عضو هیات علمی دانشگاه امام حسین(ع) گفت: عملیات والفجر ۸ از عملیاتهایی بود که بنبست جنگ را شکست و ما دوباره توانستیم ابتکار عمل را در جنگ به دست بگیریم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سردار فرقانی، عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام در مراسم گرامیداشت سالروز عملیات والفجر ۸ و روز حفاظت اطلاعات در سپاه که به همت سازمان بسیج دانشجویی کشور برگزار شد، گفت: حدود ۳۳ سال پیش و در ایام فاطمیه عملیات والفجر ۸ در دستور کار قرار گرفت و ما توانستیم یک عملیات بزرگ را در تاریخ دفاع مقدس انجام دهیم.
وی با بیان اینکه جایگاه و نقش عملیات، مباحث تاکتیکی و نقش حفاظت اطلاعات عملیات والفجر ۸ را از دیگر عملیاتها متمایز میکند، افزود: اگر نقش حفاظت اطلاعات در عملیات والفجر ۸ نبود ما نمیتوانستیم از این عملیات به عنوان یک برگ زرین دفاع مقدس نام ببریم.
سردار فرقانی با بیان اینکه اخیرا شیطنتهایی برای ایجاد شبه در نسل جوان صورت میگیرد؛ مبنی بر اینکه چرا ما بعد از فتح خرمشهر جنگ را ادامه دادیم، تصریح کرد: اگر سد و مقاومت را در دستور کار خود قرار ندهیم، یقین بدانید که فعل تجاوز شکل میگیرد و پشت سر آن خرمشهرها و بستانها اشغال میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام افزود: هدف اصلی دشمن در هشت سال جنگ تحمیلی که بازیگر اصلی آن استکبار بود، براندازی نظام را پیگیری میکرد و هدف میانی دشمن نیز که بازیگر آن کشورهای حوزه خلیج فارس بودند، تسلط بر شمال خلیج فارس بود. همچنین این جنگ یک بازیگر تاکتیکی به نام صدام و حزب بعث داشت و هدف آنها نیز قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر بود؛ لذا رهبر معظم انقلاب فرمودند: دفاع همچنان باقی است و هدف ثابت دشمن یعنی براندازی نظام همچنان پابرجاست، ولی دشمن بازیگران را عوض میکند.
سردار فرقانی با اشاره به اینکه استراتژی دشمن در جنگ تحمیلی استراتژی جنگ ۶ روزه بود و آنها میخواستند طی این مدت خود را به خوزستان و تهران برسانند، اظهار کرد: عنصر سد و مقاومت باعث شد تا دشمن در روز ششم جنگ درخواست آتش بس کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام با بیان اینکه برخیها میگویند صلح را بپذیریم و چرا از خود انعطاف نشان نمیدهیم، تصریح کرد: دفاع یک فرآیند حقیقی است و باید به آن توجه کنیم در واقع ما الان نیز در فرآیند دفاع هستیم و رهبر معظم انقلاب نیز میگویند دفاع همچنان باقی است.
وی با بیان اینکه در هشت سال جنگ تحمیلی ایجاد سد و مقاومت در مقابل دشمن در رودخانه کرخه، مناطق رملی و رودخانه کارون و همچنین ورود نیروهای مردمی باعث شد که حرکت دشمن متوقف شود، افزود: پس از توقف پیشروی دشمن چهار عملیات ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس را برای بیرون بردن دشمن از مناطق اشغال شده انجام دادیم.
سردار فرقانی بیان کرد: پس از فتح خرمشهر ابتدا جنگ به بن بست رسید و بعد شرایطی پیش آمد که دشمن پررو شد و تصمیم به عملیات تهاجمی گرفت با این وجود برخی از کسانی که بصیرت دینی نداشتند اگرچه شاید نقش مهمی در نظام ایفا کرده بودند در خطبههای نماز جمعه آیه یأس خواندند، اما امام شعار جنگ جنگ تا پیروزی را بعد از عملیات والفجر مقدماتی سر دادند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام خاطرنشان کرد: ما در عملیات بدر نیز شکست خوردیم به همین دلیل همه ناامید بودند، اما امام امید را به روح رزمندگان دمید و خدا هم به ما کمک کرد و با اقیانوس از امید عملیات والفجر ۸ در دستور کار قرار گرفت البته شناسایی این عملیات را شهید باقری در سال ۶۱ انجام داده بود و نهایتا این عملیات در سال ۶۴ در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب در مورد عملیات والفجر ۸ در جمع دانشجویان بیان کردند ما والفجر ۸ را که حرکت ناشدنی و باورنکردنی است را داشتیم و حتما میدانید که اطلاعات در جنگ نقش فوق العاده و مهمی دارد، اما زیر دید این ماهوارهها دهها هزار نفر نیرو رفتند تا پای اروند رود و دشمن نفهمید با شیوههای عجیب و غریبی که میدانم شماها چیزی از آن نمیدانید اینها با کامیون و وانت به شکلهای گوناگون مثل اینکه گویا هندوانه بار کرده اند توانستند دهها هزار نیروی انسانی را با پوشش عجیب و غریب و در شب تاریکی که ماه هم در آن شبها نبود به کنار اروند رود وارد کنند.
سردار فرقانی بیان کرد: ما وقتی که وارد عملیات والفجر شدیم باید جنگ را از بن بست خارج و کلید را پیدا میکردیم با این وجود خدا کلید قفل جنگ را در عملیات والفجر ۸ و در دهه فاطمیه به ما داد؛ لذا این عملیات هم از نظر عملیاتی، هم از نظر تاکتیکی و مهمتر از همه از نظر حفاظتی برای ما مهم بود. در این عملیات باید محاسبات لازم روی رودخانه اروند با عرض ۱۲۰۰ متر و اختلاف ارتفاع ۵.۸ متر در امواج جزر و مد قبل از عملیات صورت میگرفت با این وجود یک سال کار شد تا زمان اجرای عملیات و عبور غواصها انتخاب شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام افزود: ما برای ورود به فاو باید از مانعی به نام اروند رود عبور میکردیم مانعی که یک رودخانه خروشان، وحشی و عریض بود و دشمن نیز در لب این رودخانه دژ ایجاد کرده و سلاحهای مختلفی را قرار داده بود.
وی با بیان اینکه اولین عملیات آبی خاکی در دوران دفاع مقدس طبق اظهارات شهید صیاد شیرازی با پیشنهاد رهبر معظم انقلاب در عملیات بیت المقدس برای عبور از کارون اتفاق افتاد، گفت: اگر عملیات بیت المقدس را تجزیه و تحلیل کنیم، متوجه خواهیم شد محوری که از طریق آن از کارون عبور کردیم و به کمر دشمن زدیم، باعث موفقیت ما شد و خرمشهر را خدا آزاد کرد؛ با این وجود تجربه عبور از کارون با عرض کم مقدمهای شد تا فرماندهان و طراحان جنگ از این تجربه برای عبور از اروند رود استفاده کنند.
سردار فرقانی گفت: درواقع عملیات والفجر ۸ یکی از عملیاتهایی بود که بن بست جنگ را شکست و یک دریچه خیلی بزرگ را پیش روی ما باز کرد و ما دوباره توانستیم ابتکار عمل را در جنگ به دست بگیریم و دو سال بعد عملیات کربلای ۵ را در شلمچه انجام دهیم.
سردار فرقانی خاطرنشان کرد: قطعنامه ۵۹۸ بعد از عملیات والفجر ۸ در سازمان ملل به تصویب رسید و احقاق حق جمهوری اسلامی کلید خورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین علیه السلام با بیان اینکه به فرموده رهبر معظم انقلاب دفاع همچنان باقی است، تصریح کرد: همان طور که ما در فتنههای مختلف پوزه دشمن را به خاک مالیدیم، قطعا در فتنههای بعدی نیز پوزه آنها را به خاک میمالیم.