فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی برای پیشبرد طرح موسوم به معامله قرن مقامات رسمی اردن را در مخالفت با این طرح به جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در غزه نزدیکتر کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، منابع نزدیک به تصمیمسازان در «امان» پایتخت اردن از رابطه بیشتر اردنیها با جنبش مقاومت اسلامی فلسطین خبر دادند.
این منابع گفتند: این اتفاق پس از آن روی داد که مسئولان بیمارستان میدانی اردن در غزه از اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و شماری از اعضای آن برای بازدید از این بیمارستان دعوت کردند.
وبگاه خبری الخلیج اونلاین به نقل از این منابع که خواستند نامشان فاش نشود آورده است که اظهارات هنیه مورد رضایت شدید نهاد رسمی اردن قرار گرفته و برخورد کاملا مثبتی با آن شده است.
هنیه طی نطقی در بیمارستان نظامی جنوب شهر غزه که شامل شماری از پزشکان نظامی اردن است، گفت که حماس در رویارویی با همه فشارهای خارجی و بخصوص آمریکایی و اسرائیلی در کنار اردن است.
هنیه افزود: آمریکا و اسرائیل درصدد تغییر جغرافیای سیاسی منطقه و بخصوص اردن هستند، مسئلهای که از نظر حماس مردود است و این جنبش از «سه نخیر» که عبدالله دوم شاه اردن در مواجهه با معامله قرن بیان کرد، حمایت میکند؛ (نه به حذف قدس) قدس خط قرمز است؛ نه به وطن جایگزین (برای آوارگان) و نه به اسکان آوارگان فلسطینی در کشوری دیگر.
عبدالله دوم بارها تاکید کرده است که برای قبول معامله قرن تحت فشار است؛ وی بر نقش اردن در حمایت از حقوق فلسطینیان تاکید کرده و گفته مسئله قدس برای اردن و ملت و رهبری آن خط قرمز و ثابتی است.
شاه اردن اخیراً هم با نمایندگانی از فراکسیون پارلمانی الاصلاح در پارلمان کشورش دیدار کرده است؛ این فراکسیون متعلق به حزب جبهة العمل الإسلامی شاخه سیاسی جماعت اخوان المسلمین در اردن است.
نزدیکی رسمی اردن به حماس در شرایطی صورت گرفته که آمریکا اعلام کرده بزودی از طرح صلح خود موسوم به معامله قرن به شکل رسمی رونمایی میکند و برای عملی کردن آن کشورهای عربی را تحت فشار قرار داده است.
طبق این گزارش، این طرح فلسطینیان را مجبور میکند امتیازات ظالمانهای به نفع اسرائیل بخصوص درباره وضعیت شهر اشغالی بیت المقدس و حق بازگشت آوارگان بدهند.