سد چمشیر جزو ۵ سد بزرگ کشور و در استان کهگیلویه و بویراحمد است که کارگرانش حدود ۱۳ ماه حقوق دریافت نکردهاند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیهسادات حسینینسب؛ متاسفانه این روزها سوء مدیریت برخی مسئولان دولتی و در کنار آن تحریمهای ناجوانمردانه موجب شده تا مردم با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم کنند. در کنار این مشکلات آنچه بیشتر شرایط را برای برخی از هموطنانمان سختتر میکند، تعطیلی و یا نیمه فعال شدن برخی کارخانه ها، کارگاهها و تولیدیهای کوچک و بزرگ است.
متاسفانه گاهی این روند تا آنجایی پیش رفته که صدای اعتراض کارگران را درآورده و البته در برخی از موارد هم این اعتراضات فضا را برای سوءاستفاده دشمنان فراهم کرده است.
اگرچه بسیاری از مردم بعد از روی کار آمدن دولت و البته با توجه به وعدههای رئیس جمهور منتظر بودند چرخ زندگیشان روانتر بچرخد؛ اما آنقدر حواس مسئولان دولت به امضای برجام پرت شد که گویا یادشان رفت سرعت چرخ زندگی مردم کند شده و همین بیتوجهی دولتمردان هم موجب شد که پی درپی شاهد تعطیلی و به مشکل خوردن کارخانهها و صنایع کوچک و بزرگ کشور باشیم.
یکی از پروژههای عمرانی هم که در کنار صدها کارگاه و پروژه دیگر مدتی است دچار مشکلات اقتصادی شده، سد مخزنی و نیروگاه ۱۷۶ مگاواتی چمشیر گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد است.
طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران یکی از طرحهای بزرگ آبی، کشاورزی و صنعتی جنوب کشور است که عملیات اجرای آن از سال ۱۳۸۹ آغاز شده است.
سد چم شیر جزو ۵ سد بزرگ کشور با ۲ میلیاردو ۳۰۰ میلیون متر مکعب حجم آبگیری است که بر روی رودخانه زهره در جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد در حال احداث است که متاسفانه در مهرماه عملیات اجرایی این سد با پیشرفت بیش از ۷۷ درصد به دلیل حقوق معوق ۱۳ ماهه ۱۰۰۰ نفر کارگر متوقف شده است.
به گفته علی محمد احمدی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد برای پرداخت حقوق معوقه کارگران این پروژه و همچنین مطالبات تامین اجتماعی اعتباری افزون بر ۵۰ میلیارد تومان نیاز است.
این در حالی است که رحیمی، فرماندار شهرستان گچساران معتقد است: بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال بدهی سد چم شیر در زمینه حقوق معوقه به کارگران است.
شرمنده زن و بچه هایمان شده ایم
سراغ یکی از کارگران سد چم شیر رفتیم. از اینکه حدود ۱۳ ماه است که مطالبات خود را دریافت نکرده، ناراحت بود. میگفت: چند روز پیش با فرماندار و شورای تامین استان جلسه داشتیم و البته قرار بود مدیر عامل شرکت سابیر هم حضور داشته باشد که نیامد، با این حال قرار شد در مدت ۱۰ روز مطالبات را پرداخت کنند؛ اما با گذشت این مدت هنوز هیچ پولی دریافت نکرده ایم.
کارگر سد چمشیر در ادامه میگوید: کارگران این سد به سختی امر معاش میکنند. ما از هرکسی که میشناختیم، پول قرض گرفتیم.
وی ادامه می دهد: حتی بعضی روزها نان را هم نسیه میخریم و از تمام مغازههای اطراف خانه آن قدر نسیه گرفتیم که واقعا روی بیرون آمدن از خانه را نداریم و شرمنده زن و بچه هایمان شده ایم.
کارگر سد چمشیر می گوید: در ماههای گذشته حدود ۴۰۰ نفر از کارگران سد چم شیر را اخراج کردند و البته مبلغی از مطالبات آنها را پرداخت کردند؛ اما حدود ۱۶۰ نفر هنوز در آنجا کار میکنند که حقوقی دریافت نکردهاند.
این کارگر سد چمشیر می گوید: چند روز دیگر سال جدید آغاز میشود و ما حتی پول خرید لباس برای بچه هایمان را نداریم. از مسئولان میخواهیم واقعا برای حل مشکل ما فکری کنند.
وی می افزاید: روز گذشته به نمایندگی از کارگران جلسهای با فرماندار داشتیم که متاسفانه به هیچ نتیجهای نرسیدم.
مهلت ده روز برای پرداخت مطالبات کارگران به اتمام رسید
از آنجایی که دانشجویان بسیجی، جهادی و انقلابی همواره برای حل مشکلات مردم پیش قدم بوده اند، در رابطه با مشکل به وجود آمده برای کارگران سد و نیروگاه چمشیر گچساران هم نتواستند بی تفاوت باشند. دانشجویان قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد تصمیم گرفتند تا برای حل این مشکل با کارفرما و نمایندگانِ اجرایی سد چَمِ شیرِ گچساران، جلسهای را برگزارکنند.
بهنام احمدی، دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن کهگیلویه و بویراحمد در این رابطه به خبرنگار ما می گوید: طی گزارشاتی که به ما دادند، کارگران سد چم شیر حدود چند ماه است که حقوق نگرفته اند.
احمدی می افزاید: در این جلسه ما متوجه شدیم که مطالبات معوقه کارگران نیازمند ۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است.
دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن کهگیلویه و بویراحمد می گوید: فرماندار و شورای تامین استان طی جلسه فوری که برگزار کردند از ما مهلت ده روز برای پرداخت مطالبات کارگران خواستند؛ اما با گذشت این مدت هنوز مطالبات کارگران پرداخت نشده است.
احمدی می گوید: در این خصوص قرارگاه شهید احمدی روشن کهگیلویه و بویراحمد بیانیهای هم منتشر کرد که در آن ضمن اشاره به مشکلات ایجاد شده از مسئولان خواستیم که سریعتر برای رفع مشکلات اقدامات اساسی داشته باشند.
۲۰۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب داریم
در این راستا، سجادی، مدیرعامل شرکت سابیر در این رابطه به خبرنگار ما می گوید: شرکت ما هنوز مطالبات خود را از وزارت نیرو دریافت نکرده است.
سجادی می افزاید: حدود ۲۰۰ میلیارد تومان از وزارت نیرو طلب داریم و برای حل این مشکل مساعدت وزارت نیرو را لازم است؛ امیدواریم هر چه زودتر بتوانیم مطالبات معوقه کارگران را پرداخت کنیم.
براساس این گزارش، تا پایان سال چند روز بیشتر باقی نمانده و روزها به سرعت در حال گذر است و مطمئنا در چنین روزهایی چشم خانوادههای کارگران سد چمشیر به دستان کسانی است که این روزها بیکار شده اند و برای گرفتن حقوق عقب افتاده خود به هر دری میزنند. در اینکه مشکلاتی برای کشور ایجاد شده و همه باید با صبر و مقاومت برای رفع این مشکلات تلاش کنیم شکی نیست؛ اما به نظر میرسد امروز حل مشکلات کارگرانی که با مشکلاتی از این دست روبرو شده اند، از واجبات است و باید جزو اولویتها برای مسئولان قرار گیرد تا این افراد بتوانند سال جدید خود را با نگرانی کمتری آغاز کنند.