مسئول گروه شهید وزوایی گفت: با هدف توانمندسازی اقتصادی، یک باب مرغداری در یکی از روستاهای محروم نهبندان احداث کردیم.
علی یوسفی، مسئول گروه جهادی شهید وزوایی دانشگاه شریف در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از احداث مرغداری در مناطق محروم نهبندان خبر داد و گفت: یکی از اهداف اصلی گروه، توانمندسازی اقتصادی روستاهای هدف است و در همین راستا پروژههایی را تعریف کرده ایم.
یوسفی با بیان اینکه ایده ایجاد مرغداری در پاییز سال گذشته بین اعضای گروه مطرح شد، افزود: ساخت مرغداری اولین پروژه گروه جهادی شهید وزوایی بود و به همین دلیل تصمیم گرفتیم ظرفیت بالایی برای این مرغداری درنظر گرفته نشود.
مسئول گروه جهادی شهید وزوایی ادامه داد: این مرغداری به ظرفیت ۵۰۰ مرغ رسیدیم و براساس آن متراژ و محل احداث آن را تعیین کردیم.
وی با بیان اینکه براساس شناساییهای انجام شده، چند خانه خرابه در روستا وجود داشت که متعلق به چندتن از اهالی روستا بود، گفت: با توافق صاحبان این املاک، پروژهای برای بازسازی و آماده سازی این خانهها جهت احداث مرغداری اجرا کردیم و در نهایت پس از گذشت حدود سه ماه این مکان آماده بهره برداری شد.
یوسفی ادامه داد: این مرغداری به صورت سنتی ساخته شده و بناست مرغ تخم گذار تولید کند.
وی با بیان اینکه برای برآورد هزینهها تا مرحله سوددهی با کارشناسان حوزه اشتغال زایی و یکی از مرغداران محلی مشورت کردیم، افزود: برآورد اولیه با توجه به تغییر قیمت دان، ما بین ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان بوده که تاکنون ۹ میلیون تومان برای بازسازی و تجهیز آن هزینه شده است.
مسئول گروه جهادی شهید وزوایی با اشاره به اینکه این گروه پروژههایی را کار میکند که منفعت آن به همه ساکنان برسد، افزود: برای اینکه این پروژه هم به همه ساکنان روستا سود برساند، تصمیم گرفتیم بهتر است اوراق قرضه مدت دار به اهالی روستا عرضه کنیم؛ به این صورت که ۲۵ میلیون برآورد هزینه احداث مرغداری به صورت اوراق ۵۰ هزار تومانی به اهالی روستا فروخته شود.
وی افزود: در این روستا از حدود ۱۰۰ خانوار، بین ۱۰ تا ۱۳ خانوار شاغل وجود دارد و بقیه خانوادهها با پول یارانه خود زندگی میکنند؛ بنابراین این مبلغ میتواند برای این خانوادهها سنگین نباشد و سرمایه گذاری برای آنان محسوب شود.
یوسفی به مدیریت این مرغداری نیز اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه ممکن است بین اهالی منطقه در مدیریت این مرغداری تعارضاتی ایجاد شود، امکان واگذاری مالکیت به همه اهالی وجود نداشت و بنابراین چهار خانوادهای که مالک زمین مرغداری بودند، پس از پایان مهلت اوراق قرضه، مالک آن خواهند شد.
وی ادامه داد: از آنجا که گروه جهادی شهید وزوایی قصد کار به صورت خیریه ندارد، مقرر شد خود اهالی نیز در سرمایه گذاری اولیه مشارکت کنند و هزینههایی که از سوی این گروه جهادی برای احداث مرغداری انجام میدهد، از محل سود مجموعه تسویه شود.