یک کارشناس محیط زیست گفت: اگر در گذشته شاهد استفاده برخی از مسئولان از رانتها بودیم، امروز آقازادهها، دامادها و عروسهای آنها مدعی هستند، تا این الیگارشی و طبقه حاکم از هم نپاشد، نمیتوانیم انقلاب را پس بگیریم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو بیضائی، کارشناس محیط زیست در میزگرد نقد و ساز و کارهای بروز زمین خواری و تخلفات ساخت و ساز که به همت کارگروه عدالت بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر برگزار شد گفت: متاسفانه منافع اختصاصی و خصوصی برای طبقهای منجر به یک الیگارشی شده و زمینه استفاده از رانت و منابع طبیعی برای این طبقه به وجود آمده است.
وی با بیان اینکه اگر در گذشته شاهد استفاده برخی از مسئولین از رانتها بودیم امروز آقازاده ها، دامادها و عروسهای آنها مدعی هستند افزود: تا این الیگارشی و طبقه حاکم از هم نپاشد نمیتوانیم انقلاب اسلامی را دوباره پس بگیریم با این وجود در این وضعیت نیز اصلاح قوانین و ساز و کارها نیز اتفاق نمیافتد.
بیضائی با بیان اینکه این طبقه اولیگارشی نیز آرام نمینشینند و آدمهای مختلف در جاهای مختلف دارند و از طریق آنها اهداف خود را پیش میبرند تصریح کرد: مثلا در مجلس چه قدر میتوان روی نمایندگان حساب باز کرد وقتی که شفافیت آرای نمایندگان به قانون تبدیل نمیشود در هر حال تا زمانی که طبقه حاکم و سه ضلع قدرت زر و زور و تزویر با هم هماهنگ هستند نمیتوانیم وضعیت موجود را تغییر بدهیم، چون مسیر و دست فرمان به سمتی نیست که بتوان فساد را اصلاح کرد.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه فساد در طبقه حاکمه میتواند ریشههای فساد را تقویت کند افزود: باید این طبقه حاکمه که در قطار جمهوری اسلامی نیز سوار هستند پیاده کنیم و در این رابطه نیز با کسی تعارف نداریم. در هر حال این طبقه افراد مختلفی را شامل میشود که نمونه آن ائمه جمعه زمین خوار و پرادو سوار بودند که با آنها نیز برخورد شد.
وی با بیان اینکه امروز فساد سیستمی در ۳ قوه وجود دارد و عوامل این فساد نیز همدیگر را پیدا و تقویت میکنند گفت: در چنین شرایطی باید انقلاب تداوم داشته باشد، چون ما انقلاب نکردیم تا تاج را برداریم و به جای آن عمامه بیاید.
بیضائی تصریح کرد: انقلاب اسلامی برای این بود که ما روحیه تفرعون و طبقهای که طاغوت را تشکیل میدهند نابود کنیم بنابراین این اتفاق نیز میتواند در جمهوری اسلامی رخ دهد.
این کارشناس محیط زیست با بیان اینکه انقلاب اسلامی برای این است که ما در هر مقطعای طاغوت را پایین بکشیم افزود: سکوت، عدم مطالبه گری، بی خیالی، دل خوشی به زندگی دنیوی و کاهش روحیه جهادی باعث خواهد شد که فساد به هم تنیده شود بنابراین در این شرایط هر چه هم جلوتر برویم برخورد با فساد سختتر میشود.
وی با بیان اینکه در جمهوری اسلامی هر کسی که مرتکب فساد شود و پایش را کج گذاشت باید پای او را قطع کنیم و این را امام خمینی (ره) در مورد خود نیز مطرح کردند اظهار داشت: با این وجود فرقی نمیکند که فرد مفسد در فلان نهاد نظامی و یا منتسب به بیت فلان مرجع باشد و باید با او برخورد کرد.
بیضائی به افشاگری دانشجویان عدالتخواه در خصوص ویلای فیروزآبادی اشاره کرد و افزود: اگر این گونه اتفاقات بیفتد جمهوری اسلامی میتواند به سمت آرمانهای انقلاب حرکت کند در هر حال باید حلقههایی فسادی که در هم تنیده شده پاره شود و این افراد را از قطار انقلاب پیاد کنیم.
این کارشناس محیط زیست گفت: وقتی شفافیت به وجود بیاید و افراد قابل نظارت کردن باشند و از طرفی نهادی امنیتی مستقل از جریانات سیاسی شکل بگیرند آن وقت میتوان جلوی فساد را گرفت.
کاشانی کارشناس حقوقی نیز در این میزگرد اظهار داشت: امیدواریم در دهه پنجم انقلاب نسل جدید با صدای بلند و بدون ترس مطالبه گر و فریادگر باشد و از طرفی دستگاههای امنیتی نیز به دنبال پیگیری مطالبات جوانان باشند.
وی با بیان اینکه هر دارایی متعلق به دولت باید به بالاترین قیمت فروخته شود در غیر این صورت به بیت المال لطمه میخورد افزود: از طرفی وقتی دولت میخواهد مالی را بخرد این مال باید با کمترین قیمت خریداری شود با این وجود در مورد قانون شهرداریها هم املاک شهرداریها باید از طریق مزایده به فروش برسند، اما با یک فرمول این قانون را دور میزنند.
این کارشناس حقوقی با تاکید بر اینکه مقابله با فساد باید در یک بستر آزاد اتفاق بیفتد افزود: در دنیا مطبوعات و رسانهها در مبارزه با فساد پیشرو هستند، اما در ایران وقتی یاشار سلطانی گزارش یک تخلف را از شهرداری تهران منتشر کرد ۵۴ روز بازداشت شد و دادستان تهران ۳ بار علیه او مصاحبه کرد.
کاشانی با بیان اینکه در حوزه مبارزه با فساد و عدالت خواهی نباید نامید شویم گفت: باید تلاش کنیم تا کسانی که میخواهند از منافع کشور به نفع خود سوءاستفاده کنند نامید شوند.
وی از تخریب ویلای دختر نعمت زاده به عنوان یک اتفاق مبارک یاد کرد و افزود: در این ۴۰ سال احکام تخریب کمیسیون ماده ۱۰۰ یا اصلا اجرا نشده بود و یا اجرای آن در حد انگشتان دست بوده است در هر حال در این مدت تخریب ساخت و سازهای داخل شهرها با حکم ماده ۱۰۰ خیلی محدود بوده چه برسد به اینکه بخواهند ویلای دختر وزیری را تخریب کنند؛ بنابراین بنده معتقدم تخریب ویلای دختر نعمت زاده با پیگیری دانشجویان بسیجی و عدالتخواه اتفاق افتاد.
این کارشناس حقوقی با اشاره به بیانیه نعمت زاده وزیر سابق دولت تدبیر و امید تصریح کرد: نعمت زاده در بیانیه خود آورده که دختر من بی خود کرده که مرتکب تخلف شده و این ارزشمند است.
کاشانی با تاکید براینکه در مبارزه با فساد همه باید حرکت کنند و نباید منتظر فلان دستگاه نظارتی بمانند افزود: در ماجرای دستگیری یاشار سلطانی برخی دستگاههای نظارتی به ما میگفتند که اصلا شما چکاره اید که میخواهید با فساد مبارزه کنید؟
وی اظهار داشت: امروز این ظرفیت وجود دارد که نسل جدید با مطالبه گری و با صدای بلند به دهان کسانی بزنند که میخواهند به آرمانهای انقلاب خیانت کنند.
این کارشناس حقوقی به نامه جنبش عدالت خواه دانشجویی به دیوان عدالت در خصوص نابسامانیهای کمیسیون ماده ۱۰۰ اشاره کرد و افزود: پاسخ رییس دیوان عدالت به این نامه پاسخ خوبی بود.
کاشانی با انتقاد از تصویب طرح استانی شدن انتخابات توسط نمایندگان مجلس تصریح کرد: با تصویب این طرح انتخابات در دیگر نقاط کشور مانند تهران لیستی میشود و عملا مردم حذف خواهند شد.
مجتبی رئیسی کارشناس مسائل شهری نیز گفت: قسم خوبی از درآمد شهرداریها از ناحیه فروش تراکم و تغییر کاربری است با این وجود تخلفات ساختمانی یکی از منابع تامین هزینههای شهرداریها به حساب میآید؛ بنابراین برای حل این مشکل باید نظام درآمدی شهرداریها به یک نظام درآمدی پایدار تبدیل شود.
وی با بیان اینکه زمانی میتواند با تخلفات برخورد کرد که مسئولان مربوطه خود درآن ذی نفع نباشند افزود: مهندسین که در وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی و شهرداریها مسئول هستند نباید اجازه ساخت و ساز داشته باشند.
رئیسی با تاکید بر اینکه نظارت باید قبل از وقوع تخلف رخ دهد نه بعد از آن تصریح کرد: در این راستا نیازمند شرکتهای متعدد نظارت ساختمانی هستیم نه تنها به یک مهندس ناظر، چون راحتتر میتوان با مهندس ناظر کنار آمد.