کد خبر:۷۵۳۴۷۸
در آستانه چهارشنبه سوری؛

توصیه‌های یک استاد دانشگاه برای چهارشنبه آخر سال/ والدین با نظارت به فرزندان از هرگونه حادثه جلوگیری کنید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از والدین خواست با نظارت و همراهی فرزندان خود در روز‌های پایانی سال، ضمن ایجاد فضای شاد و مفرح، از بروز هرگونه حادثه جدی جلوگیری کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، لطیف الله افضلی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در خصوص چهارشنبه سوری و خطرات ناشی از عدم رعایت نکات ایمنی آن گفت: متاسفانه امروزه و در چند سال اخیر این سنت کهن با اعمال نا بجا و خطر آفرین مانند استفاده از مواد منفجره و آتش زا، ترقه و... که به صورت کاملاً غیر استاندارد تهیه می‌شوند، باعث ایجاد عوارض هولناک و غیرقابل جبران می‌شود.

افضلی  مطرح کرد: خطرات ناشی از بی احتیاطی در چهارشنبه سوری شامل؛ آسیب‌های ناشی از انفجار مواد محترقه در دست و قطع انگشتان و له شدگی نسوج و آسیب‌های سر و صورت همراه با بدشکلی‌های شدید و غیر قابل جبران در صورت، آسیب‌های چشم ناشی از برخورد مواد منفجره یا سوختگی یا در معرض قرار گرفتن چشم با دود و گاز‌های ناشی از انفجار عنوان کرد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: سوختگی‌های ایجاد شده در چهارشنبه سوری می‌تواند ناشی از تماس با شعله یا مواد منفجره یا مایعات داغ که به دنبال انفجار در محیط پخش می‌شوند، یا ناشی از تماس با شعله، تماس با مایعات داغ که در حین انفجار در محیط پخش می‌شوند و یا سوختگی شیمیایی، باشد.
 
وی در خصوص سوختگی شیمیایی اظهار داشت: با توجه به نامشخص بودن مواد انفجاری، از آن‌ها مواد شیمیایی مختلف و مضری ایجاد می‌شود که می‌تواند آسیب‌های شدید پوستی یا چشمی ایجاد می کند.

افضلی افزود: سوختگی‌های استنشاقی که ناشی از دود حاصل از مواد منفجره و سوخته می‌باشد، نیز می‌تواند به ویژه در کودکان و افراد مسن عوارض شدیدی ایجاد کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد  تاکید کرد: انواع سوختگی را شامل، سوختگی درجه ۱ که فقط سطح پوست درگیر است و با قرمزی، تورم و درد همراه است، سوختگی درجه ۲ که لایه‌های عمقی‌تر پوست نیز درگیر است و با ایجاد تاول مشخص می‌شود و سوختگی درجه ۳ که کل ضخامت پوست دچار سوختگی شده و عروق و اعصاب پوستی درگیر می‌شوند و بعلت از بین رفتن اعصاب، درد آن کمتر حس می‌شود، برشمرد.

وی گفت: سوختگی درجه ۴ از دیگر انواع سوختگی‌ها است که علاوه بر پوست، نسوج زیر پوست مثل پربی زیرجلدی، عضله و حتی استخوان نیز درگیر است.

افضلی در پایان با اشاره به برخی عوارض ناگوار سوختگی‌ها از والدین خواست با نظارت و همراهی فرزندان خود در روز‌های پایانی ضمن ایجاد فضای شاد و مفرح، از بروز هرگونه حادثه جدی جلوگیری کنید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار