کارشناس فرهنگی و دانشجویی دانشکده گردشگری مازندران گفت: طرح بومگردی در استان مازندران تجربهای مثبت برای گردشگران و بومیان برجای گذاشته است.
جواد کیاکجوری، کارشناس فرهنگی و دانشجویی دانشکده گردشگری مازندران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: استان مازندران به دلیل اینکه منطقه کردشگری به حساب می آید تقریبا جاذبههای دیدنی آن شناخته شده است و مناطق بکر کمتری در آن وجود دارد.
کیاکجوری در ادامه مطرح کرد: برخی از جاذبههای کردشگری در مازندران در سالهای گذشته بیشتر مورد توجه اهالی بومی آن منطقه بوده و تکثر سلیقهای که در مردم به وجود آمده باعث شده تا به مناطق بکر علاقهمند شوند.
کارشناس فرهنگی و دانشجویی دانشکده گردشگری مازندران با اشاره به اجرای طرح بوم گردی در این استان تصریح کرد: اخیرا طرح بوم گردی در استان مازندران رواج پیدا کرده و تقریبا از هرچند روستا یک نفر متولی احیای طرح بوم گردی شده است و این طرح مورد استقبال مردم گرفته و باعث شده تا تجربهای مثبت برای گردشگران و بومیان برجای بگذارد.
وی در ادامه گفت: بوم گردی یا اکوتوریست در تعریف خلاصه یعنی احترام به طبیعت، احترام به فرهنگ گذشته و حال حاضر مردمانی که از سال ها قبل در یک زیست بوم خاص زندگی می کنند. یعنی فرد گردشگر خود را نسبت به محیطی که در آن قرار میگیرد، مسئول میداند و الگوی زیستی منطقه را حفظ میکند. اغلب این تعریف شامل افرادی میشود که علاقهمند به طبیعت گردی هستند.
کیاکجوری با اشاره به گردشگری غیراصولی اظهار داشت: این نوع گردشگری باعث آسیب به حوزه فرهنگی و بهداشت میشود. گردشگری غیر اصولی به دو وجه دارد یکی متوجه متولیان امر است که امکانات رفاهی لازم برای تفرجگاه فراهم نکردند و همچنین حضور غیر اصولی مردم در مناطقی که هنوز مشخصات آن ارائه نشده است؛ که باعث تخریب محیط زیست آن منطقه میشود.
کارشناس فرهنگی و دانشجویی دانشکده گردشگری مازندران در پایان اظهار داشت: انسانها وقتی تصمیم می گیرند به نقطهای عزیمت کنند، باید با آن سرزمین همدلی کنند و بدانند دقیقا کجا میروند و آن منطقه چه ویژگیهایی دارد. فرد باید خود را با اقلیم آنجا هماهنگ کند و این موضوع اهمیت دارد.