به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو در مراسمی با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و محمدحسن متولی زاده؛ مدیرعامل شرکت مادرتخصصی توانیر، پست برق خنداب استان مرکزی به بهره برداری رسید.
محمد حسن متولی زاده مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی توانیر نیز در این آیین گفت: در چهار دهه اخیر جمعیت کشور 2 و 2 دهم برابرشده و این در حالی است که ظرفیت برقرسانی 11برابر شده است.
وی افزود: در حالی که یک و نیم میلیارد نفر از ساکنان جمعیت کره زمین از نعمت برق بی بهره هستند به برکت انقلاب اسلامی پوشش برق کشور 100 درصد است.
متولی زاده تصریح کرد : میزان مصرف برق در استان 22 برابر شده که نشان از رشد و توسعه استان است و این میزان نسبت به متوسط کشوری بالاتر است.
وی با اشاره به شاخص های استان نیز بیان داشت: متوسط بخش تولید در کشور 50 درصد است که این شاخص در استان بیش از 82 درصد رمی باشد.
مدیرعامل شرکت مادرتخصصی شرکت توانیر میزان تلفات برق در استان را تک رقمی عنوان کرد و گفت: استان مرکزی در 2 سال گذشته در عبور از پیک تابستان رتبه نخست را کسب کرده است.
وی، اعتبارهزینه شده برای ایجاد پست 230 کیلووولت خنداب را یک هزار و 100 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: بیش از 95 درصد تجهیزات برق ساخت داخل است و در خصوص وضعیت برق به لحاظ کادر فنی و ساخت تجهیزات جای هیچ گونه نگرانی نیست و کشور به خودکفایی رسیده است.
متولی زاده با اشاره به اقتصاد برق در کشور اظهار داشت : نرخ برق در سال جاری نسبت به 40سال گذشته 75درصد ارزان ترشده است.
وی اضافه کرد: در استان مرکزی 680هزار مشترک برق خانگی وجود دارد که متوسط صورتحساب خانوارها 150هزار ریال است که بیانگر رعایت الگوی مصرف در استان است.
این مسئول با اشاره به ظرفیت بند ' و' تبصره 5 بودجه 97عنوان کرد: بیش از 850 هزار میلیارد ریال از مطالبات تولید کنندگان برق پرداخت شده که 700 هزار میلیارد ریال آن سهم نیروگاه ها است و در بودجه 98نیز این موضوع پیش بینی شده است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی شرکت توانیر گفت: بیش از 80 درصد ظرفیت پست 230 کیلوولت لجور را مس و آلومینیوم تشکیل داده است.
وی با اشاره به شاخص های سودآوری بورس در سال 96و 97 اظهار داشت: مس 120درصد ، فولاد 210 درصد، سرب و روی 280درصد است و این در حالی است که سهام نیروگاه دماوند 14درصد، عسلویه 70درصد بوده است که باید با همت نمایندگان بتوان خدمات مطلوب تری به مردم ارایه داد.
بر اساس این گزارش، حدود 700 هزار مشترک برق در استان مرکزی وجود دارد که انرژی الکتریکی مصرفی آنان از طریق 16 هزار دستگاه ترانسفورماتور، 20 هزار کیلومتر شبکه و 45 پست فوق توزیع تامین می شود.