معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: نگرانی مسمومیت با قارچ سمی امسال هم وجود دارد و در همین راستا از مدتها پیش، کار اطلاعرسانی و هشدار در خصوص مصرف قارچهای طبیعی شروع شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ابراهیم شکیبا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به آغاز رویش قارچها در فصل بهار گفت: با توجه به بارندگیهای بسیار، امسال هم شاهد رشد گسترده قارچهای سمی در طبیعت استان هستیم.
شکیبا با بیان اینکه قارچهای سمی انواع مختلفی دارند، گفت: مصرف این قارچها با عوارض گوناگونی همراه است که کمترین آن مسمومیت است و در شکل حاد میتوانند موجب نارسایی کلیه، کما و حتی مرگ افراد شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به مسمومیت بیش از ۵۰۰ نفر در استان طی سال گذشته بر اثر مصرف قارچهای سمی گفت: متاسفانه از این تعداد پنج نفر جان باختند و تعدادی دچار نارسایی کبد و کلیه شدند.
شکیبا ادامه داد: نگرانی مسمومیت با قارچ سمی امسال هم وجود دارد و در همین راستا از مدتها پیش، کار اطلاع رسانی و هشدار در خصوص مصرف قارچهای طبیعی شروع شده است.
وی با بیان اینکه برخی قارچهای سمی به لحاظ ظاهری شبیه قارچهای خوراکی هستند، گفت: هیچ روشی بجز روشهای آزمایشگاهی برای تشخیص قارچهای سمی وجود ندارد و نمیتوان با نگاه کردن و یا استفاده از شیر و برخی روشهای مرسوم قارچهای سمی را شناسایی کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: آب پز کردن، سرخ کردن و کباب کردن قارچ تاثیری در کاهش سم آن ندارد و مصرف قارچ سمی به هر شکلی میتواند منجر به مسمومیت و حتی مرگ افراد شود.
وی با بیان اینکه برخی از این قارچهای سمی عوارض پوستی به دنبال دارند، گفت: حتی دست زدن به قارچهای سمی هم میتواند موجب مسمومیت افراد شده و عوارض مختلفی به دنبال داشته باشد.