آخرین اخبار:
کد خبر:۷۵۳۴۳۴
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج:

آنچه که باید درباره گزیدگی حشرات در هنگام سفر بدانید/ هنگام تفرج در دشت و جنگل از راهپیمایی بدون کفش خودداری کنید!

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هنگام تفرج در دشت و جنگل برای جلوگیری از گزش مار سمی و عقرب، از دستکاری سنگ‌ها و راهپیمایی بدون کفش خودداری کنید.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بخش قائدی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی کهگیلویه و بویر احمد با اشاره به مسمومیت‌های ناشی از گزیدن جانوران در سفر اشاره کرد و گفت: هنگام تفرج در دشت و جنگل از دستکاری سنگ‌ها و راهپیمایی بدون کفش برای جلوگیری از گزش مار سمی و عقرب خودداری کنید.

قائدی مطرح کرد: در هنگام مارگزیدگی، بیمار را آرام کنید و از حرکات بیش از حد او جلوگیری کنید. عضو محل گزیدگی مار را باید بی حرکت و هم سطح یا کمی پایین‌تر از سطح قلب نگه داشته و فرد گزیده شده را سریعاً به مرکز درمانی منتقل کنید.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی استان با بیان اینکه در مارگزیدگی، یک نوار محکم و پهن، چند انگشت بالاتر از محل گزیدگی مار به‌ویژه اگر محل در دست‌ها یا پا‌ها باشد، ببندید، بیان کرد: هر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، به مدت یک دقیقه نوار را باز کرده و دوباره ببندید، این کار باید تا زمان آماده شدن پادزهر در بیمارستان ادامه یابد.

وی در ادامه گفت: هر چه سریعتر فرد مار گزیده را به اورژانس بیمارستان منتقل کنید و زمان را با تلاش برای کشتن و یا گرفتن مار از دست ندهید. همچنین از سرد کردن عضو مارگزیده با آب سرد یا یخ خودداری کرد.

قائدی تصریح کرد: گزش عقرب می‌تواند منجر به بروز درد شدید در ناحیه گزش شود، گرچه علائم تهدیدکننده حیات و حوادث منجر به مرگ به ندرت رخ می‌دهد، ولی فرد مصدوم را باید به نزدیک‌ترین مرکز درمانی برای تزریق پادزهر منتقل کنید.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطر نشان کرد: تورم ناشی از گزش عقرب، عموماً محدود به ناحیه گزش است و احساس بی حسی و سوزش در ناحیه گزش برای ۴ تا ۶ ساعت به وجود می‌آید و معمولاً پس از ۲۴ ساعت بهبود می‌یابد.

قائدی اظهارکرد: زنبور گزیدگی ممکن است در اثر نیش انواع زنبور مانند زنبورعسل و زنبورسرخ بروز کند، از دستکاری کندوی زنبور‌های خصوصاً وحشی خودداری کنید، زیرا حمله و گزش دسته جمعی زنبور‌ها می‌تواند کشنده باشد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان تاکید کرد:  نیش زنبورعسل ماده، به کیسه محتوی زهر متصل است و پس از گزش در زخم باقی می‌ماند، بنابراین برداشتن سریع نیش از روی زخم، جهت جلوگیری از ورود بیشتر سم به زخم ضروری است.

وی در ادامه افزود: اگر فرد زنبورگزیده مشکل تنفسی داشت و یا تورم شدید و سریع در محل گزش بروز کرد، باید به پزشک مراجعه کنید.

قائدی یادآو شد: اقدامات اولیه در گزش‌های معمولی زنبور را شستن محل زنبور گزیدگی با آب و صابون، گذاشتن کمپرس سرد یا کیسه محتوی یخ روی محل گزیدگی و به طور متوالی هر ۱۵ دقیقه یکبار کیسه یخ را از روی پوست برداشتن، اجتناب از قراردادن مستقیم یخ روی پوست، پرهیز از گرم کردن موضع است.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان اظهار داشت: در مناطقی که حشرات زیادی وجود دارد، بهتر است روی پوست بدن مخصوصاً بدن کودک از کرم‌های دور کننده حشرات استفاده نمود، اما باید توجه داشت استفاده دائم از این مواد سبب حساسیت بیشتر می‌شود و برای پیشگیری از گزش حشرات در محیط‌های باز، پیراهن آستین بلند و شلوار بلند به کودکان بپوشانید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار