آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۷۲۷۵
پرونده ویژه| بودجه دانشگاه‌ها

رئیس دانشگاه صنعتی قم: بودجه توسعه دانشگاه‌ها در سبد وزارت علوم کم است/ بودجه اختصاص یافته با ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده!

رئیس دانشگاه صنعتی قم گفت: دانشگاه صنعتی قم در حال توسعه است؛ با این حال بودجه توسعه‌ای دانشگاه‌ها در وزارت علوم کم دیده شده است.

جواد رضایی نور، رئیس دانشگاه صنعتی قم در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه جلسات متعددی با مسئولان وزارت علوم برگزار کردیم، اظهار کرد: نامه نگاری‌های زیادی انجام شده، اما در مجموع آنچه که به عنوان بودجه این وزارتخانه بسته شده، هنوز قطعی نیست با این حال انتظار ما این است که به بودجه دانشگاه‌ها توجه بیشتری شود.

رضایی نور با بیان اینکه سهم وزارت علوم از بودجه کل کشور کمتر از سه درصد است، افزود: این عدد جوابگوی خرج و مخارج دانشگاه ها، به خصوص دانشگاه‌هایی که قرار است به کارآفرینی بپردازند نیست.

رئیس دانشگاه صنعتی قم ادامه داد: تربیت دانشجویانی که بتوانند کارآفرین باشند یا پس از فارغ التحصیلی بتوانند وارد بازار کار شوند، یعنی چرخ اقتصاد دانش بینان و چرخ توسعه کشور بچرخد.

وی با بیان اینکه مأموریت اصلی اشتغال زایی به دانشگاه‌ها داده شده، تصریح کرد: با این حال سهم وزارت علوم از کل بودجه ناچیز است و وقتی این سهم را در کنار بودجه دیگر حوزه‌های مدیریتی کشور می‌گذاریم، متوجه می‌شویم که وزارت علوم نیازمند توجه بودجه‌ای بیشتری است.

رضایی نور با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی قم در حال توسعه است، افزود: دانشگاه‌ها نیازمند توسعه فضای آموزشی و آزمایشگاهی هستند و بودجه این توسعه دانشگاه‌ها در سبد وزارت علوم هم کم دیده شده است.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های مادر و درجه یک به خاطر سبقه کاری خود درآمد‌های اختصاصی دارند و با مشکلات کمتری برای پرداخت هزینه‌های جاری خود مواجه هستند، افزود: به همین دلیل لازم است که وزارت علوم به دانشگاه‌هایی مثل دانشگاه صنعتی قم که در حال توسعه عمرانی است و هم هزینه‌های کمرشکنی در حوزه اجرایی داریم، توجه بیشتری کند.

رئیس دانشگاه صنعتی قم با بیان اینکه صنعت کمتر به دانشگاه‌های کوچکتر توجه می‌کند، افزود: پروژه‌های صنعتی که معمولا برای دانشگاه‌ها درآمدزایی دارند، از سوی صنایع به دانشگاه‌های مادر، به ویژه دانشگاه‌های تهران واگذار می‌شود.

وی ادامه داد: از طرف دیگر دولت دیگر برای پروژه‌های عمرانی و ملی بودجه جدیدی درنظر نمی‌گیرد و ما هر پروژه‌ای که بخواهیم برای توسعه دانشگاه، مانند احداث کتابخانه، آزمایشگاه، کارگاه و مجتمع آموزشی، اجرا کنیم باید از هزینه‌های جاری دانشگاه استفاده کنیم.

رضایی نور در پاسخ به این سوال که آیا دانشگاه صنعتی قم توانسته سهم ۱۵ یا ۱۷ درصدی بودجه پژوهش را اختصاص دهد یا نه، گفت: ما شاید حتی بیشتر از این مقدار برای بخش پژوهش هزینه کرده باشیم؛ چراکه دانشگاه صنعتی قم یکی از دانشگاه‌هایی است که باید به پژوهش توجه کند.

وی با اشاره به اینکه ۱۲ طرح نوآورانه در مرکز رشد و نوآوری این دانشگاه در حال انجام است، افزود: همین امر بودجه سنگینی را می‌طلبد که سعی کردیم بین ۱۵ تا ۲۰ درصد بودجه دانشگاه را به آن اختصاص دهیم و با وجود مشکلاتی که داشتیم، اجازه ندادیم بخش پژوهش دانشگاه کمرنگ شود.

رئیس دانشگاه صنعتی قم با بیان اینکه رشد بی سابقه نرخ تورم در کشور گفت: مسلما این تغییرات اقتصادی مشکلات ما را بیشتر کرده و از طرف دیگر تخصیص بودجه به صورت ۱۰۰ درصد نیست و همین بودجه اختصاص یافته با ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است.

وی با اشاره به حمایت وزارت علوم از دانشگاه‌ها پس از افزایش تورم و قیمت دلار گفت: کمک هزینه تغذیه از طرف وزارت علوم به دانشگاه‌ها اختصاص یافت، اما این اعدادی که برای مکمل بودجه به دست ما رسید به مقدار پنج درصد بودجه هم نبود و نتوانست جوابگوی نیاز‌های دانشگاه باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار