آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۷۱۴۶
گزارش/

دنیای دیجیتال بر پایه صدا/ با «نریتور» جستجوی صوتی در اینترنت داشته باشید

شبکه اجتماعی نریتور یا راوی که در قالب یک اپلیکیشن و توسط طراحان ایرانی ارائه شده است؛ صدا را به جای تصویر به اشتراک می‌گذارد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیامعصومی- در دنیای امروز که تلگرام و اینستاگرام بیشتر زندگی مردم و بخصوص جوانان را به خود مشغول کرده است دیگر نداشتن ارتباط و آگاهی نسبت به تکنولوژی و بهره‌گیری از آن‌ها معنی ندارد و وقتی کسی درباره آن‌ها اظهار بی‌اطلاعی کند آنچنان جالب و قابل باور به نظر نمی‌رسد.

مگر می‌شود کسی را ندیده باشید که همزمان با بازکردن چشمانش از خواب ناز صبحگاهی، موبایل خود را چک نکند؟، بنابراین حال که آدم‌ها چه پیاده و سواره همیشه در مترو، اتوبوس، کلاس درس و محل کار یا حتی هنگام غذا خوردن و آشپزی کردن ساعت‌ها وقت خود را صرف موبایل و اینترنت همراهشان می‌کنند باید کاری کرد که لااقل لذت‌های زندگی را از یاد نبرند، باید کاری کرد که با وجود پیام‌رسان‌های مختلف صدای یکدیگر را فراموش نکنند.



البته محققان و ایده‌پردازان سراسر دنیا به تناسب روحیات و شرایط زندگی مردم رویداد‌ها و فعالیت‌های جدیدی را رقم می‌زنند تا با کمی خلاقیت و نوآوری مردم زندگی راحت‌تری را تجربه و صاحبان ایده هم از این راه کسب درآمد کنند.

این دقیقا همان راهی است که موسسان استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان پیش گرفته‌اند تا ضمن خدمت برای رفع مشکلات زندگی مردم و جامعه، نوآوری، کارآفرینی و کسب درآمدی داشته باشند.

در صحبت پدربزرگ و مادربزرگ‌ها به راحتی می‌توان دید که از نشنیدن صدای فرزندانشان گلایه دارند و معتقدند با وجود پیام‌رسان‌ها و فضای مجازی همه چیز به صورت متنی و عکس منتقل می‌شود و دیگر حتی افراد یک خانواده هم کمتر به دور یکدیگر نشسته و باهم صحبت می‌کنند.

اما در فعالیتی جالب و دست اول یک شرکت و استارت‌آپ ایرانی اقدام به راه‌اندازی شبکه اجتماعی برای اشتراک‌گذاری صدا کرده است، قاسمخانی و رضا میلانی به عنوان موسسان و طراحان ایرانی این استارت‌آپ معتقدند شبکه اجتماعی "نریتور" توانسته در حوزه اشتراک‌گذاری صدا به جای تصویر تحول شگرفتی در دنیا ایجاد کند.

تفاوتی شنیدنی از ایران و ایرانی
رضا میلانی مدیرعامل استارت‌آپ "نریتور" در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره چگونگی فعالیت و راه‌اندازی این استارت‌آپ و شرکت دانش‌بنیان عنوان کرد: از سال ۱۳۹۲ کار روی پروژه‌ای تحت عنوان پلتفرمی مبتنی بر صدا آغاز کردیم که کاربران از طریق صوت (Voice) با یکدیگر در ارتباط باشند.

وی نریتور را یک شبکه اجتماعی و پیام‌رسان صوتی معرفی کرد و گفت: طبق پیش‌بنی ما دستگاه‌ها و ابزار‌هایی با قابلیت صفحه نمایش در آینده کم کم محبوبیت خود را از دست می‌دهند و به تدریج اسپیکر‌های هوشمند یا گجت‌ها (مانند ساعت‌های هوشمند) جایگزین خواهند شد.

میلانی ادامه داد: از این رو کار روی ایده و پروژه خود را از همان سال آغاز کردیم و از حدود ۲ سال گذشته این پروژه دانش‌بنیان شناخته شده است.

دوران گوگل به سر آمد
میلانی درباره نحوه فعالیت نریتور عنوان کرد: یکی از کار‌هایی که کاربران با استفاده از پروژه می‌توانند تجربه کنند جستجوی موضوع خاص و شنیدن نتیجه به صورت صوت است هرچند که در گوگل چنین قابلیتی وجود دارد، اما نتیجه درگوگل به صورت متن و نوشته نمایش داده می‌شود و نه صوت.

عضو گروه طراحی این شبکه اجتماعی در توضیح بیشتر اظهار کرد: افراد می‌توانند در شبکه اجتماعی نریتور صدا‌های خود را ضبط کرده، به صورت گروهی پادکست و یا قطعات موسیقایی با استفاده از میکسر قدرتمند اختصاصی نریتور تولید کنند و یا حتی ایستگاه رادیویی راه بیاندازند.

وی با بیان اینکه نریتور تقریبا ۸۰ دستور صوتی را پوشش می‌دهد، افزود: به عنوان مثال وقتی در ماشین هستید، می‌توانید با جستجو و دستور صوتی، پست‌های دوستانتان را بشنوید و همانگونه آن‌ها را فالو کنید یا پیام دهید بدون اینکه از صفحه نمایشی استفاده کنید.

وی ادامه داد: درواقع پلتفرمی طراحی کردیم که کاربر بتواند متن را حذف کند و از طریق صدا مطالب مد نظر خود را جست وجو کرده یا به اشتراک بگذارد. دلیل دیگر این بود که با گذشت دست کم دو دهه از فراگیرشدن اینترنت، رادیو به عنوان رسانه‌ای که در گذشته فراگیر بوده به دلیل هزینه‌های آن برای تولید کننده‌های برنامه‌های رادیویی اقبال چندانی نداشته است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نریتور در توضیح تفاوت نحوه کار خود با سایر شرکت‌های نسبتا مشابه توضیح داد: یکی از مشکلات رادیو‌های اینترنتی این است که آن‌ها باید بابت هر شنونده‌ای که از محتوای صوتی استفاده می‌کند (بخاطر صرف حجم ترافیک) هزینه پرداخت کنند. این شرایط حتی در بهترین پروتکلی که رادیو‌های اینترنتی از آن استفاده می‌کنند، وجود دارد با این تفاوت نسبت به سایر شرکت‌ها که هزینه شنونده را کاهش داده است.

میلانی بیان کرد: در نریتور، پروتکل جدید رادیویی ارائه و هزینه زیاد پروتکل‌های فعلی رادیویی را حذف کرده ایم. کاربران می‌توانند خود ایستگاه رادیویی اینترنتی راه بیاندازند و بدون محدودیت تعداد شنونده و هزینه ایستگاه‌های رادیویی برنامه‌های خود را از این طریق پخش کنند، یعنی رادیو‌های اینترنتی با استفاده از نریتور می‌توانند برای بینهایت شنونده تولید محتوا کنند یا حتی کاربران بدون پرداخت هزینه به پخش آنلاین برنامه خود بپردازند.

دانش‌بنیانی بدون حمایت و اخذ کمک مالی
میلانی درپاسخ به این سوال که چه افراد یا سازمان‌هایی در این راه آن‌ها را حمایت کرده‌اند، گفت: در طی ۵ سال کار روی پروژه و علیرغم دانش‌بنیان بودن حتی یک ریال وام یا کمک هزینه از فرد، نهاد یا سازمان دولتی و خصوصی دریافت نکردیم و تمامی هزینه‌ها به صورت شخصی صرف شده است.

وی‌سی‌های ایرانی از نریتور استقبال نمی‌کنند
وی درباره مشکلات پیش‌روی آن‌ها برای پیشرفت و رشد هرچه بیشتر اظهار داشت: هرچند که توانستیم با تمام سختی نمونه اولیه محصول خود را تولید و ارائه کنیم، اما متاسفانه مذاکرات ما با صندوق‌های خطرپذیر ایرانی به نتیجه نرسیده است چرا که آن‌ها درک و دریافت دقیقی از بازار IT ندارند و اکثرا به دنبال پروژه‌هایی هستند که کپی نمونه‌های خارجی باشد؛ این کار نوعی دلالی است و نه سرمایه‌گذاری خطرپذیر.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نریتور با بیان اینکه سرمایه‌گذاران خطرپذیر عموما از این موضوع می‌ترسند و ورود پیدا نمی‌کنند، ادامه داد: این درحالی است که اسپیکر‌های هوشمند ما برای شرکت آمازون ارائه شده و برای اولین بار کاربران دنیا می‌توانند از چنین قابلیتی استفاده کنند.

به گفته وی، نریتور در مارکت آمریکا برای اسمارت اسپیکر‌ها رتبه اول را دارد و تاکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد کاربرانی که از آن استفاده کردند محصول را مستقیم از آمریکا خریداری کرده‌اند.

میلانی با اشاره به سه رقیب نریتور (دو شرکت آمریکایی و یک شرکت اسرائیلی) در دنیا اعلام کرد: شرکت دانش‌بنیان ما به دلیل قابلیت پروتکل اختصاصی پخش زنده از هر سه رقیب خود پیشتر است و با پتانسیل فعلی می‌تواند نزدیک به ۱۰ میلیون کاربر را پشتیبانی کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار