آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۵۷۰۲
گزارش بیست

مرگ زودرس در کمین بیماران ریوی/ راهکار‌هایی برای مقابله با ریزگرد‌های زابل

پدیده ریزگرد‌ها یکی از مسائل و مشکلاتی هست که منطقه سیستان با آن مواجه است و عوارض سوئی بر روی سلامت افراد جامعه به ویژه بیماران ریوی دارد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در چند روز اخیر گردوغبار گسترده ناشی از وزش باد در زابل غلظت ذرات معلق در هوای این شهر را به سه هزار و ۵۵ میکروگرم بر مترمکعب معادل ۲۰ برابر حد مجاز رساند. بیشینه سرعت وزش باد در زابل به ۶۸ کیلومتر بر ساعت رسید و دید افقی در ایستگاه فرودگاهی این شهر را به ۵۰۰ متر کاهش داد.

این گردوغبار به همراه وزش باد شدید موجب کاهش دید در برخی محور‌های ارتباطی شمال سیستان و بلوچستان به ویژه محور زابل به زاهدان از محدوده شهر سوخته تا شیله شد؛ به گفته کارشناسان طوفان‌های سیستان و خشک شدن هامون منجر به پدیده ریزگرد‌ها شده که زیان‌های جبران ناپدیری در بخش‌های مختلف بوجود آورده است.
 

بیماران ریوی در معرض خطر ریزگردها

یکی از این زیان‌ها، تهدید سلامت افراد جامعه و بیماران ریوی است که راهکارهایی برای حل این مشکل ارایه شده است. ارایه راه حل علمی از جمله راهکارهای مناسب برای مقابله با این مشکل است که از طریق برگزاری همایش‌ها و بر اساس یافته‌ها و تحقیقات پژوهشگران به دست می‌آید. از این رو همایش ملی ریزگرد با رویکرد سلامت در دانشگاه علوم پزشکی زابل برگزار شد.
 
هادی میرزایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل در این همایش ملی که با رویکرد سلامت برگزار شد ، عنوان کرد که پدیده خشکسالی و خشک شدن دریاچه هامون در دو دهه اخیر مشکلات بزرگی برای سیستان بوجود آورده است.
مرگ زودرس در کمین بیماران ریوی نشسته است/ راهکار‌های برای مقابله با پدیده ریزگرد‌های زابل

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی زابل اظهار داشت ریزگرد‌ها مشکلات تنفسی، قلبی، چشمی، روانی در بر دارد که بحث درمان و همچنین صدمات ناشی از ریزگرد‌ها بر تجهیزات پزشکی، بهداشت محیط و بخش درمان، مشکلاتی برای دانشگاه بوجود آورده است. وی ابراز امیدواری کرد که بتوان از طریق منابع ذیربط کمک‌های را در مواقع طوفان‌ها با آمادگی کامل و صورت شبانه روز به هم نوعان خود برساند.

اما محور‌های برگزاری این همایش در زمینه اثرات زیست محیطی ریزگرد‌ها برزندگی افراد، سم شناسی ریزگردها، ریزگرد‌ها و بیماری‌های محیطی، ریزگرد‌ها و بیماری‌های زنان زایمان بود.
 

برگزاری همایش ملی ریزگرد با رویکرد سلامت

رضایی کهخا، دبیر اجرایی این همایش ملی هدف از برگزاری این همایش را، شناساندن مشکلات و معضلات ریزگرد‌ها و میزان اثرات مخربی که می‌تواند پدیده ریزگرد درمنطقه بر زندگی افراد چه به لحاظ جسمی و چه به لحاظ روحی داشته باشد، بیان کرد.

وی اظهار داشت که برای برگزاری این همایش ملی که برای اولین بار توسط دانشگاه علوم پزشکی زابل برگزار شد و ازچندماه پیش برنامه ریزی دقیق صورت پذیرفته، مقالات متعددی به دبیرخانه این همایش ارسال شد و بیشترین مقالات دریافتی درخصوص اثرات گردوغبار بر بهداشت محیط، محیط زیست و سلامت روحی و روانی افراد بوده است.
مرگ زودرس در کمین بیماران ریوی نشسته است/ راهکار‌های برای مقابله با پدیده ریزگرد‌های زابل

اما پدیده ریزگرد‌ها یکی از مسائل و مشکلاتی هست که در منطقه سیستان با آن مواجه هستیم و عوارض سو بر روی سلامت افراد جامعه خواهد داشت. محمدکاظم مؤمنی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و فوق تخصص ریه  می‌گوید که ریزگرد‌ها می‌توانند افراد مختلف از جمله مادران باردار را تحت تأثیر قرار دهند که این امر مستقیماً تأثیر بر روی جنین خواهد گذاشت، یا می‌تواند بر روی نونهالان و کودکان که دوران رشد سیستم تنفسی شأن را طی می‌کنند؛ اثرگذار باشد و موجب شود تا سیستم ریوی آن‌ها به تکامل لازم نرسد و باعث مشکلات زیادی در دوران بزرگسالی شود.

این متخصص ریه می‌گوید که افرادی که دچار بیماری‌های مزمن ریوی همچون مبتلایان به برونشیت ریوی و یا افرادی که آسم دارند، برخورد با ریزگرد‌ها می‌تواند موجب تشدید حملات بیماریشان شود حدود ۲۵ درصد مرگ‌های زودرس بر اساس اعلام کارشناسان، براثر آلودگی‌های هواست که ریزگرد‌ها می‌تواند یکی از این عوامل باشد. از طرفی، سیستمی که بیشتر در مرگ‌های زودرس درگیر می‌شود، سیستم ریوی افرادی است که بیماری‌های زمینه‌ای دیگری دارند.
 

راهکارهایی برای مقابله با پدیده ریزگردها

توصیه‌های فراوانی به افرادی که بیماری‌هایی از جمله آسم دارند، همچنین مبتلایان به سرطان، مادران باردار و شیرده، نوزادان و کودکان در بحران ریزگردها می‌شود؛ از جمله اینکه حتی‌الامکان در منازل بمانند و اگر به هر دلیلی مجبور به خروج از منزل هستند؛ از ماسک‌های مناسب استفاده کنند.
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و فوق تخصص ریه  تاکید می‌کند که هر زمان که در کلینیک می‌نشینیم شاهد هستیم وقتی که طوفان گردوخاکی در سیستان می‌وزد یک یا دو روز بعد تعداد بیمارانی که مراجعه می‌کنند، بیشتر می‌شود؛ هرچند که ماسک‌های معمولی که استفاده می‌شود برای ذرات بزرگ خوب است، ولی برای ذرات کوچک خیلی مانعی نیست و بهتر است از پارچه خیس استفاده شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار