دبیر انجمن اسلامی دانشگاه سمنان با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات مجلس گفت: مشکل بزرگ این طرح این است که لابیگری سیاسی در سطح استان افزایش مییابد.
محسن معصومی، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه سمنان با اشاره به طرح استانی شدن انتخابات مجلس گفت: این طرح در داخل کمیسیون شورا تصویب شده است و به صحن علنی مجلس برای رای گیری گذاشته خواهد شد که اگر از عیوب قانون اساسی بگذریم نقدهای زیادی به طرح استانی کردن مجلس وارد است.
وی افزود: کمک به کاهش مشارکت در انتخابات از جمله معایب این طرح است و مردم اگر متوجه شوند که این طرح چگونه است مشارکت کمتری در انتخابات خواهد داشت چرا که مردم فکر کنند بین آنها و نماینده مجلس فاصله زیادی است.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه سمنان گفت: نماینده مجلسی که اگر ساکن آن شهرستان نباشد به مشکلات مردم آن شهر واقف نیست و نمیتواند مشکلات مردم را به دولت و مسئولان انتقال دهد، مردم هم نمیتواند با آن نماینده مجلس ارتباط برقرار کنند و دوری و حس نامیدی بدر آ«ها ایجاد میشود، حتی ممکن است که نماینده آن استان خواسته خود را به آن شهرستان تحمیل میکند.
معصومی با اشاره به دیگر مشکلات استانی شدن انتخابات مجلس خاطرنشان کرد: مشکلات بزرگ دیگر این طرح این است که لابیگری سیاسی درسطح استان افزایش مییابد و نماینده یک قدرت و نفوذ بیشتری به مسئولان استان پیدا میکند، در حالی که یکی از اصلاحات قانون انتخابات این است شیوه اتخاذ شود که در برگزاری انتخاب اثر نفوذ لابی گری سیاسی کمتر شود، اما این طرح به این شیوه دامن میزند و فضای انتخابات را ناسلام میکند و وقتی فضا ناسالم باشد هر در انتخابات سطح منازعات سیاسی افزایش مییابد.
وی با اشاره دیگر از معایب استانی شدن انتخابات گفت: یکی دیگر از موارد مهم در انتخابات موضوع آرمان عدالت است و با این شیوه و توضیحات این شیوه انتخابات بی عدالتی را در سطح جامعه گسترش میباد و فرد محوری رواج پیدا میکند لیست جریانهای سیاسی به صورتی سرمایه گذاری میکنند که فرد و افراد خاصی انتخاب میشود و انتخاب افراد دیگر در حاشیه قرار میگیرد.
معصومی در پایان خاطرنشان کرد: اگر واقعیت ماجرا همین باشد با این شیوه نمیتوان تضمین کرد که عملکرد نماینده در مجلس افزایش پیدا کند، عملکرد برخی نمایندههای ناکارامد افزایش میبابد و به نظر باید راهکارهای دیگری برای انتخابات در نظر گرفت که نیاز است از متخصصان بیشتری کمک گرفته شود