مهندسان فرانسوی یک ربات شش پا طراحی کردهاند که با تقلید از مورچههای صحرا، بدون استفاده از GPS یا موقعیتیاب جهانی راه خود را پیدا میکند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، مهندسان فرانسوی یک ربات شش پا طراحی کردهاند که با تقلید از مورچههای صحرا، بدون استفاده از GPS یا موقعیتیاب جهانی، راه خود را پیدا میکند، این ربات با نام AntBot ویژگی جالبی دارد، از نور آسمان برای پیدا کردن مسیر خود استفاده میکند و با شمارش گامهایش و مشاهده حرکت ظاهری اشیای اطرافش، مسافت طی شدهاش را تخمین میزند. این روشها همگی تکنیکهایی هستند که مورچههای صحرا برای پیدا کردن مسیر استفاده میکنند.
استفان ویولت، سازنده این ربات ۵۰ سانتیمتری، یک وظیفه برای آن در نظر گرفته است: ابتدا به چندین نقطه سر بزن، ولی به خانه اولت برگرد. انتبات نیز به صورت مداوم این کار را تکمیل کرد و در ابتدا از مسافتهای چند سانتیمتری شروع کرد.
بسیاری از حشرات به طور طبیعی، مسافت رسیدن به غذا و بعد خانه را مسیریابی میکند. آنها مسیر پیچ و خمی را برای رسیدن به غذا طی میکنند، ولی برای برگشتن به خانه یک مسیر مستقیم را انتخاب میکند. انتبات هم همین کار را میکند.
با این حال، نقطه ضعف انتبات این است که سیستم موقعیتیاب آن بعد از مدتی به شدت داغ میکند و به همین دلیل نمیتواند مسافت بیش از ۱۴ متر را در این شرایط طی کند.
محققان هماکنون به دنبال توسعه نسخه جدیدی از این ربات هستند که میتواند مسافت بیشتری را سفر کند. آنها بر این باورند که این ربات میتواند در شرایطی که GPS از کار میافتد، از سیستم ناوبری پشتیبان استفاده کند؛ کمااینکه این اتفاق زمانی که رباتها بین ساختمانهای بلند حرکت میکنند، پیش میآید.
آنها ادعا میکنند که در حال کار با یک شرکت خودروساز فرانسوی هستند تا فناوری «قطبنمای آسمانی» خود را روی خودروی خودران یا بدون راننده نصب کنند. در واقع زمانی که سیستم ناوبری خودروی خودران به دلیل تاریکی شب یا باران از کار میافتد، میتواند با کمک سیستم قطبنمای آسمانی این محققان مسیریابی کند.