به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بر اساس تمام مستنداتی که پیرامون بیست و چهارمین کنفرانس اقلیمی سازمان ملل متحد در لهستان (COP24) منتشر شده، این توافق از سوی 4 کشور آمریکا، روسیه، عربستان و کویت مورد استقبال قرار نگرفت.
بنا بر اظهارات کارشناسان حوزه محیط زیست، در این توافق به طور شفاف به موضوعات کلیدی مانند اختصاص بودجه به پروژههای اقلیمی در کشورهای در حال توسعه پرداخت نشده است و این در حالی است که مذاکرات آب و هوا گام مهمی را دنبال میکنند.
چهار کشور بزرگ نفتی که عربستان یکی از مهمترینهای آن است، قوانین عملیاتی در توافقنامه اقلیمی 2015 پاریس که مبتنی بر چگونگی مقابله جهان با تغییرات اقلیمی را در دهههای پیشرو کنترل میکنند، نپذیرفتند.
در واقع تمام گزارشهای منتشر شده پیرامون کنفرانس اقلیمی لهستان حاکی از آن است که عربستان سعودی، ایالات متحده،کویت و روسیه صرفاً قصد «مطرح» شدن این گزارش را داشتند و از آنچه که ارائه شد استقبال نکردند.
اقدامات کشورها در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانهای از مهمترین نقش مذاکرات بوده که 4 کشور بزرگ نفتی به آن روی خوش نشان ندادهاند.
بر اساس این توافق، مهلت کلیدی کشورها تا سال 2020 است؛ زمانی که کشورها باید نشان دهند که اهداف تعیینشده برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای را برآورده کردهاند، علاوه بر این آنها باید اهداف جدید و بسیار سختتر را تأیید کنند.
یکی از برجستهترین موارد این کنفرانس، حضور افرادی بوده که پیش از این سابقه حضور این چنینی در کنفرانسهای COP24 را نداشتهاند.
سازمان ملل در دیداری که سال آینده در کشور شیلی دارد، اهداف جدیدی را برای سال 2030 در نظر خواهد گرفت و برای تحقق فراتر از آن تلاش خواهند کرد.
براساس جدیدترین گزارش IPCC (ارگان علمی کنوانسیون تغییر اقلیم) که در COP24 در جمع اعضای کنوانسیون تغییرات اقلیمی ارائه شد، کشورهای نفتی باید ۲۵ درصد از تواید نفت خود را به منظور دستیابی به اهداف توافقنامه پاریس کاهش دهند که این مساله با مخالفت ۴ کشور نفتی مواجه شد.