دومین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده تعاونیهای البرز ایرانیان و ولیعصر در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به جرائم اخلالگران و مفسدان اقتصادی به صورت علنی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با توجه به روند پرونده متهمین هر سال زیان هایشان نسبت به سال قبل بیشتر میشود برداشتهای غیرقانونی وجوه و اعمال نفوذ متهمین از برنامههای اساسی آنها بوده است در بسیاری از موارد برای مثبت نشان دادن تراز مالی سندهایی ساخته میشده است که ملک زعفرانیه نمونهای از آن است.
مریم آهنگری به عنوان یکی از مدیران مالی با اشاره به دستورات مدیریتی و خروج آن، اصرار داشته که در زمان مدیریت آقای قریانی سندی وجود نداشته است و بنا به درخواست مدیریت چکها به نام متهمین صادر میشده است و مبالغی را به صورت صدور اوراق و خرید املاک هزینه میکردند که همه اینها روشهایی برای پولشویی است.
همچنین با توجه به سابقه کاری آقای قاریانی و امیرحسین آزاد در بانک آقای آزاد وظیفه ارتباطات را برعهده داشته است. تعداد کل سپرده گذاران ۵۰ هزار و ۶۶۷ نفر میباشد که از تاریخ ۸/۲/۹۴ تا ۸/۱۲/۹۶ مبلغ ۱۷۶ هزار میلیارد به حساب سپرده گذاران واریز شده است و تا اوایل سال ۱۳۹۷ برای کلیه سپرده گذاران تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
بسیاری از اموال یا محل اختلاف بین امیرحسین آزاد و حسن قریانی بوده یا توسط اشخاص ثالث بوده است.
امیرحسین آزاد معتقد است این اموال از وجوه سپرده گذاران تعاونی البرز ایرانیان خریداری شده است که لیست اموال غیرمنقول ۳۹ مورد است.
اقدامات حسن قریانی به شرح زیر است:
صدور ضمانت نامههای غیرقانونی، اعطای تسهیلات بدون پشتوانه، حساب سازی و برداشت غیرقانونی، پرداخت سود نامتعارف، خرید و فروش بدون رعایت تشریفات که محل وقوع آ. تهران بوده است.
امیرحسین آزاد:
کلاهبرداری و جعل امضای روح الله رحمانی زاده و جعل مهر تعاونی البرز ایرانیان و خیانت در امانت.
همچنین حسن قریانی متهم به جعل امضای علی حاتمی نژاد با امضای روح الله رحمانی زاده بوده که خیانت در امانت حساب میشود.
امیرحسین آزاد و حسن قریانی با نصب تابلوهایی از موسسه البرز ایرانیان و ولیعصر اقدام به فعالیتهای غیرقانونی میکردند در حالی که در آن زمان هیچ سمت قانونی نداشتند.
اقدامات مهدی بهرامی: معاونت در کلاهبرداری مشدد و همچنین تحصیل مال نامشروع.
احسان حیدری: برداشت غیرقانونی وجوه، جعل معرفی نامه و تقاضای ساماندهی که تاریخ وقوع جرم از سال ۹۰ تا ۹۵ بوده است.
نماینده بانک مرکزی در ادامه افزود: موضوع پرونده البرز ایرانیان از نامه سال ۹۲ به اداره حقوقی آغاز شده با این عنوان که موسسه البرز ایرانیان در سال ۷۸ با شماره ۵۹۹، به نام امیرالمومنین در شهرستان کیاشهر گیلان به ثبت رسیده است. همچنین احضاریههای متعددی در حوزه نظارت به تعاونی البرز ایرانیان صادر شده، ولی این افراد بی اعتنا بوده اند و با این اوصاف مجددا در سال ۹۱ نامهای از حوزه نظارت ارسال شد.
لازم به ذکر است که حسن قریانی و امیرحسین آزاد ضمن ادامه فعالیت خود اقدام به گسترش فعالیتهای خودشان داشتند.
بانک مرکزی مسئول تنظیم سیاستهای پولی کشور میباشد، ولی تعاونی البرز ایرانیان بدون اخذ هر گونه مجوز از بانک مرکزی اقدام به استمرار فعالیتهای غیرقانونی و عملیات غیرمجاز خود به صورت کلان نموده و موجبات اخلال در نظام اقتصادی کشور را فراهم نموده است.
یکی از نمایندگان حوزه نظارت بانک مرکزی در ادامه بیان کرد: بانک مرکزی اقدامات متعددی را برای متوقف نمودن این تعاونیها انجام داده است: اعلام عمومی در سایت اطلاع رسانی بانک مرکزی مبنی بر غیرمجاز بودن فعالیت ها. مکاتبات مختلف با ارکان نیروی انتظامی. مکاتبه با مراجع مختلف قضائی از جمله رئیس محترمه قوه.
نهادهای اعتباری به دلیل اینکه فاقد مجوز بودند استانداردهای فعالیتهای سالم را در بانک رعایت نکردند و سیستم کاری را دچار اخلال نمودند. این موسسات با ایجاد رقابتهای ناسالم وارد مسابقه اعطای نرخهای سود نامتعارف شدند و همچنین با توجه به ضریب نفوذ بالای این موسسات فشارهای اقتصادی، روانی و اجتماعی را برای سپرده گذاران به همراه داشتند.