یکی از شرکتهای مستقر در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از زیست پلیمرها به ساخت پانسمانهایی دست یافتند که با ایجاد فاکتورهای رشد درون سلولی امکان ترمیم انواع زخمها و سوختگیهای نوع یک و دو را فراهم میکند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیر کبیر؛ تمامی انسانها از دیر باز تاکنون آسیب دیدگیهایی که منجر به زخم شود را تجربه کرده اند و درمان زخم و آثار باقیمانده از آن همواره نگرانیهایی را در پی داشته است.
به منظور درمان چنین جراحتهایی محققان همواره در تلاش برای ابداع روشهای جدیدی بودند که سرعت و کیفیت درمان زخمها را افزایش دهد.
در ابن راستا شرکت طبا زیست پلیمر (تریتا) مستقر در برج فناوری امیرکبیر با هدف ایجاد نوآوری در سلامت، فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۹۴ در این زمینه آغاز کرد.
این شرکت طی ۸ سال پژوهش و تحقیق به تکنولوژی پیشرفتهای در زمینه طراحی و تولید پانسمانی نوین با ساختار مشابه پوست انسان دست یافتند.
تولید اولین محصول قدرتمند خود، با عنوان پانسمان ماتریکس کلاژن TEBADERM:registered از جمله محصولات این شرکت است که در راستای کاهش هزینههای بیماران تولید شده است.
پانسمان ماتریکس کلاژن TEBADERM:registered دارای ساختار مشابه ماتریکس خارج سلولی و زیست پلیمرها است که، از طریق ایجاد محیط طبیعی برای سلولهای بدن، شرایطی بهینه و بدون استرس را برای سلولها فراهم میکند. این امر منجر به حضور فاکتورهای داخلی رشد سلولی و افزایش پایداری آنها در محل آسیب دیده شده و درنتیجه باعث افزایش سرعت تقسیم سلولی و روند ترمیم زخم میشود.
این پانسمان، ماتریکس منعطف و با قابلیت قرارگیری روی انواع سطوح زخم است ضمن آنکه با بهره گیری از تکنولوژی منحصر به فرد به کار رفته در تولید آن باعث کاهش احتمال بروز حساسیت و عدم آسیب بافتی هنگام تعویض پانسمان میشود.
چسبندگی مناسب به سطح زخم، کنترل بصری زخم، حفظ رطوبت مناسب، جذب اگزودا ناشی از زخم، امکان برش مناسب با سایز زخم، افزایش سرعت ترمیم از دیگر ویژگیهای پانسمان تولید شده است.
پانسمان ماتریکس کلاژن در درمان تمامی انواع زخمها از جمله زخمهای دیابتی بدون عفونت، زخم بستر، سوختگی درجه یک و ۲، زخمهای ناشی از شیردهی، زخم اگزوداتیو حاد و مزمن و زخمهای نروپاتیک از جمله کاربردهای این پانسمان است.
از دیگر کاربردهای این محصول دانش بنیان میتوان به زخمهای ناشی از آرتریت روماتوئید، انواع خراشها و بریدگی ها، مناطق پیوندی پوست و زخمهای سیاهرگی و سرخرگی اشاره کرد.
پانسمانهای ماتریکس کلاژن تحت شرایط GMP و طبق استانداردهای ISO۱۳۴۸۵، ISO۹۰۰۱ و FDA-QSR در مقیاس صنعتی قابل تولید است.