کد خبر:۷۵۸۳۱۱
طبق اعلام ناسا؛

برخورد شهاب‌واره‌ها با ماه موجب فوران آب می‌شود

دانشمندان کشف کرده‌اند که برخورد شهاب‌واره‌ها با کره ماه سالانه موجب فوران ۲۰۰ تن آب می‌شود.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، دانشمندان ناسا با همکاری محققان دانشگاه جان هاپکینز با به چالش کشاندن فرضیه‌های قبلی در مورد کره ماه، به این نتیجه رسدیه‌اند که برخورد شهاب‌واره‌های بسیار کوچک که با سرعت بسیار زیاد به کره ماه برخورد می‌کنند، موجب ایجاد امواجی بر سطح کره ماه می‌شود. نفوذ چند سانتی‌متری شهاب‌واره‌های بسیار کوچک موجب فوران آب ته‌نشین شده در سطح این کره می‌شود.

گفتنی است که شهاب‌واره قطعات ریزی از صخره‌ها هستند که در فضا شناورند.
 
به گفته محققان، انرژی زیاد ناشی از برخورد این شهاب‌واره‌ها با سطح کره ماه موجب تبخیر مولکول‌های آب می‌شود. در نتیجه این مولکول‌ها در جو اطراف کره ماه پخش می‌شوند و فقط مقدار کمی از آن‌ها دوباره به سطح ماه برمی‌گردند.
 
این تحقیق نشان می‌دهد که آب در تمام سطح کره ماه دفن شده و به این صورت نیست که به شکل مجزا در دهانه‌های تاریک ماه قرار گرفته باشند و ماه را برای میلیارد‌ها سال خیس نگه داشته‌اند.
 
این در حالی است که نمونه‌هایی از خاک ماه که توسط فضانوردان آپولو به زمین آورده شده بود، به نوعی ثابت می‌کرد که ماه بسیار خشک است. اما در دهه گذشته چندین ماموریت از راه دور انجام شده که نشان می‌دهد آب‌های سطحی یخ‌زده در مناطقی در نزدیکی قطب‌های ماه که همیشه در سایه دائمی هستند، وجود دارند.
 
مهدی بنا، محقق تونسی ناسا که مدیریت این پروژه تحقیقاتی را به عهده داشته، می‌گوید: ما می‌دانستیم که آب در خاک وجود دارد، ولی تاکنون نمی‌دانستیم که تا چه حد این آب در سطح کره ماه گسترده شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار