در حالی که دو روز تا برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه باقی مانده؛ اما عدهای در تلاش برای ابطال برگزاری آن هستند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ مطابق آیین نامه نشریات دانشگاهی در دانشگاه رازی، دانشگاه به مدت ۲۰ روز برای اخذ استعلامات مربوط به انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی فرصت دارد؛ این درحالی است که گروهی از دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه یک روز مانده به برگزاری جلسه کمیته ناظر، برای تایید نشریات حدود ۶۰ درخواست نشریهای را تحویل کارشناس نشریات داده و همین موضوع باعث اعتراض دانشجویان سایر نشریات شد؛ تا جایی که این انتخابات به روز شنبه موکول شد.
این گروه از دانشجویان فشارهای زیادی به مسئولین دانشگاه وارد کردند تا این نشریات را مورد تایید قرار دهند و اجازه حضور آنان را در انتخابات نشریات دانشگاه صادر کند؛ اما معاون فرهنگی دانشگاه رازی محکم جلوی این تخلف ایستاده و بدون توجه به این فشارها بر اجرای دقیق قوانین در این زمینه تاکید دارد.
در همین رابطه با امیرحسین ترابی، دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه رازی کرمانشاه گفتگو کردیم. وی میگوید: طبق روال قانونی، نشریات در یک سیر کیفی نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند، به عبارتی نشریات دقیقه آخری نمیتوانند چاپ شوند و آن هم به صورت زنجیره ای وارد انتخابات شوند.
ترابی میافزاید: جریان ابطال انتخابات نشریات دانشگاه رازی هم به این نحو بود که انجمن فرهنگ و سیاست که شاخه اصلاح طلب دانشگاه رازی کرمانشاه است، یک روز مانده به آخرین جلسه کمیته ناظر برای تایید نشریات، حدود ۶۰ درخواست را تحویل کارشناس نشریات داد؛ این در حالی است که در آیین نامه قید شده که دانشگاه برای اخذ استعلامات ۲۰ روز فرصت دارد، ولی این انجمن، بازه زمانی ۲۰ روزه را به یک روز تقلیل داده و فشارهای زیادی وارد کردند تا این ۶۰ نشریه وارد کمیته ناظر شوند و با آنها موافقت شود. همین موضوع تبدیل به اولین نقطه شروع اختلافات دانشجویان نشریاتی در دانشگاه رازی کرمانشاه شد.
وی اضافه میکند: معاونت فرهنگی دانشگاه به شدت مقابل این خواسته ایستادگی کرد و حتی کمیته ناظر نیز به بررسی این نشریات نپرداخت و بررسی آن را به بعد از انتخابات موکول کرد. البته رد این خواسته از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه، کاملا قانونی بوده و کمیته مرکزی وزارت علوم نیز نتوانست ایرادی به این کار وارد کند.
دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه رازی کرمانشاه ادامه میدهد: اما این گروه اصلاح طلب نشریاتی پا را فراتر گذاشته و با فرستادن گزارشی به وزارت علوم و تاکید بر اینکه اطلاع رسانیها در مورد انتخابات نشریات و زمان برگزاری آن در دانشگاه رازی کرمانشاه ضعیف بوده، به دنبال این بود که بحث انتخابات نشریات دانشگاه را به حاشیه بکشاند؛ البته دانشگاه در مقابل این موضوع گیری ایستاد و طبق قانون، پاسخ این انجمن را داد.
وی خاطرنشان میکند: این ماجرا به همین منوال گذشت تا اینکه چند روز گذشته، عسگری، مدیرکل فرهنگی وزارت علوم در نشست نشریات دانشگاهی تهران نکاتی حاشیه برانگیز را مطرح کرد و گفت: «اگر دانشگاه زمان قطعی انتخابات را به ما اعلام نکند که ما ناظر وزارت خانه را برای نظارت بر انتخابات بفرستیم، حتما انتخابات را ابطال میکنیم.» این در حالی است که در آیین نامه انتخابات نشریات، موردی به نام ناظر وزارت علوم وجود ندارد؛ تا این وزارت خانه بخواهد برای نظارت بر انتخابات، ناظری را به دانشگاه بفرستد؛ اگر هم وجود داشته باشد منوط به دو شرط است. شرط اول اینکه، تعداد زیادی از مدیر مسئولان نشریات اعلام کنند که در انتخابات دانشگاه تخلفی صورت گرفته، در حالی که در خصوص دانشگاه ما چنین نبوده است. شرط دوم هم اینکه کمیته مرکزی در وزارت علوم تشخیص دهد که در دانشگاه رازی کرمانشاه به ناظر احتیاج است. طبق بررسیهایی که انجام دادیم مشخص شد چنین درخواستهایی وجود نداشته است.
ترابی خاطرنشان میکند: مطرح شدن این مسئله توسط مدیرکل فرهنگی وزارت علوم موجب ایجاد مجدد حاشیههایی در دانشگاه رازی میشود و فضا را جنجالی میکند، چرا که هنوز هم فشارهایی از سوی این انجمن به دانشگاه وارد میشود تا آن ۶۰ نشریه در لیست انتخابات قرار گیرند. البته با توجه به هجمه فشارها، معاون فرهنگی دانشگاه مجبور به استعفا شد. همچنین در این راستا ۶۳ نفر از مدیران مسئول نشریات دانشگاه به ریاست دانشگاه و معاون فرهنگی وزارت علوم نامه زدند و خواستار رسیدگی به این موضوع شده اند تا انتخابات به صورت شفاف و در چارچوب قانونی برگزار شود.
وی با بیان اینکه در دانشگاه رازی ۸۱ نشریه فعال وجود دارد که حق رای در انتخابات دارند، اضافه میکند: ۶۳ مدیر مسئول نشریات در دانشگاه در مقابل هجمههای غیر قانونی برخی دوستان ایستاده اند و از مسئولین دانشگاه و وزارت میخواهند که در چارچوب قوانین، بحث انتخابات نشریات دانشگاه را به سرانجام برسانند. به همین دلیل با نامه ای به ریاست دانشگاه رازی و معاون فرهنگی وزارت خانه سعی در باز کردن گرهای از مشکلات نشریات دانشجویی دانشگاه دارند.
دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه رازی کرمانشاه یادآور میشود: رسانهای شدن این نامهها قاعدتا باری از روی دوش جریان انقلابی برمی دارد، چرا که اظهارات اخیر مدیرکل فرهنگی وزارت علوم، موجب ایجاد حواشی در دانشگاه شده و سوال ما از ایشان این است که با استناد به کدام قانونی، چنین موضوعی را مطرح کردند؟!
اجازه نمیدهیم در زمینه انتخابات نشریات دانشگاه، قدمی خلاف قانون برداشته شود
اما سراغ محسنی، معاون فرهنگی دانشگاه رازی کرمانشاه رفتیم. او در این باره میگوید: طی سه جلسه تمامی اعتراضات را مورد بررسی قرار دادیم و طبق مستندات قانونی و در چارچوب قانون به تعیین تکلیف جریان انتخابات نشریات دانشگاهی خواهیم پرداخت.
معاون فرهنگی دانشگاه رازی کرمانشاه میافزاید: تمامی نشریاتی که قرار است در این انتخابات حضور داشته باشند را یک به یک مورد بررسی قرار داده ایم و طبق قانون و با اتکا به مستندات و مادههای قانونی مربوطه و نظر کمیته ناظر انتخابات و مسئولین برگزاری این انتخابات، نشریاتی که از شرایط لازم برای حضور در انتخابات برخوردارند را، مشخص میکنیم.
وی ادامه میدهد: برخی میخواهند که این انتخابات را مهندسی کنند، تا جایی که قانون اجازه دهد مشکلی نداریم، اما اگر در این زمینه قدمی خلاف قانون برداشته شود به طور جدی با آن مقابله خواهیم کرد؛ چرا که وظیفه ما اجرای قوانین است و به دنبال تحقق آن هستیم.
اما با همه این حواشی عصر دیروز جلسه کمیته ناظر بر نشریات تشکیل شد. یکی از اعضای این کمیته در این باره میگوید: هیئت نظارت بر نشریات دانشگاه رازی کرمانشاه روز گذشته جلسهای را در راستای برگزاری انتخابات نشریات دانشجویی دانشگاه برگزار کرد و بعد از گذشت یک ساعت از شروع برگزاری این جلسه به یکباره دبیر انجمن فرهنگ و سیاست وارد سالن جلسه شد و خطاب به یکی از اعضای کمیته ناظر که عضو اصلی این کمیته نیز میباشد، گفت: از جلسه برو بیرون، من بجای تو در این جلسه حضور دارم.
وی ادامه داد: این شخص از هیچ جایگاه قانونی در کمیته برخوردار نیست و عضو اصلی نمیتواند تا زمانی که در جلسه حضور دارد، کسی را جایگزین خود کند؛ مگر اینکه قبل از شروع جلسه به صورت مکتوب، یک نفر را بجای خود برای حضور در جلسه معرفی کند. البته شخصی که جایگزین عضو کمیته ناظر میشود از حق رأی برخوردار نیست و فقط میتواند در جلسه حضور داشته باشد.
این عضو کمیته ناظر بر نشریات میافزاید: دبیر انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه با حضور یکباره در این جلسه موجب شد فضای جلسه ملتهب شود به طوری که تقریبا ۱۵ دقیقه بر سر موضوع حضور ایشان در جلسه بحث شد و همگی بر عدم حضور وی در جلسه اتفاق نظر داشتند و بالاخره موفق شدند وی را از جلسه بیرون کنند.
وی با اشاره به عدم پایبندی دبیر انجمن فرهنگ و سیاست به نظرات کمیته ناظر گفت: عربی نه تنها به نظر کمیته احترام نگذاشت، بلکه همراه با ۱۰ نفر دیگر وارد سالن جلسه شد و شروع به اعتراض کرد. آنها میگفتند: «حق ما پایمال شده و چرا درخواستهای ما را بررسی نمیکنید؟» همه اینها در حالی است که کمیته قبلا به صورت مکتوب جواب قانع کنندهای به این انجمن و وزارت خانه ارسال کرده و این افراد فقط به قصد ملتهب کردن فضا و بهم ریختن آرامش جلسه وارد این سالن شدند.
این عضو کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه رازی کرمانشاه خاطرنشان کرد: بعد از برگزاری جلسه، انجمن فرهنگ و سیاست در محل معاونت فرهنگی دانشگاه تجمعی غیر قانونی داشتند، ولی خوشبختانه حضور این انجمن در سالن جلسه و تلاش برای بر هم ریختن تمرکز اعضای کمیته برای تصمیم گیری در مورد انتخابات نشریات دانشگاهی، بی تاثیر بود و طبق برنامه ریزی انجام شده این انتخابات ۲۵ اسفند برگزار میشود.
امیدواریم این دوره از انتخابات نشریات دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه همانگونه که معاونت فرهنگی این دانشگاه تاکید دارد به طور صریح و در چارچوب قوانین برگزار شود و ریاست دانشگاه و معاونت فرهنگی وزارت علوم اجازه ندهند که عدهای با قانونشکنی، مانع برگزاری این انتخابات شوند.