این چنینی در حوزه فناوری داریم، اما متاسفانه آن‌ها مسئولیت خود را حد تصمیم گیری در مورد باز و بسته کردن بعضی از فناوری‌ها کاهش داده اند.

شامی زنجانی با اشاره به نقش بعضی از شورا‌ها گفت: ما نیاز داریم که شورا‌های ما، ایجاد هم افزایی بین بخش‌های مختلف را در پیش بگیرند تا اینکه جایگاه خود را تنزل دهند به حد اینکه وارد جنگ‌های تن به تن و یک به یک شوند؛ که به نظر می‌آید چیزی از آن نصیب کشور نخواهد شد و تا این لحظه نیامده و از این به بعد هم نخواهد آمد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار