محققان در راهکاری نوین دستگاه ضربان سازی را ساختند که ضمن تحول در پزشکی مدرن از ضربان قلب بیمار شارژ میشوند.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دستگاههای ضربانساز بدون شک پزشکی مدرن را متحول کردهاند و جان تعداد زیادی بیمار را نجات دادهاند. اما مشکلی که این دستگاهها دارند این است که باتریهای آنها فقط پنج تا ۱۲ سال کار میکنند و بعد از آن باید بیمار جراحی شود تا باتری دستگاه تعویض شود. اما محققان این مشکل را به نوعی برطرف کردهاند که در آن ضربانساز از خود ضربان قلب بیمار شارژ میشود.
ضربانسازهای رایج زیر پوست نزدیک ترقوه بدن بیمار کاشت میشوند. باتری و مدار این دستگاه سیگنالهای الکتریکیای تولید میکند که از طریق الکترودهای کاشت شده به قلب میرسند و به قلب کمک میکنند که درست کار کند.
از آنجا که جراحی برای تعویض باتری ضربانساز عوارض بسیاری از جمله عفونت و خونریزی دارد، محققان بسیاری سعی کردهاند که ضربانسازی بسازند که از انرژی طبیعی ضربان قلب به جای یک منبع انرژی خارجی استفاده میکند.
از سوی دیگر، این دستگاهها به دلیل اینکه ساختار سفت و سختی دارند، کوچکسازی آنها کار بسیار دشواری است، اما محققان راهکار جالبی در این زمینه ارائه دادند.
آنها در ابتدا یک قاب پلاستیکی کوچک و منعطف درست کردند و بعد آن را به لایههای پیزوالکتریکی پیوند دادند تا در هنگام خم شدن انرژی تولید کند.
محققان این دستگاه را روی خوک تست کردند و نشان دادند که قلب خوک انرژی این ضربانساز را تامین میکند و دیگر نیازی به کار گذاشتن باتری در آن نیست.