کد خبر:۷۵۷۲۶۶
گزارش|

سیل و گرما و شروع بیماری‌ها/ آب راکد سیلاب‌ها میکروبی است

با گرم شدن هوا در مناطق سیل‌زده، نگرانی‌ها برای ایجاد بیماری‌های روده‌ای و قارچی افزایش پیدا می‌کند.

سیل و گرما و شروع بیماری‌ها/ آب راکد سیلاب‌ها میکروبی است

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شیوا نقدی؛ روز‌های پسا سیل در حال گذر است و در کوچه‌های پلدختر تا چشم کار می‌کند نیرو‌های جهادی هستند، گل و لای زیادی باقی نمانده و زندگی مردم به عالت عادی برگشته است. هوا هنوز خیلی گرم نشده و طاقت فرسا نیست؛ اما جای خالی کولر و پنکه احساس می‌شود. آب شهر جیره بندی شده و در ساعاتی از شبانه روز وصل است، به همین خاطر به آب معدنی برای آشامیدن نیاز است و برای شست و شو نیز نمیتوان از آب‌های راکد سیلاب‌ها استفاده کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان در این رابطه می‌گوید: استفاده از آب‌های راکد خطر شیوع بیماری‌هایی از جمله بیماری‌های روده‌ای و قارچی را افزایش می‌دهد؛ ضمن این که این آب‌ها محل تخم ریزی حشرات ناقلی از جمله پشه خاکی و آئدس هستند، هموطنان سیل زده به ویژه در پلدختر و معمولان به هیچ عنوان از این آب‌ها استفاده نکنند.
 
امکان شیوع بیماری در مناطق سیل‌زده با گرم شدن هوا/ آب راکد سیلاب‌ها میکروبی است

وی به جیره بندی آب شهری اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: با توجه به مشکلات جیره بندی آب شرب در پلدختر و معمولان، مردم باید در ساعاتی که آب لوله کشی شهر وصل است، از آب لوله کشی و زمان‌هایی که قطع است، از آب‌های بطری شده یا در صورت عدم دسترسی از آب جوشیده سرد شده استفاده کنند.
 

بیماری‌هایی خفته در پس گرما/

 
در ادامه به چند نفری که در حال شستشوی فرش‌های گلی هستند، می‌رسیم و پس از سلام و احوال پرسی در رابطه با وضعیت بهداشتی و درمانی  سوال می‌کنیم. در جوابهایشان ترس از بیماری‌هایی  که ممکن است با گرم شدن هوا از طریق آب‌های آلوده شیوع پیدا کند مشهود است. شاید شیوع وبا مهم‌ترین خطری باشد که در روز‌های آینده بروز می‌کند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان هم نظر موافقی دارد و می‌گوید: با توجه به اینکه شیوع بیماری وبا می‌تواند به عنوان یک بحران پساسیل گریبانگیر مردم شود، تا کنون از  ۵۲۴ مورد نمونه گیری بیماری‌های اسهالی توسط کارشناسان مبارزه با بیماری‌های مستقر در موقعیت انجام شده است که خوشبختانه تا این لحظه حتی یک مورد نتیجه مثبت نداشته ایم.
 

بیماری‌هایی خفته در پس گرما/

 
برای اطلاع بیشتر از وضعیت بهداشتی و درمانی منطقه‌های سیل زده به سراغ رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر می‌رویم و با او به گفتگو می‌نشینیم. او می‌گوید:  قبل از سیل تمهیداتی پیش بینی شده بود و نیروی متخصص و دارو برای درمان در مراکز شهری و روستایی به اندازه کافی وجود داشت؛ همچنین در ساعات اولیه سیل تیم‌های درمانی در صحنه حضور داشتند و از لحاظ بهداشتی و درمانی منطقه کنترل شد.

بابایی در ادامه به فعالیت ۴ بیمارستان در سطح شهر اشاره می‌کند و می‌گوید: همه مراکز بهداشتی و درمانی فعال هستند و در اکثر روستا‌هایی که راه ارتباطیشان قطع شده، تیم‌های درمانی اعزام شده اند؛ همچنین حدود ۲۰۰ بیمار در روز‌های اولیه از مناطق سیل زده که راه ارتباطیشان قطع شده بود، توسط بالگرد به مراکز درمانی انتقال یافته اند.
 

امکان شیوع بیماری در مناطق سیل‌زده با گرم شدن هوا/ آب راکد سیلاب‌ها میکروبی است

 
دل نگرانی لرستانی‌ها از شیوع بیماری در منطقه را این بار با رئیس شبکه بهداشت و درمان پلدختر در میان می‌گذاریم؛ اما او امیدوارانه می‌گوید: تا به حال بیماری در منطقه به صورت اپیدمی بروز نکرده؛ البته قابل ذکر است که به علت ارتباط با گل و لای بیماری‌های پوستی به وجود آمده که در مراحل اولیه بیماری درمان صورت گرفته است.

حال بابایی از گرما و نگرانی در رابطه با شیوع بیماری می‌گوید: امکان دارد با گرم شدن هوای منطقه ذرات موجود در گل و لای باعث ایجاد بیماری شود؛ همچنین خشک شدن این گل و لای و به وجودآمدن ریزگرد‌ها موجب مشکلات تنفسی شود که لازم است پس از پاکسازی کامل این گل و لای منازل و معابر سم پاشی شود. بحث بیماری سالک را پیش می‌کشم و میپرسم برای بیماری سالک چه راهکار‌هایی در نظر گرفته شده است، که وی می‌گوید: نظر به اینکه بیماری سالک یک بیماری بومی است، امکان ابتلا به این بیماری وجود دارد، که در این رابطه دارو‌ها و پماد‌هایی پیش بینی شده است تا در مراحل اولیه بروز بیماری درمان را انجام دهیم.
 

امکان شیوع بیماری در مناطق سیل‌زده با گرم شدن هوا/ آب راکد سیلاب‌ها میکروبی است

 
وقت کم است و بابایی قصد دارد به چند منطقه سیل زده برود. در آخر از او راجع به چگونگی واکسینه کردن مردم منطقه سیل زده می‌پرسم و او در جواب می‌گوید: تیم‌هایی در منطقه حضور دارند و در حال واکسینه کردن اهالی به کزار، دیفتری، سرخک، سرخچه و فلج اطفال هستند؛ همچنین تمامی کودکان زیر ۱۵ سال واکسینه می‌شوند.
 

بیماری‌هایی خفته در پس گرما/

 
بعد از صحبت با رئیس مرکز بهداشت و درمان پلدختر کمی آسوده خاطر می‌شویم؛ اما همچنان در فکر روز‌های سخت و گرم این منطقه هستیم. مردمی بدون سرپناه و کولر در گرمای تابستان چه خواهند کرد؟!
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار