رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس پایتخت گفت: با عدم انتشار عکس و اطلاعات شخصی در فضای مجازی می توان از وقوع جرایم جلوگیری کرد.
سرهنگ بابک نمک شناس رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس پایتخت در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، در خصوص خبر شناسایی دختران جوان از طریق شبکه اینستاگرام در پرونده آزار و اذیت دختران جوان در پوشش شرکت فیلم سازی عنوان داشت: به دلیل ماهیت فضای مجازی، ارتباط با افراد غریبه و جعل عناوین مختلف نسبت به فضای حقیقی بسیار آسانتر است. در چنین شرایطی، با عدم انتشار عکسهای خصوصی و اطلاعات شخصی میتوان از وقوع بسیاری از جرایم مشابه خبر آزار و اذیت دختران جوان در پوشش تست بازیگری و دیگر جرایم همچون کلاهبرداری و ... جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: اما در ارتباط با افراد ناشناس در شبکههای اجتماعی نیز باید به این نکته مهم توجه جدی داشت که "نباید" به ظاهر عکسهای منتشر شده و عناوین اعلامی در چنین فضایی اعتماد کرد و قبل از انجام هرگونه تعامل با افراد و شرکتهای ناشناس میبایست با پرهیز از شتاب زدگی نسبت به احراز دقیق هویت افراد و شرکتها اقدام نمود بویژه در برخورد با آگهیهای تبلغیاتی، از قانونی بودن فعالیت آنها اطمینان حاصل کرده و اطلاعات مشاهده شده در فضای مجازی با اطلاعات بدست آمده از فضای حقیقی تطابق داده شود.
نمکشناس تصریح کرد: قبل از پرداخت هرگونه هزینه ثبت نام یا شرکت در همایشها و کلاسهای تبلیغ شده در فضای مجازی، مجوز فعالیت و صحت آنها را از مراجع ذی صلاح استعلام کنید و بعد از بررسیهای لازم جهت شرکت در همایشها و کلاسها با همراهی افراد قابل اعتماد به آدرسهای اعلام شده مراجعه کنید.