محققان رباتی ساخته اند که میتواند فکر کند و بدون برنامه ریزی از پیش تعیین شده و با تمرین فعالیتهایی انجام دهد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، مهندسان دانشگاه کلمبیا ادعا میکنند یک بازوی مکانیکی ساخته اند که بدون برنامه ریزی وهیچ گونه دستوری به طور خودکار فعالیتهایی را انجام داده است.
به گفته محققان این نخستین باری است که یک ربات با قابلیت «تصور کردن خود» ساخته شده است و با کمک این قابلیت میتواند هدف خود را دریابد و راهی برای انجام آن بیابد.
تا به امروز محققان نتوانسته بودند ماشینهایی بسازند که مانند انسان هوش خود را توسعه دهند.
به هرحال این بازوی رباتیک هیچ گونه برنامهای درباره فیزیک، هندسه یا موتور دینامیک نداشت. ربات مذکور حدود ۳۵ ساعت در اطراف حرکت کرد. البته در این مدت زمان یک سیستم یادگیری ماشینی داخل آن نیز مشغول فعالیت بود.
در نهایت ربات توانست ابعاد و قابلیتهای خود را درک کند. پس از آن توانست با موفقیت اشیا را از جای خود بردارد و در مکان دیگری قرار دهد.
«هاد لیپسون» مدیر آزمایشگاه «کریتیو ماشین» در دانشگاه نیویورک میگوید: رفتار ربات شبیه نوزاد تازه متولد شده در گهواره خود است. هرچندقدرت این نوع رباتها هنوز هم در مقایسه با انسان اندک و خام است، اما ما معتقدیم این توانایی مسیر را برای تولید ماشینهایی خودآگاه فراهم میکند.
از این ربات برای انجام فعالیتهای دیگر مانند نوشتن یک متن با استفاده از مارکر استفاده شد.
دراین میان دانشمندان قابلیت ربات را برای رصد هرگونه خسارت به خود آزمایش کردند. آنها به وسیله پرینتر ۳ بعدی یک بخش با ظاهر معیوب چاپ کردند تا خسارت را شبیه سازی کنند و ربات توانست این تغییر را رصد کند.