گروهی از دانشمندان با الهام از باکتری، میکرو ربات هوشمند و زیستسازگاری طراحی کردهاند که بسیار منعطف است و حتی قابلیت حرکت در رگهای خونی را نیز دارد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو؛ دانشمندان معتقدند که این میکروربات روزی میتواند برای رساندن مستقیم دارو به بافتهای آسیبدیده بدن مورد استفاده قرار گیرد.
دانشمندان دانشگاه پلیتکنیک لوزان سوئیس و موسسه فناوری فدرال زوریخ این میکروربات را به گونهای طراحی کردهاند که به راحتی در مایعات شنا میکند و میتواند شکل محیط اطرافش را بگیرد تا از این طریق حتی از مجراهای نازک و پیچیدهای مانند رگهای خونی و بدون اینکه خللی در حرکت و سرعتش ایجاد شود، حرکت کند.
این ربات بسیار ریز، از نانوکامپوزیتهای هیدروژل درست شده است که شامل نانومواد مغناطیسی میشود. این مواد به ربات امکان میدهد که از طریق میدان الکترومغناطیس قابل کنترل باشد.
دانشمندان در مقالهای که در «ساینس ادونسز» منتشر کردهاند، شرح میدهند که روشی را برای برنامهریزی شکل ربات ابداع کردهاند که ربات با کمک آن میتواند در تمامی مایعات حتی مایعاتی با چگالی و چسبندگی بالا با سرعت بالا حرکت کند.
زمانی که به رباتی فکر میکنیم، معمولا مجموعهای از ماشینآلات و سیستمهای پیچیده الکترونیک، حسگرها و باتریها به ذهنمان متبادر میشود. اما رباتها در مقیاس میکروسکوپی کاملا متفاوتند. ساخت روباتهایی در ابعاد میکرو و نانو چالشهای بسیاری را سر راه دانشمندان قرار میدهد، ولی دانشمندان سوئیسی برای مقابله با این چالشها از روش اریگامی برای تا کردن ربات استفاده کردند و به جای استفاده از هوش مصنوعی از هوش تجسمی بهره بردند.
به گفته دانشمندان، این ربات ساختار و ترکیب خاصی دارد که به آن امکان میدهد خیلی راحت خود را با محیط اطرافش وفق دهد و با ویژگیهای سیال سازگار کند. به طور مثال با تغییر چگالی یا اسمزی مایع، تغییر شکل میدهد تا سرعتش را کم نکند.