کد خبر:۷۳۲۳۰۰
گزارش بیست|

پای مسابقه «بات کاپ» به دانشگاه شریف باز شد/ جایگزینی ربات‌های پیام رسان‌ها با وب‌سایت‌ها

پیام‌رسان‌های موبایلی پرکاربردترین نرم افزارهای موبایلی به شمار می‌روند و ربات‌های این پیام‌رسان‌های به زودی جایگزین وب‌سایت‌ها خواهند شد.

پای مسابقه «بات کاپ» به دانشگاه شریف باز شد/ جایگزینی ربات‌های پیام رسان‌ها با وب‌سایت‌ها

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ حمیده آقاجانیاین روز‌ها در اوج شلوغی‌ها و ترافیک خیابان‌های شهر شاید بهترین اتفاق ممکن استفاده از ابزار اینترنت در انجام برخی معاملات و تعاملات روزمره باشد. اینکه ناچار نباشید برای انجام یک کار بانکی ساده چند خیابان آنطرف‌تر بروید و یا مالیات خود را ازطریق اینترنت پرداخت کنید. برای دوستانتان پول کارت به کارت کنید و شهریه دانشگاه پرداخت نمایید.


اما برای انجام هرکدام از کار‌هایی که گفتیم نرم‌افزاری طراحی شده و باید بخش اعظمی از حافظه تلفن همراهتان را به نصب این نرم افزار‌های موبایلی اختصاص دهید، حال تصور کنید که یک پیام‌رسان بتواند همه این خدمات را علاوه بر ماهیت اصلی که دارد به شما ارائه کند در این صورت می‌توانید با یک تیر چند نشان بزنید و از امنیت آن نیز خیالتان راحت باشد.

امروزه پیام رسان‌ها نقش ویژه‌ای در تعاملات کاربران در دنیای فناوری اطلاعات ایفا می‌کنند و پیش بینی می‌شود در آینده‌ای نزدیک «ساخت ربات پیام رسان ها» که بستر ارائه سرویس‌ها در قالب پیام رسان‌ها می‌باشد نیز از جایگاه ویژه‌ای برخوردار شود.

در کشور ما، تعدد پیام رسان‌های داخلی از یک سو و آشنایی برنامه نویسان با پلتفرم بات نویسی پیام رسان تلگرام از سویی دیگر، ایجاب می‌نمود بستری یکپارچه ساز برای ساخت ربات بر روی پیام رسان‌های داخلی با مستنداتی مشابه تلگرام، ایجاد شود. این بستر تحت عنوان "بات مادر" در حال توسعه قرار دارد و حدود یک ماه دیگر عرضه نهایی خواهد شد.

در همین راستا، پژوهشکده فناوری‌های پیشرفته شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برای آشنایی برنامه نویسان با این بستر، مسابقه‌ای تحت عنوان «بات کاپ» برگزار خواهد کرد که در فراخوان اولیه آن و در مرحله غیرحضوری این مسابقه هزار برنامه نویس مسلط به نوشتن بات شرکت کرده‌اند.
 
منتشر نشود /////مسابقه «بات کاپ» در دانشگاه شریف برگزار می‌شود/ جایگزینی ربات‌های پیام رسان‌ها به جای وب‌سایت‌ها
 
به بهانه برگزاری این رویداد با دبیر اجرایی این مسابقه، گفتگو کرده‌ایم:
سید محمد نظری دبیر اجرایی مسابقه «بات کاپ» در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: بعد از فیلتر تلگرام صنعت ساخت ربات پیامرسان در ایران دچار رکود شد و رشد منفی داشت، خب در این بازه زمانی که تلگرام فیلتر شده است، طبیعتا  نمی‌توان دست نگه داشت و باید بستری باشد که ساخت ربات در پیام رسان‌های مختلف داشته باشیم، یعنی تلاش کردیم تا در راستای حمایت از پیام‌رسان‌های ایرانی ساخت ربات در پیام رسان بله، گپ و سایر پیام رسان‌ها را ترویج کنیم.

وی ادامه داد: در پیام رسان‌ها چند نوع تعامل وجود دارد که یکی از این تعامل‌ها مسیجینگ است و بیشترین کاربرد را در بین کاربران دارد وتقریبا همه مردم وقت خود را با آن سپری می‌کنند؛ بخش دوم پیام‌رسان‌ها کانال‌ها هستند که پیام یک طرفه ارسال می‌کنند، اما  بخش سوم که مورد توجه ما است، «بات» نام دارد.

دبیر اجرایی مسابقه «بات کاپ» افزود: در حوزه فناوری اطلاعات ما وب و اپلیکیشن داریم که در زندگی روزمره مردم کارایی دارد و خدمات و ابزار IT به حساب می‌آید؛ اما نکته اینجاست که بات‌ها آینده نزدیک ابزار IT هستند، در واقع در آینده‌ی نزدیک ربات‌های پیام رسان‌ها جایگزین وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها می‌شوند.


نظری گفت: از آنجا که بات علاوه بر راحتی و در دسترس بودن از امنیت بیشتری برخوردار هستند، جای وب سایت‌ها را خواهند گرفت و حضور دائمی مردم در پیام رسان‌ها این مزیت را دارد که ارائه خدمات در این پیام رسان‌ها انجام شود.

وی افزود: بنا به همین ضرورت ملی، مسابقه‌ای طراحی شد که مسابقه بات نویسی نام دارد؛ ما به این نتیجه رسیدیم که باید برنامه نویسانی که در ساخت ربات تلگرام نقش داشته‌اند را سوق دهیم به سمت اینکه برای پیام رسان‌های ایرانی هم بات بسازند؛ و حتما تاکید نداشته باشند که بر روی پیام رسان تلگرام باقی بمانند.

نظری ادامه داد: در آزمون اولیه این مسابقه هزار نفر ثبت نام کردند،  ثبت نام کنندگان از بین دانش آموزان و دانشجویان بودند و شرط آولیه آن داشتن مهارت برنامه نویسی بود.
 
مسابقه «بات کاپ» پایش به دانشگاه شریف باز شد/ جایگزینی ربات‌های پیام رسان‌ها به جای وب‌سایت‌ها

دبیر اجرایی مسابقه «بات کاپ» تصریح کرد: بیشتر شرکت کنندگان ما از دانشگاه‌های امیرکبیر، صنعتی شریف و دانشگاه تهران با گرایش مهندسی کامپیوتر هستند البته از استان‌های دیگر مثل کرمانشاه هم متقاضی داشتیم که کار برنامه نویسی را به خوبی بلد بوده و در مسابقه شرکت کرده‌اند.

وی درخصوص نحوه پذیرش و گزینش ثبت نام کنندگان در این مسابقه گفت: پس از اتمام زمان نام نویسی در مسابقه، یک آزمون آنلاین برگزار شد واز این بین تقریبا ۴۰۰ نفر پذیرفته شدند.

نظری ادامه داد: در آزمون آنلاین سوالات فنی از متقاضیان پرسیده شد و امتیازاتی نیز کسب کردند، سپس براساس سطح، دسته بندی شدند و از سطح یک و دو قرعه کشی انجام شد و ۲۵ نفر برتر وارد مرحله حضوری این مسابقه شده‌اند.

دبیر اجرایی مسابقه «بات کاپ» در پاسخ به این سوال که علاقمندانی که امتیاز لازم را کسب کرده‌اند، ولی در قرعه کشی نام آن‌ها خارج نشدهف چه باید کنند؟ گفت: اگر دواطلبی حائز امتیاز بود و در قرعه کشی شانسی نداشت و مایل به حضور در برنامه باشد،  ‌ می‌تواند اعلام آمادگی کند و ما این بستر را فراهم کرده‌ایم که برای آن‌ها ظرفیت ایجاد کنیم.

وی تصریح کرد: مرحله حضوری این مسابقات پنجشنبه ۲۹ آذر ماه برگزار می‌شود و جایزه نفر اول دو میلیون تومان، نفر دوم و سوم هرکدام یک میلیون تومان و برای نفرات بعدی ۴ جایزه ۵۰۰ هزار تومانی درنظر گرفته شده است.

نظری با اشاره به این که پس از پایان مسابقات این برنامه‌نویسان رها نخواهند شد، تاکید کرد: این حلقه ۲۵ نفره در واقع سرگروه‌های برنامه نویسی ربات‌های پیام‌های ایرانی هستند و یقینا در این زنجیره خواهند ماند و یکی از برنامه‌های ما حمایت‌های کاری از این‌ها است.

وی افزود: همه این ۲۵ نفر لوح تقدیری با امضای وثوقی- رئیس پژوهشکده فناوری‌های پیشرفته دانشگاه شریف-دریافت می‌کنند، زیرا این افراد توانسته‌اند در مراحل اولیه موفق شوند، اما در نهایت ۷ نفر برتر جایزه دریافت خواهند کرد.
 
منتشر نشود /////مسابقه «بات کاپ» در دانشگاه شریف برگزار می‌شود/ جایگزینی ربات‌های پیام رسان‌ها به جای وب‌سایت‌ها
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار