برای مرور مهمترین اخبار دانشگاهی یک هفته گذشته در حوزه آموزش و پژوهش با ما همراه باشید.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حوزه آموزش و پژوهش در این هفته با اخبار متنوع و فراوانی روبه رو بود که خلاصهای از آنها را میتوانید در ادامه مرور کنید.
مهلت مجدد برای ثبتنام در کنکور سراسری ۹۸ تعیین شد حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: به منظور مساعدت با داوطلبانی که در مهلت تعیین شده برای ثبت نام کنکور سراسری سال ۹۸ موفق نشدند، مهلت مجدد در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: تمامی داوطلبان میتوانند در مهلت مجدد ثبت نام که از روز یکشنبه ۱۹ اسفند آغاز میشود و تا چهارشنبه ۲۲ اسفند ۹۷ ادامه دارد با مراجعه به سایت سازمان سنجش و مطالعه دقیق اطلاعیه سازمان سنجش در آزمون سراسری ثبت نام کنند.
دانشجویان میتوانند به ازای خدمت سربازی فعالیت پژوهشی ارائه دهند مطابق اطلاعیه دانشگاه پیام نور، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری در رشتههای «تفسیر»، «حکمت اسلامی»، «ادیان»، «فقه»، «حدیث»، «کلام»، «عرفان و اخلاق رشته فلسفه (آشنا به پارادایمهای فلسفه علم، مکاتب فلسفی)»، «ادبیات (فارسی، عربی، انگلیسی، چینی، اردو، فرانسوی، هندی، آلمانی، روسی، ژاپنی، ایتالیایی و اسپانیولی، عبری، یونانی، لاتینی، سواحلی و مالایی)» و رشتههای (علوم قرآن و حدیث، الهیات و معارف اسلامی، سیاسی، حقوق، مدیریت، اقتصادی، اجتماعی، روان شناسی، جغرافیا، کتابداری، زیست، فیزیک، شیمی و معماری) که متقاضی استفاده از مزایای طرح کسری خدمت و انجام فعالیت پژوهشی به ازای خدمت سربازی هستند میتوانند رزومه خود را به رایانامه e.e.vakili ۵۹@gmail.com ارسال کنند.
انتشار کلید سوالات آزمون دکتری حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: کلید اولیه آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال ۹۸ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شد و داوطلبان میتوانند با انتخاب گروه امتحانی، شماره پاسخنامه، نوع دفترچه و عنوان دفترچه کلید مربوطه را مشاهده کنند.
پذیرش بدون کنکور بهمن ماه نوعی تمرین برای حذف کنکور سراسری است منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: مراحل حذف کنکور تا جایی پیش رفته است که دانشگاهها برای اولین بار برای ظرفیت پذیرش بهمن ماه، بدون کنکور دانشجو میپذیرند؛ یعنی صرفا بر اساس سوابق تحصیلی. این نوعی تمرین است که دانشگاهها به عرصه پذیرش دانشجو ورود پیدا کنند و درنهایت در مرحله حذف کنکور بتوانند به جذب دانشجویان بپردازند.
توضیحات وزیر علوم پیرامون طرح ادغام دانشگاهها منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با ارائه توضیحاتی پیرامون طرح ادغام دانشگاهها گفت: بحث ادغام به معنای خاص درهم آمیختن دانشگاهها نیست، بلکه ساماندهی و اتصال واحدها به یکدیگر برای افزایش کیفیت آموزش عالی صورت میگیرد.
۱۶ دانشگاه و ۹ پژوهشگاه کشور برای طرح کلان ملی اقتصاد مقاومتی انتخاب شده است مجتبی شریعتی نیاسر، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم با اشاره به اهداف طرح کلان ملی اقتصاد مقاومتی (ارتقای ۵ دانشگاه و ۵ واحد پژوهشی برتر کشور به تراز بین المللی) عنوان کرد: در این راستا از تمامی مراکز علمی آموزشی و پژوهشی خواسته شد تا برنامه خود را برای این پروژه ارسال کنند و بعد از ارزیابیها تعدادی از مراکز دعوت شدند که برای این پروژه نقش فعال داشته باشند در حقیقت از مجموع متقاضیان ۱۶ دانشگاه و ۹ پژوهشگاه برگزیده شدند.
وی ادامه داد: علاوه بر ۱۶ دانشگاه و ۹ پژوهشگاه منتخب ۳ مرکز پژوهشی موسسه سرم سازی رازی، پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشگاه رویان با علم به این که در این پروژه تامین اعتبار نخواهند شد به جمع پژوهشگاههای مورد متقاضی پیوستند.
ارتقای کاربردی دانشگاهها از مسیر ارتباط با صنعت میگذرد باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: تطبیق بستههای تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی با بیانیه راهبردی مقام معظم رهبری این بستهها را در کشور ماندگار میکند.
وی درباره به کارگیری دانشجویان، جوانان و فرهیختگان کشور در مسیر رشد علمی ادامه داد: ارتقای کاربردی دانشگاهها از مسیر ارتباط با صنعت میگذرد و دانشگاهها با عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود و همچنین گسترش تعاملات بین المللی میتوانند گامهای خوبی در این زمینه بردارند.
۷۱ چهره برتر آموزشی شاهد و ایثارگر تجلیل شدند از میان ۶۰ هزار نفر ممتازان تحصیلی شرکت کننده در سومین جشنواره آموزشی تحصیلی جایزه ملی ایثار، با لحاظ شاخصهها و معیارهای جشنواره تعداد ۷۱ نفر به عنوان برگزیده و چهره برتر آموزشی و تحصیلی شاهد و ایثارگر معرفی شدند که ۱۵ نفر از مراکز آموزشی تحت پوشش وزارت علوم، ۱۵ نفر از مراکز آموزشی تحت پوشش وزارت بهداشت، ۱۱ نفر از مراکز آموزشی تحت پوشش وزارت آموزش و پرورش، ۱۸ نفر از مراکز آموزشی تحت پوشش دانشگاه آزاد اسلامی و ۱۲ نفر از مراکز آموزشی تحت پوشش مرکز مدیریت حوزههای علمیه کشور بودند.