گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو - محسن مهدیان؛ حضرت زینب(س) به درستی "پیام بر" عاشورا است که "کربلا در کربلا می ماند اگر زینب نبود..." چنان در مسجد کوفه به فصاحت و بلاغت و طلاقت حادثه کربلا را روایت کرد که عده ای غرق خیال شدند: " شام و کوفه همه گفتند علی آمده است..." آنـچنانکه بـشیر بن خزیم گفته است:آهنگ،کلام و بیان زینب همچون آهنگ و شیوۀ پدرش علی بود.
شهید مطهری در حماسه حسینی به زیبائی هرچه تمام تر به تحلیل پیام رسانی در کربلا می پردازد و 4 ویژگی را برای پیام می شمارد که مهمترین آن خود پیام رسان است. تاکید بر شخصیت پیام رسان، اشاره به نگاه اوست؛ اشاره به فراواقع است. تاکید بر زاویه دید است.
این روز را باید روز خبرنگار دانست نه صرفا به جهت روایتگری از عاشورا؛ به جهت رسالت پیام در امتداد بخشی این نهضت. بالاتر اینکه روز خبرنگارست چون متعالی ترین سبک روایتگری از بلا و مصیبت را آموزش داده است و این همه درسی است برای این روزهای ما.
فرمود: مَا رَأَیْتُ إِلَّا جَمِیلًا
برخی گمان می کنند زیبا دیدن مصیت عاشورا، ندیدن شقاوت ها و دنائت ها و رذالت هاست. حال آنکه در فرا رفتن از موجود به وجودست و ایستادن در تفوق حق بر باطل و تاکید بر مقام احدی الحسنیین. چنانچه قرآن خطاب به پیامبر صلّی اللّه علیه و اله فرمود:قل هل تربّصون بنا إلاّ إحـدیالحسنیین(تـوبه52/) . تا دشمنان بفهمند رنج و سختی در راه خدا همانند آسایش و راحتی برای مؤمنان زیبا،نـیکو و دلپسـند اسـت.
خبر خوب تنها دیدن خوبی ها نیست. خوب دیدن است. خوب دیدن، ندیدن بلا نیست؛ معنا بخشیدن به بلاست. آنجا که بحث فعل خداست و نسبت امور با حق است، هرچه هست زیباست.
باصدهزار جلوه برون آمدی که من
باصد هزار دیده تماشا کنم ترا...
پی نوشت: این متن خلاصه یک یادداشت کمی مطول ترست. در ادامه به عنوان یک خبرنگار ساده سعی کردم زیبایی های کربلا را روایت کنم. انشالله بزودی منتشر می شود.