
کد خبر:۷۵۹۱۶۰
گزارش |
نعمت یا نقمت؛ ارمغان سیلاب در سیستان/ شکاف «نیاتک» عمق وحدت مردم منطقه را دوچندان کرد!
هر چند بر اثر سیلاب شکافهای عمیقی در کانال «نیاتک» منطقه سیستان ایجاد شده، اما وحدت بین مردم منطقه عمیقتر شده و همه تلاش خود را برای ترمیم این کانال ادامه میدهند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه شمسینی، طی روزهای اخیر با افزایش آب رودخانه هیرمند افغانستان، شاهد ورود آب به منطقه سیستان بودیم. این رودخانه که از کوههای هندوکش سرچشمه گرفته، پس از طی هزار کیلومتر وارد مرز ایران در منطقه سیستان میشود که بارندگیهای کم سابقه در حوضه آبریز هیرمند و ذوب شدن برفها در کوههای هندوکش، سبب جاری شدن سیلاب و طغیان این رودخانه شده است.
هرچند ورود سیلابها پس از دو دهه خشکسالی، موجی از خوشحالی بین مردم و کشاورزان منطقه سیستان به راه افتاد؛ اما در برخی از نقاط، شاهد بروز خسارتهای به منازل مسکونی و اراضی کشاورزی و زیرساختها از جمله کانال نیاتک بودیم که مشکلاتی برای مردم منطقه سیستان به وجود آورده است.

در این مدت با توجه به هشدارهای ستاد مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان مبنی بر آبگرفتگی روستاها، تمام دستگاههای استان از جمله هلال احمر، گروههای جهادی و سپاه به حالت آماده باش درآمدند.
بسته شدن پنج مسیر ارتباطی در سیستان
به گفته روح الله سرگزی، معاون مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان، مسیرهای بنجار- هیرمند، زابل- هیرمند، نیمروز -هیرمند، بی بی دوست - هیرمند و روستای سنجرانی به روستای فخیره بسته شده و تردد در این مسیرها مقدور نیست. همچنین براثر بارندگیهای شدید، مسیرهای مسدود شده ناشی از طغیان رودخانههای محلی چاهان - زرآباد و فنوج - رمشک در جنوب استان همچنان بسته است.

اما کانال نیاتک که بیش از ۲۱ سال از عمرش میگذرد و در مدت خشکسالیهای اخیر مورد استفاده قرار نگرفته، در سیل اخیر دچار آسیب دیدگی شده و شکافهای آن منجر به بروز مشکلاتی شده؛ که در همین راستا دو روستا در منطقه سیستان دچار آبگرفتگی و ۵ روستا در محاصره سیل قرار گرفتند.
همه تلاشها برای ترمیم کانال نیاتک
در شرایط و اوضاع فعلی منطقه سیستان، تمام ارگانها و گروههای جهادی دانشجویی به همراه مردم و ارگانهای دولتی و نظامی در تلاش برای ترمیم کانال نیاتک هستند.

سالاری، مسئول گروه جهادی دانشجویی استان سیستان و بلوچستان میگوید تا کنون ۵ روستا در معرض خطر قرار دارد و ۲ روستا به طور کامل تخلیه شده و یکی از روستاها که سیلاب وارد آن شده در شرایط خوبی قرار ندارد.
امدادرسانی گروههای جهادی به سیل زدگان
او به عمق حفره ایجاد شده در کانال نیاتک اشاره کرده و میگوید که همه مردم و گروههای جهادی همه تلاش خود را برای مقابله با سیلاب و پوشاندن حفره کانال نیاتک به کار خواهند گرفت؛ هرچند که بیشتر وظیفه بچههای گروه جهادی دانشجویی این روزها امدادرسانی به مردم و تخلیه آنها از روستاهاست.

اما در همین رابطه دانشجویان جهادی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در حال امداد به مردم مناطق سیل زده هستند. محمدرضا شهرکی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان میگوید که با عنوان گروه جهادی نور در نظر داریم تا اردوی جهادی را در مناطق محروم و سیل زده برگزار کنیم.
برگزاری اردوی جهادی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
شهرکی با اشاره به همکاری دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و جامعه اسلامی دانشجویان این دانشگاه در برگزاری این اردوی جهادی، میگوید که این اردوی جهادی در زمینه روانشناسی، بینا سنجی، مامایی، پرستانی و دندان پزشکی و در روستاهای شهرستان زهک برگزار میشود.

علاوه بر گروههای جهادی دانشجویی و دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دانشگاه آزاد نیز این روزها در تلاش برای خدمت رسانی به مردم سیل زده در استان است. مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد زاهدان گفته که دانشگاه آزاد این پتانسیل را دارد که مهمان سراها و سولهها و چادرها را برای اسکان در اختیار سیل زدگان قرار دهد.
بیشتر بخوانید:

این روزها گروههای جهادی دانشجویی در کنار مردم و سایر ارگانها از جمله سپاه، هلال احمر و دانشگاهها در تلاش برای خدمت رسانی به مردم هستند و تلاشها برای ترمیم شکاف کانال نیاتک ادامه دارد؛ هر چند شکاف این کانال عمق یافته، اما چیزی که این روزها در منطقه سیستان شاهد آن هستیم گسترش وحدت و همدلی بین مردم و سایر ارگانهاست.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۱
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.