سرپرست وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت پرداختن امر پژوهش به حوزه بیماریهای غیرواگیر گفت: علاوه بر اینکه باید از رفتار جزیرهای بپرهیزیم در امر پژوهش بخش خصوصی را باید فعال و درگیر کنیم.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سعید نمکی سرپرست وزارت بهداشت در مراسم بیست و چهارمین جشنواره علمی تحقیقاتی علم پزشکی رازی اظهار داشت: به عنوان یک کهنه سرباز نظام سلامت بر خود میبالم که با سهم اندکی که در حوزه پژهشی داشتهایم توانستهایم خلق اثرات ارزندهای را در حوزه سلامت داشته باشیم.
وی افزود: نیروی انسانی نقش مهمی در توسعه علمی کشوردارند و اینکه بتوانیم با منابع اندک در شرایط بحرانی کاری انجام دهیم این مسئله ستودنی است.
سرپرست وزارت بهداشت ادامه داد: کارهای زیادی در حوزه سلامت پس از انقلاب نام دادهایم و در میان ۲۳ کشور شرق مدیترانه در امر پژوهش و توسعه آموزش پزشکی شاهد دستاوردهای بزرگی در کشورمان بودهایم و در بسیاری از شاخصها به همت اساتید برجسته اول بودهایم.
نمکی گفت: البته نباید از این مسئله غافل شویم که راههای زیادی را هنوز نرفتهایم و اگر زمانی را ۵ دلار کودکان را در مقابل چند بیماری مهم واکیسنه میکردیم امروز با بیماریهای غیرواگیر همچون سرطان، حوادث، و بهداشت روان پریشان مواجهیم که وزارت بهداشت در این زمینه حداقل تاثیر را داشته و رفع این مشکلات مشارکت بین بخشی عظیمی میطلبد.
وی با اشاره به اینکه ۲۸ سال پیش اداره کل بیماریهای غیرواگیر را راهاندازی کردیم گفت: متاسفانه پس از ان زمان این اداره کل تعطیل شد و در دولت روحانی مجددا بازگشایی شد. اکنون تقاضا دارم پژوهش کشور به موضوع بیماریهای غیرواگیر بپردازد و با آینده پژوهشی در جهت پیشگیری از بیماریهای فردا اقدام کنیم تا به سیاه چالهبیماریهای نوظهور که منابع را میبلعد نیفتیم.
سرپرست وزارت بهداشت عنوان کرد:امید به بقا در کشور افزایش یافته و لی کیفیت را چندان خوب نمیبینیم و سالمندان ما با سالمندان دنیا فرق دارد؛ بنابراین باید دنبال مدلهای ملی باشیم.
وی بیان داشت: سالمندان ما در آینده افسرده هستند چرا که جوانی نکرده پیر شدند و زمانی که جوان بودند زیرساخت اشتغال برای آنها نداشتیم و خودشان را سربار میدیدند و اکنون در کنار این مسئله مشکلات حاشیه شهرها و سلامت مردان نیز باید از طریق امر پژوهش به آن توجه شود.
وی با تاکید بر اینکه پژوهش را باید در مدارس نهادینه کنیم، گفت: بخش خصوصی در امر پژوهش فعال و درگیر شود تا ما از رفتار جزیرهای بپرهیزم و از مؤلفههای اجتماعی مؤثر بر سلامت غافل نشویم تا بتوانیم با رعایت این سه اصل در امر پژوهش موفقیتهای زیادی به دست آوریم.