به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۱۶۰ نهاد و تشکل دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور خطاب به سرپرست جدید وزارت بهداشت در ارتباط با دستورالعمل آیین نامه موسسات آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی خوستار لغو هرچه سریعتر این طرح شد.
متن این نامه به شرح زیر است:
سرپرست محترم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
جناب آقای دکتر سعید نمکی
با عرض سلام
ضمن تبریک خدمت جنابعالی بابت مسئولیت جدید، همانطور که مستحضر هستید در روز هاي اخير دستورالعمل اجرایی آئین نامه تاسیس موسسات آموزش عالی علوم پزشکی خصوصی از طرف این وزارتخانه منتشر شذ. این دستور العمل از همان دقایق آغازین انتشار خود در فضای رسانه ای کشور، حساسیت جمع کثیری از اساتید و دانشجویان رشته های علوم پزشکی سراسر کشور و قریب به اتفاق دغدغه مندان حوزه سلامت را برانگیخت.
در حالی که طبق اصل سی ام قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد و وسایل تحصیلات عالی را تا سر حد خودکفایی کشور به طور رایگان گسترش دهد؛ ابلاغ این دستور العمل حوزه آموزش، بيم آینده ای به مراتب خطرناک تر از شرایط کنونی را برای سیستم بهداشت و درمان کشور به وجود مي آورد.
آینده ای که بسیاری از افراد نه بر اساس لیاقت و شایستگی و بلکه صرفا بر اساس پول و رانت قوی خود و یا خویشاوندان خود، تکیه بر صندلی كلاس هاي علوم پزشکی خواهند زد و بعد از فارغ التحصیلی نیز سلامت مردم را بازیچه بی صلاحیتی خود قرار خواهند داد.
سوابق خصوصی سازی در بسیاری از بخش های کشور چندان خوشایند نیست و در تاریخچه واگذاری مراکز آموزش عالی به بخش خصوصی نیز شرایط به مراتب وخیم تر بوده است. بارها شاهد بوده ایم موسسات آموزشی غیرانتفاعی بسیاری، بر خلاف آیین نامه های قانونی ابلاغ شده و ظرفیت مورد نیاز در جامعه و صرفا بر اساس رانت های گسترده صاحبان قدرت و ثروت تاسیس گردیده اند که نتایجی جز سرخوردگی و نا امیدی ناشی از اشباع بازار کار را برای فارغ التحصیلان خود نداشته اند و علیرغم سود آوری های هنگفت این موسسات برای مدیران خود، در بسیاری از موارد حتی حداقل امکانات آموزشی را برای دانشجویان خود فراهم نساخته اند و به گسترش فارغ التحصیلان با سواد ناقص در جامعه دامن زده اند.
در مورد سیستم بهداشت و درمان از آن جهت که به طور مستقیم با سلامت مردم سروکار دارد؛ کوچک ترین قصور در فراهم ساختن امکانات آموزشی کافی برای دانشجویان رشته های مختلف علوم پزشکی، ممکن است عواقبی بسیار تلخ تر از تجربیات گذشته را برای جامعه رقم بزند و مستقیما سلامت مردم را مورد تهدید خود قرار دهد.
ما به عنوان تعدادی از نهادها و تشکل های دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور به نمایندگی از بدنه ی فعال جنبش دانشجويي که نگران سلامت نسل های آینده ایران عزیز است؛ با توجه به اهمیت بسیار زیاد تامین سلامت مردم به شیوه ای مطمئن و همراه با حداقل اشتباهات ممکن، تجربه های ناموفقی که در تاسیس موسسات آموزش عالی در وزارت علوم در سالیان اخیر پیش آمده است را خدمت جنابعالی متذکر می شویم و خواستار لغو هرچه سریع تر این دستورالعمل از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشیم.
والسلام علی من اتبع الهدی
رونوشت:
هدف اینها فشار به مردمه و تا زمانی که رهبری و نهادهای مدعی انقلابی گری با تمام قدرت جلوی اینها رو نگیرن به کارشون ادامه خواهند داد و مردم رو بیچاره تر خواهند کرد.
به جای نامه دادن و حرف و نصیحت، باید عمل کنند، مردم دیگه فریب حرف ها و اعمال عوام فریبانه و تقدیس و توجیه اعمال برخی افراد و نهادها رو نخواهند خورد.
تشکر و سپاس از خبرگزاری محترم دانشجو که پیگیر این مطالبه دانشجویان گرو ههای علوم پزشکی میباشد.
از اطلاع رسانی مطلوب شما تشکر فراوان داریم
سربلند و پیروز باشید
بسیاری از چپاولگران صنایع و معادن به نام خصوصی سازی ، اسپانسرهای مالی انتخاباتی برخی رجال هستند . برای همین بعضی رجال ، زیاد نمیتوانند وارد افشای فسادهای بزرگ و مجازات تبهکاران شوند . برخی چپاولگران خصوصی سازی ؛ اسپانسرهای انتخاباتی آقایان هستند ! ... حتی برخی واگذاریها در واقع یک سرمایه گذاری برای انتخابات بعدی است . اکثر متمولین و خریداران در خصوصی سازیها به انتخابات قبلی یا بعدی مربوط میشوند . موضوع تلخی است اما متاسفانه حقیقت دارد . تامین میلیاردها تومان هزینه برای هر کاندیدا نیاز به ابزارهای خاص و هوشمندانه دارد که یکی از آنها ، خصوصی سازی است . پس انداز کن .... برداشت کن !
واگذاری کشتارگاه اردبیل مشکلی ندارد، اما آقای پوری حسینی ، رییس سازمان خصوصی سازی و خریدار کشتارگاه اردبیل ، ۲۰ میلیارد تومان بدهکار است .
یکی از مسئولین توضیحاتی ارائه کرد: واگذاری کشتارگاه صنعتی اردبیل مشکلی نداشته، اما بعد از واگذاری وام بانکی که باید تسویه میشده و معوقاتی که باید پرداخت میشده، انجام نشده است. .... خیلی ممنون از توضیحات روشنگر شنا !!!