کد خبر:۷۵۰۱۴۶
معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی:

دانشگاه بجنورد در بخش تبادل هیئت علمی و دانشجو علاقه‌مند به برقراری رابطه با قرقیزستان است

معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی دارای ظرفیت‌های گسترده برای تعاملات دو جانبه است. دانشگاه بجنورد در بخش تبادل هیئت علمی و دانشجو علاقه‌مند به برقراری رابطه با کشور قرقیزستان است.
حسین اکبری

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از بجنورد، صبح امروز، هیئت اعزامی دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان به منظور انعقاد تفاهم نامه‌هایی با ولی الله حیاتی، معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی، احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد، رضا شاهین فر، رئیس جهادکشاورزی استان و جمعی از تجار خراسان شمالی دیدار کردند.

در این دیدار تیرقوت چورتنبایف، معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان به سفر چند ماه قبل سفیر این کشور به استان خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: این جلسه ثمره‌ی آن سفر بود. پس از حضور سفیر ما در استان خراسان شمالی، وزارت امور خارجه کشورمان به وزارت علوم نامه داد و سپس این برنامه شکل گرفت.

چورتنبایف در توصیف دانشگاه ملی کشاورزی کشورش بیان کرد: دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان، بزرگترین و مهم‌ترین دانشگاه کشاورزی در این کشور است و ۸۵ سال قدمت دارد. رئیس جمهور و نخست وزیر فعلی قرقیزستان فارغ التحصیل دانشگاه ملی کشاورزی خودمان هستند. در این دانشگاه متخصصان کشاورزی تربیت می‌شوند زیرا کشاورزی مزیت نسبی قرقیزستان است و ۶۵ درصد این کشور روستا نشین هستند.

معاون دانشگاه ملی کشاورزی قرقیزستان ادامه داد: دانشکده تکنولوژی کشاورزی، دانشکده دامپزشکی، دانشکده آبیاری و آبخیزداری، ادانشکده قتصاد و فناوری کشاورزی و دانشکده روابط بین الملل از جمله دانشکده‌های فعال دانشگاه ماست.

وی در پایان از وجود تفاهم نامه‌هایی با ۸۰ کشور جهان توسط دانشگاه ملی کشاورزی خبر داد و گفت: از کشور ایران و دانشگاه‌های خراسان شمالی نیز دعوت به عمل می‌آوریم تا در کشور ما حاضر شوند و بتوانیم تفاهم نامه‌هایی را امضا کنیم.

ولی الله حیاتی، معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی نیز در این جلسه گفت: از زمان استقلال قرقیزستان تا کنون جمهوری اسلامی ایران همواره در کنار این کشور بوده و همیشه روابط حسته‌ای بین دو کشور جاری بوده است.

حیاتی ادامه داد: استان خراسان شمالی دارای ظرفیت‌های گسترده برای تعاملات دو جانبه است. دانشگاه بجنورد در بخش تبادل هیئت علمی و دانشجو علاقه‌مند به برقراری رابطه با کشور قرقیزستان است.

معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی سپس مزیت‌های خراسان شمالی را برشمرد و در این باره گفت: کشت گلخانه‌ای و گیاهان دارویی ما در کشور ممتاز به حساب می‌آید و ما دارای تجارب ارزشمند علمی در این زمینه هستیم و حاضریم تجارب را به کشور قرقیزستان ارائه دهیم.

وی افزود: در زمینه همکاری‌های علمی و پژوهشی و در قالب پارک‌های علم و فناورزی تجارب مناسبی داریم که در ادامه بخشی از این توانمندی‌ها مورد بازدید شما فرار خواهد گرفت.

حیاتی حوزه آب و آبخیزداری را بخش دیگر قابل همکاری بین دو کشور دانست و عنوان کرد: جهاد دانشگاهی در بخش‌های مختلفی تجارب خوبی کسب کرده. ما در عرصه‌های نوین علمی حرف برای گفتن داریم و جهش‌های علمی قابل توجهی در این استان توسط جهاد دانشگاهی داشته ایم.

این مقام مسئول در پایان گفت: خراسان شمالی یکی از محور‌های توسعه کشور است و اراده استانداری بر روی همکاری‌های دو جانبه این استان و قرقیزستان وجود دارد و معتفدیم با توجه به ظرفیت‌های موجود می‌توانیم در همکاری با یکدیگر موفق باشیم.

احمد محقر، رئیس دانشگاه بجنورد نیز در این جلسه به ظرفیت تبادل هیئت علمی و دانشجو میان دو کشور تاکید کرد و گفت: گرچه هیئت قرقیستانی در حوزه کشاورزی هستند، اما ما ظرفیت‌های مناسب استان را به آن‌ها اعلام می‌کنیم، زیرا این گروه به نمایندگی از وزارت علوم این کشور به کشور ما سفر کرده اند.
 
حاضر به تبادل هیئت علمی و دانشجو با کشور قرقیزستان هستیم
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار