شکوفایی تمدن در منطقه به واسطه دانشگاه باستانی جندی‌شاپور/ باید به دنبال علوم نافع باشیم
آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۸۹۴۴
غلامی مطرح کرد

شکوفایی تمدن در منطقه به واسطه دانشگاه باستانی جندی‌شاپور/ باید به دنبال علوم نافع باشیم

وزیر علوم گفت: هیچ جا تمدنی شکل نمی‌گیرد؛ مگر اینکه مبتنی بر دانایی باشد و کسانی که دانش و حکمت دارند، موجبات رشد و توسعه دانایی را فراهم می‌آورند.

شکوفایی تمدن در منطقه به واسطه دانشگاه باستانی جندی‌شاپور/ باید به دنبال علوم نافع باشیم

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دومین کنگره بین‌المللی جندی شاپور که به میزبانی دانشگاه صنعتی جندی شاپور برگزار شد، گفت: با نگاه به تاریخ گذشته جهان می‌توان دریافت که هرجا تمدنی شکوفا شده در کنارش مراکز علمی هم وجود داشته‌اند؛ مراکز علمی‌ که اندیشمندان و متفکران آن زمان از تمام نقاط دنیا و از دور و نزدیک دور هم جمع می‌شدند و نتایج تحقیقات خود را در اختیار جامعه می‌گذاشتند.

وی با اشاره به اینکه تمدنی که شکل می‌گیرد، تمام اجزای آن باید مبتنی بر علم و دانش باشد، تصریح کرد: سوابق تاریخی تمدن‌های بزرگ، وجود سطح بالایی از علوم مهندسی را نشان می‌دهد که توانسته شهر‌هایی با چنین فاکتور‌هایی بسازند.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: دانشگاه جندی شاپور یکی از نشانه‌های بارز این دستاورد و افتخار تاریخی است که ایرانیان در زمان‌های گذشته در کنار زندگی خود، مراکز علمی هم داشته‌اند و این مراکز به عنوان پایگاه جهانی تأثیرگذار بوده‌اند.

وی گفت: جهانیان باید بدانند که ایرانیان در قرن‌های طولانی فشار‌های زیادی را تحمل کرده‌اند و همچنان با نام ایران افتخار آفرینی می‌کنند.

به گفته غلامی، جریان رشد و توسعه علمی که قبل از اسلام به عنوان نقطه مهم و محل گردهمایی دانشمندان بوده در دوران اسلام هم مورد توجه قرار گرفته است.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: ورود اسلام به ایران باعث شکوفایی علمی در کشور شد و دانشمندان زیادی از جمله زکریای رازی، خوارزمی، بوعلی سینا و... را به جهان معرفی کرد.

وی بیان داشت: با وجود محدودیت‌هایی که به ایران اعمال می‌شود، دانشمندان ما در حوزه علم و فناوری تلاش‌های بی‌وقفه‌ای انجام می‌دهند؛ به طوری که توانسته‌اند جایگاه ارزنده‌ای را به دست آورند. باید بیش از پیش برای حفظ جایگاه علمی خود تلاش کنیم و به دنبال علوم نافع باشیم. هرکاری که در حوزه علم در ایران صورت می‌گیرد به صلاح بشر است و چیزی نمی‌تواند جلوی پیشرفت‌مان بگیرد.
پربازدیدترین آخرین اخبار