رئیس مرکز تحقیقات علوم شناختی دانشگاه آزاد قزوین گفت: دستگاه نوروفیدبک بِرِتِل به عنوان اولین محصول تولید شده ملی در قالب یک بازی تعاملی مکانیکی جهت بهبود عملکرد مغز، طراحی و پیادهسازی شد.
دانیال سمیعی، رئیس مرکز تحقیقات علوم شناختی دانشگاه آزاد قزوین در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: نوروفیدبک به معنی آموزش دادن مغز توسط خود مغز است. در حقیقت مغز با فیدبک هایی (بازخورد) که از بدن و محیط اطراف خود می گیرد به کنترل و تنظیم کارکردهای مختلف جسمی و روانی و تعامل با محیط می پردازد.
سمیعی مطرح کرد: دستگاه نوروفیدبک که در مرکز تحقیقات علوم شناختی دانشگاه آزاد قزوین تولید شده است، یک راه واسط مغز رایانه است که از طریق ارتباط با مغز و انتقال فرامین مغزی به کامپیوتر، می تواند امکان انتقال دستورات از سمت مغز فرد به کامپیوتر را فراهم کند و کاربرد آن فقط در نوروفیدبک نیست و در حوزه های مختلف مانند مطالعات عصب شناسی، درمان و بازهای کامپیوتری کارایی دارد.
رئیس مرکز تحقیقات علوم شناختی دانشگاه آزاد قزوین مطرح کرد: یکی از کاربردهای دستگاه های مشابه نوروفیدبک از طریق طراحی بازی تعاملی، این امکان را به وجود می آورد که فرد با تمرکز کردن بر روی یک دستور خاص، مشکلات ذهنی خود را بهبود بخشد. شاید هم درمان بشود و یا مغز فرد قوی تر شود، به عنوان مثال کودکانی مشکل تمرکز دارند، با بازی های نوروفیدبک از طریق بازی های یارانه ای فرد تحریک شود که تمرکز خود را افزایش دهد و آن فرد برای اینکه بتواند در بازی موفق شود ترغیب می شود تمرکز خود را افزایش دهد که باعث درمان هم می شود.
وی گفت: ویژگی دستگاه نوروفیدبک که دانشگاه آزاد قزوین طراحی کرده است، این دستگاه کاملا مکانیکی است و یک فوتبال دستی بیرون از کامپیوتر است و با آن بازی می کند و این تفاوت را دارد که از ذهن استفاده می شود و اثربهتری روی افراد دارد.
سمیعی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ویژگی های این دستگاه، بازی فوتبال دستی مکانیز ساده دارد که اکثر افراد با آن آشنایی دارند و همچنین رقابتی بودن بازی که اثر مطلوب تری دارد.
رئیس مرکز تحقیقات علوم شناختی دانشگاه آزاد قزوین اظهار کرد: مطالعات بر روی دستگاه ما گزارشات مراکزی که از این دستگاه استفاده کردند، نشان داده این دستگاه به مراتب از نمونه های خارجی بهتر عمل می کند و اولین دستگاه نوروفیدبک است که در ایران ساخته شده است.
وی بیان کرد: این دستگاه با نام تجاری بِرِتِل در مرکز تحقیقات سیستمهای هوشمند و علوم شناختی دانشگاه آزاد قزوین مراحل تحقیق، توسعه و طراحی را گذرانده و در شتابدهنده سورس دانشگاه تجاری سازی شده است.
سمیعی تاکید کرد: «بِرِتِل» به عنوان یکی از اولین محصولات تولید شده ملی در حوزه علوم و فناوریهای شناختی در کنار محصول دیگری از دانشگاه صنعتی شریف، در موزه ملی مغز من قرار گرفت.این دستگاه در قالب بازی فوتبال دستی و به صورت یک بازی تعاملی مکانیکی، جهت بهبود عملکرد مغز طراحی و پیاده سازی شده است.