داروغه زاده دبیر جشنواره هم اکنون در پردیس سینمای ملت پاسخگوی سوالات خبرنگاران درخصوص این جشنواره است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نجفی در ابتدای نشست از همراه اول به عنوان اسپانسر سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر نام برد و اعلام کرد در ابتدای جلسه پوستر حامی مالی جشنواره رونمایی میشود.
ابراهیم داروغهزاده دبیر جشنواره و شاهین آرپناهی مدیرکل ارتباطات همراه اول پوستر حامی مالی را رونمایی کردند.
داروغهزاده گفت: فرارسیدن ایام پیروزی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب را تبریک میگویم و خوشحالم که در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در خدمت شما هستیم. بنای همراه اول حمایت از آثار فاخر هنری و فرهنگی است. خیلی خوشحالم که امروز در کنار این جشنواره هستم که در چهلمین سالگرد پیروزی حتما جشنواره خاصی خواهد بود. از دوستانمان در سازمان سینمایی و وزارت ارشاد تشکر میکنم. این اولین ورود همراه اول به حوزههای فرهنگ و هنر نبوده و آخرین نخواهد بود. بنای ما این است که به این مقوله بیشتر بپردازیم.
ابراهیم داروغهزاده دبیر جشنواره فیلم فجر در ادامه افزود: خیلی تشکر میکنم برای زحماتی که شما در طول جشنواره متحمل میشوید و باعث باشکوهتر برگزار شدن جشنواره میشوید. امسال بخش سودای سیمرغ ۲۲ فیلم داریم، ۱۰ فیلم در بخش نگاه نو داریم، برای اولین بار سه فیلم سینمایی انیمیشن حضور دارند. سیمرغ فیلم مستند بازگشته و همینطور سیمرغ بهترین فیلم کوتاه. برای سیمرغ بهترین فیلم از نگاه مردم که سالهای گذشته به صورت دستی انجام میشد، امسال برای دومین بار با کمک و مساعدت همراه اول سعی کردیم روش سادهتری را برای رای دادن به بهترین فیلم داشته باشیم. هم تعداد و هم دقت آرا بیشتر خواهد بود.
دبیر جشنواره ادامه داد: ما در چهلمین سال انقلاب اکران مردمی هم در تهران و هم در تمام مراکز استان خواهیم داشت و امسال برای اولین بار حقوق پخش اکران مردمی در تهران را در اختیار صاحبان آثار قرار خواهیم داد. افتتاحیه فردا شب و اختتامیه طبق روال هر سال ۲۲ بهمن. تمام سینماگرانی که در ۳۷ دوره گذشته سیمرغ گرفتند، ۱۳ بهمن در ضیافت مهمانی جشنواره شرکت خواهند کرد.
علی پاکزاد از اعتماد آنلاین درباره حضور نداشتن آشغالهای دوست داشتنی در جشنواره سئوال پرسید که ابراهیم داروغه زاده چنین جواب داد: درباره آشغالهای دوست داشتنی چند بار صحبت شده است. این فیلم پروانه نمایش دارد، ولی طبق قواعد جشنواره امکان حضورش در جشنواره نبوده. امیدواریم به زودی این فیلم بتواند به طور طبیعی اکران شود.
علی نعیمی از سینماسینما درباره فیلم اولیها و همچنین نمایش فیلمها در بخش خارج از مسابقه سئوال پرسید که دبیر جشنواره چنین جواب داد: در آیین نامه و فرم فراخوان ما هیچ تعدادی در مورد فیلمهای اولی که به جشنواره راه مییابند هیچ وقت مشخص نکردیم. این تعداد بستگی تام به نظر هیات انتخاب دارد که آنها تشخیص میدهند و امسال دو فیلم حائز شرایط بودند که در بخش مسابقه باشند.
درباره بخش خارج از مسابقه، ما تعداد فیلمهای رزرو را اعلام کردیم آنها باید درخواست بدهند که نمایش داده شوند.
رضا منتظری از سینماپرس با اشاره به تولید فیلمها از سوی سازمان اوج و حوزه هنری و درباره نقش سازمان سینمایی در مورد تولیدات سینمای ایران سئوال پرسید که داروغه زاده چنین جواب داد: سینمای ایران یکی از مهمترین دستاوردهای نظام اسلامی در ۴۰ سال پس از انقلاب است. شما چه حوزهای را سراغ دارید که اینقدر بتواند همدلی ایجاد کند و در دنیا افتخارآفرین باشد.
پرستوفرهادی از ایسنا درباره رئیس هیات داوران سئوال پرسید و اینکه دلیل زودتر شروع شدن داوریها چیست و دبیر پاسخ داد: رییس هیئت داوران در این دوره نداریم. حرف آخر را هم کسی نمیزند و رای آنها به صورت اجماعی است. اگر اجماع صورت نگیرد براساس اکثریت نظرات جایزه داده میشود. برنامه اکران برای داوران یکی دو روز زودتر آغاز شده، چون ما در این میان هم تعطیلی داریم هم یکی دو مسابقه فوتبال. این رویه هرسال وجود دارد تا داوران بتوانند با طیب خاطر نظر بدهند.
امیرحسین اشرفی هم پرسید: برخی از صاحبان فیلمها میگویند هنوز فیلم ما آماده نیست. این برخلاف صحبتی ایت که جشنواره گفته فیلمها کامل به دست ما رسیده. با توجه به این اتفاق هیات داوران چگونه میخواهند برای این فیلمهای ناقص داوری کنند، و دبیر جشنواره در پاسخ به این سئوال گفت: هیچ فیلمی که آماده نشده باشد داوری نمیشود. نسخه قابل بازبینی به داوران میرسد، فیلمهای کامل توسط هیات انتخاب بازبینی میشوند و اگر انتخاب شدند میروند برای انجام مراحل لابراتوار. فیلمی که سر موقع برسد مورد داوری قرار خواهد گرفت.
دبیر جشنواره در پاسخ به سئوال جوادی فر گفت: خوب است که خود شما رسانهها این فرهنگ را گسترش بدهید که هر جشنوارهای که برگزار میشود مهمترین رکنش هیاتهای داوری هستند. وظیفه ما و رسانهها و اهالی رسانهها این است که به این رکن مهم احترام بگذاریم. اگر هر کسی بخواهد با نظر خودش هیاتهای داوری و انتخاب را زیر سوال برود. خود این هیاتها از کسانی که فیلم ندارند انتخاب میشوند. خود این شرایط سختی است. من به شما قول میدهم که با دقت کامل این انتخابها انجام شده و سعی شده بهترینها انتخاب شوند. اینکه شما بگویید اینها از فیلمهای تلویزیونی پایینتر هستند شاید توهین به سینماگرانی که با عشق و تلاش و همه مشکلات سعی کردند بهترین اثر را خلق کنند باشد. شما امسال شاهد جشنواره خیلی خوبی از نظر کیفیت و تنوع فیلمها خواهید بود.