آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۹۸۶۹
پرفسور فاطمی در دانشگاه امام رضا(ع):

ایجاد محیط امیدبخش برای جوانان باعث افزایش همدلی و پویایی می‌شود

عضو انجمن روانشناسی آمریکا گفت: ایجاد محیط امید بخش برای جوانان باعث افزایش همدلی و پویایی در بین افراد آن جامعه می‌شود.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پرفسور سید محسن فاطمی، عضو انجمن روانشناسی آمریکا در نشست هم اندیشی «شیوه‌های ارتباط موثر با نسل جوان» که با حضور اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) در پردیس اسرار این دانشگاه برگزار شد، گفت: نبی مکرم اسلام (ص) آمدند تا ارتباطات انسان‌ها را با خود، دیگران، خداوند و طبیعت احیا کنند.

فاطمی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: از جنبه روانشناختی همه سنین و فصول رشد نیازمند ویژگی‌های خاصی هستند، به عبارتی هر سنی مقتضیات خاص خود را می‌طلبد.

عضو انجمن روانشناسی آمریکا با استناد به روایات معصومین (ع) که در سنین نوجوانی به فرزندان خود نگاه مشاور محور داشته باشید، تصریح کرد: مطالعات روان شناسی نشان می‌دهد که افراد در سنین ۱۲ تا ۱۹ سالگی به دنبال فردیت هستند و این فرآیند باعث می‌شود که نگاهشان به خود و دیگران متفاوت باشد.

به گفته این استاد دانشگاه آمریکا، باید‌ها و نباید‌های بسیار والدین، تجسس و کنترل‌های زیاد فرزندان می‌تواند در دوره نوجوانی بر روی فرزندان اثر تخریبی گذاشته و ارتباط آن‌ها را با والدین دچار اختلال کند.

وی در ادامه به موضوع فرهنگ و ویژگی‌های فرهنگی دوره‌های مختلف اشاره کرد و افزود: ارتباط با جوان از ظرافت‌ای و ویژگی‌های خاصی در بُعد شناختی، هیجانی و معرفتی برخوردار است، لذا اگر احساس توانمندی او را در این سن از او بگیرید، دیگر نمی‌توانید با او ارتباط موثری را برقرار کنید.

فاطمی در ادامه به بایسته‌های ارتباط اشاره و بیان کرد: برای ارتباط و اثرگذاری باید ذهن استدلالی و ذهن هیجانی افراد را مورد توجه قرار داد. گاهی فرد شاید از نظر استدلالی حرف شما را بپذیرد، اما از نظر احساسی و هیجانی با شما موافق نباشد.

عضو انجمن روانشناسی آمریکا در بخش دیگری از سخنانش به مولفه‌های آوایی، کلامی و دیداری در ارتباط پرداخت و عنوان کرد: به میزانی که این سه مولفه با هم ارتباط بیشتری داشته باشند، ارتباط موثری با مخاطب برقرار خواهد شد.

وی با اشاره به نقش رفتار و ژست‌های بدن در ارتباط با دیگران بیان کرد: تحقیقات نشان داده است که اگر فردی کلامی را بیان کند، اما رفتار او با این کلام متضاد باشد، رفتار و حرکات بدنی او اثرگذاری بیشتری در ذهن مخاطب خواهد داشت تا کلام او.

فاطمی در ادامه به نقش شیوه‌های ارتباطی پرداخت و گفت: احساس عزت نفس، تکریم و اعتبار از مهم‌ترین ویژگی‌هایی است که باید در ارتباط با جوانان مد نظر قرار داد و در مقابل تحقیر، برجسته زدن، اسم گذاشتن‌ها و دست کم گرفتن افراد آسیب‌هایی است که باید از آن در ارتباط با مخاطب به ویژه جوانان پرهیز کرد.

عضو انجمن روانشناسی آمریکا با تأکید بر ایجاد فضای امید بخش برای جوانان، ابراز کرد: ترویج حسن ظن و ایجاد محیط امید بخش باعث افزایش همدلی و پویایی در بین افراد آن جامعه می‌شود و بالعکس فضای منفی منجر به ایجاد انزجار و کینه و دشمنی خواهد شد.

وی ایجاد حس اعتماد به نفس و احساس کارآمدی را از دیگر مولفه‌های مهم در ارتباط با جوانان برشمرد و گفت: به میزانی که احساس کارآمدی و مسئولیت پذیری را در افراد بالاتر ببریم، تعهد و اثرگذاری او را بیشتر کرده ایم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار