فعال سیاسی ضدآمریکایی و استاد سابق دانشگاه هاروارد گفت: به دو دلیل به ایران پناهنده شدهام؛ اول اینکه اسلام را بهتر و دقیقتر بشناسم و دوم اینکه بتوانم به انقلاب اسلامی کمک کنم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی اسکات ویتکوویچ، استاد دانشگاه هاروارد آمریکا در نشستی با دانشجویان دانشگاه آزاد همدان به سرگذشت علمی و سیاسی خود در کشور چک اسلواکی و پس از مهاجرت به آمریکا اشاره کرد و گفت: در دوران دانشجویی و زمانی که هنوز کشور چک اسلواکی وجود داشت، من و هم دانشگاهی هایم به دلیل آزار و اذیتی که دولت به مذاهب میرساند، با دولت مقابله کردیم و در نهایت انقلاب ما با عنوان انقلاب مخملی در این کشور شناخته شد.
ویتکوویچ با بیان اینکه در دولت جدید به عنوان مشاور رئیس جمهور در امور بین الملل فعالیت کردم، افزود: با ان حال تغییر آرمانهای انقلاب بین سران کشور باعث شد که از کار سیاسی خارج شوم و تحصیلات خود را ادامه دهم.
استاد دانشگاه هاروارد با بیان اینکه برای تحصیل به آمریکا رفته ام، ادامه داد: تحصیلات نظامی و پزشکی را در دانشگاههای مختلف آمریکایی ادامه دادم و در حوزه علوم سیاسی در دانشگاه هاروارد به عنوان استاد راهنما فعالیت میکردم.
وی به مطالعات خود در حوزه اسلام اشاره کرد و گفت: وقتی دشمنی دولت آمریکا با کشورهای اسلامی را دیدم، طی تحقیقاتم متوجه شدم اینکه میگویند چند اسلام وجود دارد، درست است.
ویتکوویچ با بیان اینکه من با اسلام صهیونیستی و اسلام آمریکایی مواجه شدم، افزود: برای پاسخ به سوالاتم در زمینه اسلام، به مسجدی در نزدیکی دانشگاه هاروارد مراجعه کردم و با امام جماعت آن مسجد که استاد دانشگاه الازهر مصر بود، گفتگو کردم.
وی با بیان اینکه پاسخهای امام جماعت مسجد قانعم نکرد، گفت: او من را تروریست معرفی کرد و پس از ۶ ماه اف بی آی با حمله به منزلم، من را دستگیر کرد و در زندانی در بوستون زندانی کرد.
این فعال ضدآمریکایی با بیان اینکه در این زندان هفت سال و نیم شکنجه شدم، افزود: به من گفتند تا آخر عمر در زندان خواهم ماند.
وی با بیان اینکه در زندان تلاش کردم با توجه به آموختههای قبلی، از امام خمینی و رهبر انقلاب ایران الگو بگیرم، گفت: یک کرسی درس محرمانه به اسم یوسفیه در زندان تشکیل دادم و مباحث قرآنی را برای زندانیان آنجا تشریح میکردم.
ویتکوویچ ادامه داد: پس از آنکه فعالان حقوق بشری در امریکا متوجه وجود زندانی در بوستون شدند، اعتراضاتی را آغاز کردند که در نتیجه گفتند میخواهند من را به شرط مصاحبه با رسانهها آزاد کنند.
وی با بیان اینکه برای مصاحبه با رسانهها مخالفت کردم، افزود: به آنها گفتم که اگر قرار به مصاحبه با رسانه باشد، شما باید مصاحبه کنید و حقایق را درباره این زندان بگویید.
این فعال ضدآمریکایی ادامه داد: پس از آن من را به کشور خودم یعنی جمهوری چک فرستادن و من از آنجا در سفارت ایران به کشور شما پناهنده شدم.
وی با بیان اینکه در سفر به ایران، اولین جایی که رفتم مشهد و زیارت امام رضا (ع) بود، گفت: در حقیقت برای دو دلیل به ایران آمده ام؛ اول اینکه اسلا م. را بهتر و دقیقتر بشناسم و دیگر اینکه بتوانم به انقلاب اسلامی کمک کنم.
ویتکوویچ تصریح کرد: در ایران دو موضوع بسیار مهم وجود دارد؛ اول اسلام و دیگری انقلاب اسلامی و در صورتی که مردم ایران این دو را از دست بدهند، دیگر ایرانی باقی نخواهد ماند.
وی تأکید کرد: اگر آمریکا و صهیونیسم میخواستند علیه ایران اقدام نظامی انجام دهند، باید در گذشته به آن مبادرت میکردند؛ اکنون دیگر فرصتی برای حمله نظامی علیه ایران ندارند.