معاون جهاد دانشگاهی گفت: توجه دانشگاهها، تربیت دانش آموختگان بر اساس نیاز جامعه باشد و باید افراد کارآفرینی تربیت کنیم که بدانند چه هدفی را باید دنبال کنند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد صادق بیجندی معاون جهاد دانشگاهی کشور در 'همایش توسعه پایدار با رویکرد توسعه پایدار و چالشهای سرمایه گذاری منطقه ترشیز' که به همت مرکز آموزش عالی کاشمر برپا شد گفت: اکنون ۲ هزار و ۵۶۹ دانشگاه، موسسه آموزش عالی، پیام نور و آزاد اسلامی با بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو در کشور داریم در صورتی که تعداد این مراکز از مراکز کشورهای استرالیا، هلند و بلژیک بسیار بیشتر هستند، اما آنها از ما پیشرفته ترند. بیجندی ادامه داد: ما سرمایه انسانی بی نظیر داریم، اما استفاده مناسب از آنها نمیکنیم، در گذر زمان آموزش عالی چهار نسل دارد که کشورهای توسعه یافته نسل پنجم را هم به آن اضافه کرده اند، دانشگاههای نسل یک فقط تئوری محور هستند و مدرک ارائه میدهند، دانشگاههای نسل ۲ علاوه بر آموزش، پژوهش هم انجام میدهند، دانشگاههای نسل سوم علاوه بر آموزش و پژوهش به کارآفرینی و مهارت آموزی توجه ویژه دارند و دانشگاههای نسل چهارم برای آینده حرکت میکنند.
رئیس سازمان تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان کشور اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از دانشگاههای کشور در نسل یک و دو قرار دارند و هنوز به دانشگاههای نسل سه وارد نشدهاند و بسیاری از آنها هنوز ادبیات نسل چهار را نیز نمیدانند و با آن آشنا نیستند.
وی افزود: دانشگاه تهران از چهار سال قبل اعلام کرده است میخواهد دانشگاه نسل سوم بشود حال آنکه در دنیا دانشگاههای نسل پنجم نیز وجود دارند، کشورهای توسعه یافته برای تحقق دانشگاه نسل ۲ و سه از سه تکنیک آگاه سازی، گفتمان سازی و جریان سازی فکری استفاده میکنند همچنین دانشگاههای نسل سه و چهار به دنبال بهره وری و کار تیمی هستند و نیروها را ارزشمند و توانمند کرده و افراد کارآفرین تربیت میکنند.
معاون جهاد دانشگاهی کشور گفت: اگر قرار است مراکز آموزش عالی به توسعه پایدار کمک کرده و فرصتها و تهدیدها را ببینند باید علاوه براینکه خود برنامه آمایش دارند باید سند آمایش سرزمینی بنویسند و آگاه سازی، گفتمان سازی و جریان سازی فکری را به طور جدی پیگیری نمایند.