
افزایش فعالیتهای میدانی جنبش دانشجویی برای حل مشکلات مردم/ از کارتنخوابی مقابل شهرداری تا میزگرد روی خانههای خراب مردم!
اینک قصد داریم مروری بر اهم فعالیتهای جنبشهای دانشجویی کشور بیندازیم. از این رو چند فعالیت برتر تشکلها انتخاب شده و بازگو خواهد شد.
مشهدیها سردمدار تجمعات دانشجویی
دانشجویان مشهدی سال پر فعالیتی را پشت سر گذاشتند. آنها در سال ۹۷ تجمعات فراوانی را برای پیگیری مطالبات مردم انجام دادند. این دانشجویان بررسی مشکلات اقتصادی را در دستور کار قرار داده و در این راستا تعارف را با مسئولان کنار گذاشته و به صورت صریح از آنان مطالبه میکردند.
در یکی از این موارد، دانشجویان دانشگاههای مشهد در اعتراض به نابسامانی بازار گوشت در کشور که هر کیلوی آن به قیمت ۱۰۰ هزارتومان و شاید هم فراتر رسیده بود، در نمازخانه اداره جهاد کشاورزی خراسان رضوی دست به تجمع زدند.

در این تجمع دانشجویان نسبت به سو مدیریت مسئولین جهاد کشاورزی در این خصوص اعتراض داشتند و معقتد بودند که این اداره در خصوص مدیریت بازار گوشت نتوانسته عملکرد مناسبی داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
یکی دیگر از تجمعهای دانشجویان مشهدی، در اعتراض به وضعیت نا بسامان کنترل بازار در مقابل اداره صنعت، معدن و تجارت این استان بود. دانشجویان در این تجمع خواستار کنترل و نظارت بر قیمتها توسط این نهاد شدند و به نوعی اعتراض خود را به عملکرد ضعیف صنعت، معدن و تجارت اعلام کردند که میتوانید جزئیات این تجمع را اینجا بخوانید.

دیگر تجمع این دانشجویان مقابل دادگستری مشهد بود. دانشجویان و طلاب استان خراسان در راستای اعتراض به اختلاس گران و مسئولین ناکارآمد و درخواست جهت برخورد جدی قوه قضاییه با این افراد در مقابل دادگستری مشهد تجمع کردند تا در یک اعتراض حمایتی، در کنار مردم خواستههای خود را مطرح کنند.
عملکرد جنبش دانشجویی در ماجرای پرحاشیه هفت تپه
یکی از موضوعات پر حاشیه کشور در سال گذشته، اتفاقاتی بود که در کارخانه نیشکر هفت تپه رخ داد. در این ماجرا عدهای از کارگران مطالبات اقتصادی خود را مطرح کردند؛ هرچند پس از مدتی مشخص شد برخی از عناصر ضد انقلاب سعی داشتند از آب گل آلود ماهی بگیرند و مطالبات کارگران را به حاشیه ببرند، اما جنبش دانشجویی خوزستان پای کار کارگران بود.
در این حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه چمران به موضوع ورود کرد و پس از بررسیهای انجام شده متوجه وجود برخی زد و بندها در واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی شد. البته جمعی از دانشجویان بسیجی از تهران و دیگر شهرها در بین کارگران معترض شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در مقابل فرمانداری شوش حضور پیدا کرده و ضمن شنیدن خواستهها و درد دل آنها، مطالبات بر حق این کارگران را فریاد زدند.
البته خوزستان شاهد یک کار زیبای دیگری نیز از جنبش دانشجویی بود؛ در ماجرای آب آشامیدنی آبادان و خرمشهر که حواشی زیادی را به همراه داشت، مسعود شجاعی، کاپیتان تیم ملی فوتبال در اینستاگرام خود در پیامی از مسئولان انتقادهایی کرد. در این بین بسیج دانشجویی دانشگاه چمران طی حرکتی جالب از این بازیکن فوتبال درخواست کرد تا با تیم جهادی این دانشگاه به حاشیه شهر سر زده و از نزدیک با مشکلات آشنا شود.

در ادامه شجاعی نیز این دعوت را پذیرفت و در اتفاقی که تا کنون مشابهش وجود نداشت، دانشجویان جهادگر به همراه یک سلبریتی از حاشیه شهر آبادان بازدید کردند که این موضوع باعث شد نگاهی جدید به تعامل با همنوعان باز شود.
ماجرای زمینهای ده ونک از جمله مواردی بود که جنبشهای دانشجویی در آن خوش درخشیدند. تشکلهای دانشجویی بازهم میزگرد تشکیل دادند، حرف زدند و گفتگو کردند، اما نه در اتاقهای دفترشان و نه در سالنهای همایش مجلل دانشگاهشان؛ بلکه روی خرابههای ده ونک.
نمایندگان تشکلهای بسیج دانشجویی دانشگاه شریف، انجمن اسلامی دانشگاه تهران و جنبش عدالتخواه دانشجویی که اختلاف نظر نیز دارند، به صورت دوستانه دور یک میز در منطقه ده ونک و رو به روی مردم نشستند، بر سر مسئولان فریاد زدند و مطالبه کردند و در نهایت اقداماتی که برای حل مشکل مردم این منطقه تصمیم به اجرا گرفته بودند را ، بیان کردند.
خبر فوت یک بانوی کارتنخواب در شیراز بسیاری از مردم را اندوهگین کرد. پس از انتشار این خبر خبرنگاران و برخی از فعالین دانشجویی نیز اعتراض خود را نسبت به نبود گرمخانه در شیراز و بیتوجهی به وضعیت معتادین و کارتنخوابها در شیراز اعلام کردند.
بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز نیز در اعتراض به این ضایعه اسفناک در شیراز و با تأکید بر اتخاذ تصمیم اساسی در جهت حل مشکل کارتنخوابهای شیراز بیانیهای صادر و اعلام کرد که جمعی از دانشجویان بسیجی آن شب را در مقابل ساختمان شورای شهر شیراز میخوابند.

این اتفاق افتاد و دانشجویان در هوای سرد دی ماه، جلوی ساختمان شورای شهر شیراز کارتن خوابی را تجربه کردند تا یادآوری کنند که دیگر رویکرد تشکلهای دانشجویی تغییر کرده و از مسئولان مطالبه جدی میکنند.
یکی دیگر از فعالیتهای دانشجویی در استان فارس، پیگیری حقوقهای عقب مانده تعدادی از کارگران شهرداری صدرا بود. دانشجویان فعال پیگیر خواسته به حق کارگران شهرداری شدند و در این راستا در محل نماز جمعه تجمعی نیز برگزار کردند. این دانشجویان فعالیت خود را تا جایی ادامه دادند که نیروهای شهرداری در محل تجمع به آنها حمله ور شدند و به این دلیل برخی از دانشجویان نیز بازداشت شدند.
هر چند برخی از دانشجویان انقلابی بازداشت شدند، اما باز هم از مطالبه خود کوتاه نیامدند و در این راستا دبیر مرکز مطالبه گری بسیج دانشجویی فارس از ادامه پیگیریها تا به نتیجه رسیدن مطالبات کارگران خبر داد.
در کهگیلویه و بویراحمد نیز دانشجویان بیکار نبودند و به مطالبه حقوق کارگران اقدام کردند. دانشجویان انقلابی ابتدا به مسئولان هشدار دادند که در صورت پیگیری نشدن مطالبات کارگران سد چم شیر، دست به تجمع خواهند زد. در ادامه جمعی از دانشجویان استان کهگیلویه و بویراحمد با حضور در مقابل استانداری این استان به مطالبه گری در مورد وعدههای محقق نشده مسئولان در قبال کارگران سد چم شیر پرداختند.

دانشجویان پس از اینکه فرصت ۱۰ روزه برای پرداخت حقوق معوقه کارگران سد چمشیر پایان یافت و اقدام قابل توجه و مؤثری از طرف مسئولان مشاهده نکردند، با حضور مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد نشستی را با مسئولان استانداری برگزار کردند.
حسن روحانی در روز دانشجو به دانشگاه علوم پزشکی سمنان سفر کرد و میهمان تشکلهای دانشجویی این استان بود. در این مراسم مجموعا ۸ دانشجو سخنان خود را عنوان کردند که ۵ تشکل از حامیان دولت بودند و این موضوع اعتراض دانشجویان را در پی داشت.
در این مراسم دانشجویان مطالبات اقتصادی مردم، بخش اعظمی از سخنان دانشجویان را به خود اختصاص داده بود. در یکی از این موارد نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی این طور ماجرا را شرح میدهد: وقتی از رییس جمهور سوال کردم که «یادتان میآید که میگفتید اونچنان رونق اقتصادی ایجاد کنم که دیگر به یارانه احتیاجی نباشد؟ شد؟» صدا جمعیت سالن را شنیدم که در پاسخ گفتند، «نه»!
- حاشیههایی از مراسم روز دانشجو که دیده نشد/ از تبعیض و سانسور دانشجویان انقلابی تا خواب عمیق یک دانشجو!
- این همه تغییر برای حضور روحانی؛ علوم پزشکی سمنان نونوار شد/ دانشجویان: مگه ما چه مونه که اون چشه!
اعتراض دانشجویان کاشانی به بازدید مامور انرژی اتمی از دانشگاه کاشان
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در مصاحبهای از بازدید ماموارن آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشگاه کاشان پرده برداشت. این موضوع باعث اعتراض شدید دانشجویان و تشکلهای دانشجویی این استان شد.
در یکی از واکنشها ۴ تشکل دانشجویی دانشگاه کاشان در اعتراض به پنهان کاری رئیس دانشگاه کاشان در این خصوص بیانیهای صادر کردند و در بخشی از آن نوشتند: متاسفانه هنگامی که بازرسان به همراه نماینده دانشگاه به آزمایشگاهها مراجعه میکنند، اعلام میکنند که از طرف شرکت کالا الکتریک که به مجتمع غنی سازی نطنز وابسته است، جهت بازدید از آزمایشگاههای دانشگاه آمده اند که این دروغ خود خیانتی قابل تامل است.
نقاط تاریک جنبشهای دانشجویی!
اما تمام فعالیتهای جنبشهای دانشجویی به این شکل مفید و دلچسب نبوده و گاهی در برخی از دانشگاهها شاهد به ابتذال کشیده شدن نام تشکل دانشجویی بوده ایم. در یکی از این موارد برخی از اعضای انجمن اسلامی دانشگاه بجنورد در اقدامی عجیب در دفتر خود واقع در دانشگاه اقدام به برقراری جشن تولد مختلط به همراه نوازندگی میکنند. اقدامی که نشان داد اگر چه فضای کلان تشکلها به سمت دغدغههای واقعی رفته است، اما همچنان در کنار و گوشهها برخی تشکلهای به ظاهر اسلامی، فعالیتهای خلاف شرعی را در پوشش تشکل دانشجویی انجام میدهند.
آن چه عیان است، افزایش فعالیتهای میدانی تشکلهای دانشجویی است. اینک دانشجویان به این درک رسیده اند که برای تاثیرگذاری باید به وسط میدان بیایند و کف جامعه فعالیت کنند تا بتوانند برای مردم مفید واقع شوند. این روند جدیدا آغاز شده و امید میرود در سال جاری گسترش بیشتری نیز پیدا کند تا شاهد بازگشت جنبش دانشجویی به جایگاه اصلی خود باشیم.