
دنیای دیجیتال بر پایه صدا/ با «نریتور» جستجوی صوتی در اینترنت داشته باشید
مگر میشود کسی را ندیده باشید که همزمان با بازکردن چشمانش از خواب ناز صبحگاهی، موبایل خود را چک نکند؟، بنابراین حال که آدمها چه پیاده و سواره همیشه در مترو، اتوبوس، کلاس درس و محل کار یا حتی هنگام غذا خوردن و آشپزی کردن ساعتها وقت خود را صرف موبایل و اینترنت همراهشان میکنند باید کاری کرد که لااقل لذتهای زندگی را از یاد نبرند، باید کاری کرد که با وجود پیامرسانهای مختلف صدای یکدیگر را فراموش نکنند.
البته محققان و ایدهپردازان سراسر دنیا به تناسب روحیات و شرایط زندگی مردم رویدادها و فعالیتهای جدیدی را رقم میزنند تا با کمی خلاقیت و نوآوری مردم زندگی راحتتری را تجربه و صاحبان ایده هم از این راه کسب درآمد کنند.
این دقیقا همان راهی است که موسسان استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان پیش گرفتهاند تا ضمن خدمت برای رفع مشکلات زندگی مردم و جامعه، نوآوری، کارآفرینی و کسب درآمدی داشته باشند.
در صحبت پدربزرگ و مادربزرگها به راحتی میتوان دید که از نشنیدن صدای فرزندانشان گلایه دارند و معتقدند با وجود پیامرسانها و فضای مجازی همه چیز به صورت متنی و عکس منتقل میشود و دیگر حتی افراد یک خانواده هم کمتر به دور یکدیگر نشسته و باهم صحبت میکنند.
اما در فعالیتی جالب و دست اول یک شرکت و استارتآپ ایرانی اقدام به راهاندازی شبکه اجتماعی برای اشتراکگذاری صدا کرده است، قاسمخانی و رضا میلانی به عنوان موسسان و طراحان ایرانی این استارتآپ معتقدند شبکه اجتماعی "نریتور" توانسته در حوزه اشتراکگذاری صدا به جای تصویر تحول شگرفتی در دنیا ایجاد کند.
میلانی ادامه داد: از این رو کار روی ایده و پروژه خود را از همان سال آغاز کردیم و از حدود ۲ سال گذشته این پروژه دانشبنیان شناخته شده است.
عضو گروه طراحی این شبکه اجتماعی در توضیح بیشتر اظهار کرد: افراد میتوانند در شبکه اجتماعی نریتور صداهای خود را ضبط کرده، به صورت گروهی پادکست و یا قطعات موسیقایی با استفاده از میکسر قدرتمند اختصاصی نریتور تولید کنند و یا حتی ایستگاه رادیویی راه بیاندازند.
وی با بیان اینکه نریتور تقریبا ۸۰ دستور صوتی را پوشش میدهد، افزود: به عنوان مثال وقتی در ماشین هستید، میتوانید با جستجو و دستور صوتی، پستهای دوستانتان را بشنوید و همانگونه آنها را فالو کنید یا پیام دهید بدون اینکه از صفحه نمایشی استفاده کنید.
وی ادامه داد: درواقع پلتفرمی طراحی کردیم که کاربر بتواند متن را حذف کند و از طریق صدا مطالب مد نظر خود را جست وجو کرده یا به اشتراک بگذارد. دلیل دیگر این بود که با گذشت دست کم دو دهه از فراگیرشدن اینترنت، رادیو به عنوان رسانهای که در گذشته فراگیر بوده به دلیل هزینههای آن برای تولید کنندههای برنامههای رادیویی اقبال چندانی نداشته است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان نریتور در توضیح تفاوت نحوه کار خود با سایر شرکتهای نسبتا مشابه توضیح داد: یکی از مشکلات رادیوهای اینترنتی این است که آنها باید بابت هر شنوندهای که از محتوای صوتی استفاده میکند (بخاطر صرف حجم ترافیک) هزینه پرداخت کنند. این شرایط حتی در بهترین پروتکلی که رادیوهای اینترنتی از آن استفاده میکنند، وجود دارد با این تفاوت نسبت به سایر شرکتها که هزینه شنونده را کاهش داده است.
میلانی بیان کرد: در نریتور، پروتکل جدید رادیویی ارائه و هزینه زیاد پروتکلهای فعلی رادیویی را حذف کرده ایم. کاربران میتوانند خود ایستگاه رادیویی اینترنتی راه بیاندازند و بدون محدودیت تعداد شنونده و هزینه ایستگاههای رادیویی برنامههای خود را از این طریق پخش کنند، یعنی رادیوهای اینترنتی با استفاده از نریتور میتوانند برای بینهایت شنونده تولید محتوا کنند یا حتی کاربران بدون پرداخت هزینه به پخش آنلاین برنامه خود بپردازند.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان نریتور با بیان اینکه سرمایهگذاران خطرپذیر عموما از این موضوع میترسند و ورود پیدا نمیکنند، ادامه داد: این درحالی است که اسپیکرهای هوشمند ما برای شرکت آمازون ارائه شده و برای اولین بار کاربران دنیا میتوانند از چنین قابلیتی استفاده کنند.
به گفته وی، نریتور در مارکت آمریکا برای اسمارت اسپیکرها رتبه اول را دارد و تاکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد کاربرانی که از آن استفاده کردند محصول را مستقیم از آمریکا خریداری کردهاند.
میلانی با اشاره به سه رقیب نریتور (دو شرکت آمریکایی و یک شرکت اسرائیلی) در دنیا اعلام کرد: شرکت دانشبنیان ما به دلیل قابلیت پروتکل اختصاصی پخش زنده از هر سه رقیب خود پیشتر است و با پتانسیل فعلی میتواند نزدیک به ۱۰ میلیون کاربر را پشتیبانی کند.