آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۶۹۳۱
بسیج دانشجویی علوم پزشکی مشهد:

تاسیس مراکز آموزش عالی خصوصی خلاف مصلحت نظام سلامت کشور است

بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با صدور بیانیه‌ای نسبت به آیین‌نامه اجرایی تأسیس مراکز آموزش عالی خصوصی علوم پزشکی که مدتی است خبرساز شده، واکنش نشان داد.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با صدور بیانیه‌ای نسبت به آیین نامه اجرایی تأسیس مراکز آموزش عالی خصوصی علوم پزشکی که مدتی است خبرساز شده، واکنش نشان داد.
 
در بخشی از این بیانیه آمده است:

در پی انتشار مصوبه شورای گسترش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تحت عنوان "دستورالعمل اجرایی آیین نامه تأسیس موسسات آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی" جامعه دانشجویی با توجه به وظیفه ذاتی خود در حوزه مطالبه‌گری تخصصی و تلاش جهادی برای حل مشکلات کشور موضع گیری‌های متفاوتی داشته است. آنچه در ذیل بدان می‌پردازیم اهمّ مطالب مرتبط با مصوبه مذکور و شامل تذکرات و سؤالاتی است که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و در نتیجه بحث و تضارب آرای اعضای این مجموعه حاصل شده است:

۱- از فلسفه‌های مهم خصوصی سازی در کشور درگیر نشدن دولت در بسیاری از امور اجرایی و به جای آن تمرکز بر وظیفه نظارت و حفظ کیفیت ارائه خدمات است. از آنجا که تجربه‌های خصوصی سازی در کشور در بسیاری موارد معادل رها کردن کار به دست بخش خصوصی بوده است و همچنین در مصوبه اخیر شورای گسترش به موضوع مهم چگونگی نظارت بر مراکز آموزشی مذکور پرداخته نشده، در باب فرایند نظارت بر این مراکز و تضمین کیفیت نسبی آموزش در آن‌ها نگرانی جدی وجود دارد؛ سؤال اینجاست که با وجود توانمندی بخش دولتی در تربیت کافی ارائه دهندگان خدمات سلامت و ریسک بالای خصوصی سازی آموزش این رشته‌های حساس، کدام نیاز یا ضرورت شورای مذکور را به تدوین این آیین نامه وادار کرده است؟ چگونه می‌توان با وجود ضعف‌های اساسی در سیستم کنونی آموزش علوم پزشکی، بازار جدیدی برای آموزش این رشته‌ها راه انداخت؟ (همانطور که درخواست مجوز این موسسات تحت عنوان "طرح کسب و کار" نام گرفته است)

۲- توقع می‌رود شورای گسترش در تعیین دقیق نیاز آینده کشور به صاحبان حِرف مرتبط با سلامت مبادرت ورزد و از رشد بی‌رویه مؤسسات آموزش عالی علوم پزشکی جلوگیری نماید. پدیده‌ای که متأسفانه در سایر بخش‌های آموزش عالی کشور به وفور شاهد آن بوده‌ایم و خروجی آن‌ها اغلب جز آمار و ارقامی دهان‌پرکن نبوده و نیل به اهداف عالی آموزش میسر نگشته است.

۳- از آنجا که روش پذیرش دانشجو در رشته‌های حساس، در کشور‌های پیشرفته و در مواردی نیز داخل کشور با دقّت‌های ویژه صورت می‌گیرد اکتفا به آزمون کنکور برای پذیرش در رشته‌های حساس مثل پزشکی جای نگرانی دارد و اصلاح این فرآیند امری ضروری است. بدیهی است پذیرش در مراکز فوق با وضع موجود نیز تابع عاملی فراتر از کنکور و توان مالی افراد نخواهد بود که قطعاً خلاف مصلحت نظام سلامت کشور است.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

رونوشت به:
۱- دفتر سرپرست محترم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی

۲- دفتر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار